Cum arată apartamentul meu? Rezultatul final al proiectului #MyFamousHome

by

Cine m-a urmărit pe Facebook sau Instagram deja știe de proiectul personal #MyFamousHome în care am povestit, etapă cu etapă, cum mi-am amenajat apartamentul, ce provocări am avut, cu ce probleme m-am confruntat și ce soluții le-am găsit, de ce am ales anumite finisaje, dar și cum am optimizat bugetul, cât de cât 🙂 Că rabat la calitate nu am făcut!

Scurt istoric: Apartamentul l-am cumpărat nefinisat, pentru că ne-am dorit (împreună cu Octav) să-l facem cap coadă cum ne place nouă. Suprafața totală interior – 70 mp. I-am făcut mici modificări de compartimentare, planul de mai jos o să vă ajute să înțelegeți la ce am intervenit. Idea că ne-am dorit un apartament decomandat, fiecare cameră să aibă ușa ei (cât de cool ar fi să ai un spațiu opne space, sincer, din punctul meu de vedere, este nepractic, mai ales când ai copii mici), și obligatoriu o zonă de debara, pe care am creat-o.

Stilul amenajării: Un eclectic, între contemporan și modern.

Durata amenajare: 7 luni. Deși ne-am dorit mai repede, unele lucruri din păcate nu depindeau de noi. Problema noastră cea mai mare a fost întârzirea producției mobilierului realizat la comandă. Dar ce aveam să facem – am așteptat. În general producția locală în prezent este o problemă, și asta din cauza că nu exită forță de muncă.

Iar norocul nostru a fost că am avut o echipă de contructori care ne-au ajutat foarte mult, mai ales că renovarea avea loc pe perioada rece a anului, iar eu atunci răcisem foarte tare și nu puteam fi prezentă pe șantier. Aici regret, dar am avut timp să recuperez pe alte șantiere. De ce spun acest lucru? Idea că anume pe șantiere înveți cu adevărat această profesie și întotdeauna trebuie să fii creativ și inventiv când mai apare vreo problemă imprevizibilă. Deci echipa aceasta ne-a salvat și în continuare țin foarte mult să lucrez cu ei și la proiectele clienților.

Haideți să vă povestesc despre proiect. Amenajarea am făcut-o eu, cu aprobarea lui Octav. Se zice că dacă există doi designeri/arhitecți în casă mai bine amenajarea să o facă altcineva. Într-un fel, cine a spus-o a avut dreptate, dar avantajul nostru a fost că suntem pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește stilul de amenajare și acest lucru l-a făcut pe Octav să aibă încredere în mine că proiectul va ieși foarte bine, fără să-mi influențeze ideile. Recunosc că după ce a intervenit, au și început discuțiile, așa că eu am rămas Șefa pe departamentul de Design, iar el pe departamentul de contabilitate 🙂

Bugetul – este o altă discuție. Personal nu m-am limitat la experimente și ne-am trezit cu niște costuri mult mai mari decât ne așteptam. Dar iarăși norocul colaboratorilor, că ne-au ajutat să optimizăt bugetul, unde era posibil, fără a afecta atât proiectul pe care l-am gândit, dar și calitatea la care țineam foarte mult.

La ce am renunțat? La mașina de spălat vase ????))) Chiar i-am dedicat loc la bucătărie, dar nu am cumpărat-o inițial. Și ce să vezi, am preferat spațiu de depozitare în locul ei. Deci, nici până în ziua de azi nu știu cum e să folosești o mașină de spălat vase. O fi practic sau nu? Poate mă ajutați voi din experiența personală? Dacă chiar merită, nu cred că ar fi o problemă să fac modificările necesare.

Ce am omis la proiect? Și designerii fac greșeli, ba chiar la ei acasă ???? Poate cei care au intrat la noi acasă nu le-au observat, dar eu cu Octav, se pare că avem un defect profesional și mai descoperit câte o scăpare de-a mea. De exemplu, în dormitorul matrimonial am uitat să mutăm lustra și să o centrăm pe pat. Deși mulți păstrează corpurile de iluminat centrate pe cameră, eu la toate proiectele recomand să fie centrată pe un obiect important din acea cameră – în dormitor se centrează pe pat; în sufragerie – pe măsuța de cafea; în  bucătărie – pe masă. Arată mult mai confortabil din punct de vedere vizual. Iar altă greșeală pe care nu am făcut-o inițial a fost să schimbăm ușa batantă de la bucătărie cu una glisantă. Idea că spațiul inițial, cum a fost el gândit, nu era cel mai practic, iar noi am organizat bucătăria în așa fel ca să ne fie nouă comod, doar că acea ușă acum se deschide foarte incomod. Să vă mai zic una, asta e un exemplu pentru voi pe viitor: priză lângă chiuvetă în bucătărie 🙂 Offf, iată ce înseamnă să schimbi proiectul pe parcurs. Inițial chiuveta trebuia pusă invers, și oricum o gândisem una mai mică. Dar când am văzut-o real și ne-a plăcut că este extrem de generoasă (îți încape să speli și o tavă de cuptor) am cumpărat-o și am inversat poziția. Rezultatul: priză și întrerupător fix în spatele bateriei. Agentul de la Gewiss ne-a propus alternativa de a pune o priză cu o clapetă, dar arăta inestetic, așă că am păstrat frumoasa ramă cu priză și întrerupător așa cum sunt. Sincer, nu nimerește apa acolo, așa că pot trăi liniștită. În schimb, sunt foarte atentă la proiectele clienților, să nu le mai fac aceeași greșeală.

Cum vedeți eu mai am de povestit, cred că o să scriu mai multe articole cu subiecte dedicate. Momentan puteți citi despre Aerul condiționat Stylish de la Daikin pe care mi l-am montat acasă  și despre bateriile Ramon Soler pe care le-am experimentat cu brio.

Mai multe poze cu proiectul le găsiți în portofoliu studioului Creativ Interior.

6 Răspunsuri
  • Ana Maria Darie
    martie 19, 2020

    Buna,

    Sunt indragostita de modul de a-ti aranja sufrageria #MyFamousHome. Mi-ai putea spune, te rog, de unde ai achizitionat canapeaua? Mi-ai putea recomanda cateva site-uri cu canapele de genul? Te urmaresc cu drag!

    Ana Maria

    • Natalia Berezovskaia
      martie 19, 2020

      Buna Ana Maria, canapeaua am cumparat-o de la Alfemo. Dar mai gasesti canapele frumoase la Mobila Dalin, Divani e Sofa sau Euromobila

      • Cesy V
        iunie 27, 2020

        Buna Natalia,
        M-a fascinat foarte mult si apreciez proiectul #MyFamousHome.
        As avea doua intrebari:
        1. de unde ati achizitionat sistemele Ramon Soler;
        2. m-am indragostit ? efectiv de peretele din bucatarie, cel pictat cu vopsea volumetrica si foita de aur lichida. M-ai putea indruma cum sa procedez?
        Ps: daca ma intrebi pe mine, n-as putea sa traiesc fara masina de spalat vase. A fost prima grija cand am proiectat bucataria?
        Va doresc mult succes in tot ceea ce intreprindeti!?

        • Natalia Berezovskaia
          iunie 29, 2020

          Buna, ma bucur ca te-a inspirat proiectul! 1. Bateriile Ramon Soler le-am luat prin distribuitorul Romaniei, caruia ii fac acum si showroom. Scrie-mi in privat sa-ti dau contactul.
          2. Peretele este realizat cu ajutorul decorativei Calcecruda de la Novacolor, iar montajul a fost facut de persoane specializate. Ca sa iasa efectul trebuie facut in straturi si asteptat sa se usuce fiecare stat – o procedura mai lunga. Apoi eu am pictat cu foita de aur lichida cu pensula, exact cum se face cu acuarele sau tempera, ceva abstract. Si iata ce a iesit 🙂
          Apropo de masina de spalat, parca toata lumea mi-o lauda, poate ar fi bine sa incerc cum e cu ea :))

  • roxana
    noiembrie 5, 2020

    Buna ziua,

    Imi puteti spune cu cine ati lucrat pentru mobila pe comanda pentru bucatarie si dormitor?

    Multumesc,
    Roxana

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *