Cum doi tineri refolosesc lemnul pentru a crea obiecte de design

by

’’Unique by nature’’ – BUTURUGA DESIGN

Demult nu am mai scris despre o poveste de succes a tinerilor artiști români, și iată azi vreau să vă povestesc despre 2 tineri creativi care au reușit să creeze obiecte de design din lemn recuperat provenit de la copaci toaletați, resturi de materiale lemnoase neutilizabile, crengi rupte de vânt, purtate de râuri.

„Buturuga Design, denumirea brandului, a pornit de la o idee pe care am avut-o în Italia, când hoinăream prin magazinele din Verona. Mi-a atras atenția un astfel de magazin în care materia prima era lemnul. Acela a fost momentul în care mi-am ‘’reamintit’’ de pasiunea mea pentru woodworking. Nu mai vedeam crengile rupte de sub copaci ca niște crengi rupte, vedeam dincolo de ele, ca niște obiecte cu o formă interesantă ce puteau fi integrate în interioare.” Ne povestește Ciprian, unul din artiștii atelierului.

Așa s-a născut idea de a crea acest atelier, locul unde obiectele iau forma și viață. Deși totul a pornit inițial dintr-o joacă, astăzi, când primesc atât de multe aprecieri și feedback pozitiv pentru produsele lor de la oameni pe care nu-i cunosc i-a făcut să fie motivați și să continue.

 

Filozofia atelierului BUTURUGA DESIGN nu este despre lucruri, este despre povești. Creațiile provin din starea naturală a materiilor, cărora designerii le dau o altă utilitate. Deși materialele pe care le folosesc sunt recuperate și pot fi uneori greu utilizabile, acest lucru chiar îi îndeamnă să creeze opere de artă. Și nu în ultimul rând să iasă din tipare și să aducă pe piață produse unicat sau în serie limitată. De aceea orice obiect pe care îl veți achiziționa, va fi unic.

Vă invit să intrați pe pagina lor de Facebook ca să le admirați creațiile, iar în curând va fi lansat și site-ul oficial: www.buturugadesign.ro

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *