Cum amenajăm zona de luat masa. 8 idei care vă pot inspira

by

Sărbătorile, aniversările, petrecerile-surpriză sunt doar câteva dintre situațiile în care atenția multor gospodine se îndreaptă către zona de luat masa. Pentru altele însă fiecare zi este o sărbătoare și-și doresc ca această zonă să fie primitoare, intimă și captivantă. Azi m-am gândit să vă împărtășesc câteva idei creative care să vă inspire în amenajarea unui loc inedit de luat masa pentru ca fiecare prânz sau cină să fie o experiență memorabilă.

Zona de luat masa: amenajare liniară

În amenajarea zonei de luat masa sunt importante nu doar setul de dining, accesoriile textile și vesela, ci și amplasarea mobilierului, condiționat uneori de spațiul disponibil. Locul în care alegeți să așezați mobila de dining poate spori farmecul întregului ansamblu. Încep cu o soluție simplă, și anume amenajarea liniară, adică de-a lungul unui perete. Soluția se potrivește în cazul unei mese de dining dreptunghiulară care trebuie să acomodeze un număr mai mare de persoane (8, 10 sau chiar 12). Ce trebuie să mai rețineți este că dispunerea liniară este ideală în cazul amenajării unei zone de luat masa în bucătărie. Avantajul așezării setului de dining de-a lungul unui perete constă în faptul că se economisește spațiu util și permite utilizarea unor scaune mari, încăpătoare.

Nota de originalitate. Aceasta poate veni din combinația de materiale din care se compune setul de dining (metal și sticlă, lemn și marmură, lemn și fibre exotice etc.).

recomandări produse:

(click pe poză)

Zona de luat masa: amenajare unghiulară, în formă de L

O astfel de dispunere a mobilierului de dining este de multe ori condiționată de spațiul disponibil din living sau bucătărie, dar poate fi și o alegere în sine. Provocarea în acest caz constă în alegerea tipului de mobilier, care permite multiple combinații creative. Aici aș menționa ansamblul compus din masă de dining dreptunghiulară și un colțar completat de scaune de dining.

Nota de originalitate. Colțarul poate fi o piesă clasică sau una futuristă sau avangardistă, care să devină un obiect statement în amenajare. Printr-un mix interesant de materiale, texturi sau culori, zona de luat masa se poate transforma într-un interesant punct de atracție. Încercați!

Zona de luat masa: amenajare în cerc

Găsesc acest tip de amenajare a zonei de luat masa perfect pentru spațiile mici (și nu numai), dar mai ales pentru familiile mai puțin numeroase (maximum 4 persoane). O recomand în special în interioarele moderne, Glamour sau în stil scandinav. O alternativă la masa rotundă ar fi masa ovală sau pătrată și extensibilă.
Nota de originalitate. Un set de dining cu scaune tapițate va aduce o notă de originalitate zonei de luat masa. Un impact puternic atât vizual, cât și estetic îl va avea o tapițerie cu imprimeuri evidențiate. Rezultatul? Un loc de luat masa plin de șarm și personalitate!

recomandări produse:

(click pe poză)

Zona de luat masa: amenajare lângă fereastră

Livingurile și bucătăriile foarte spațioase, cu una sau mai multe ferestre permit o amenajare imperială a zonei de luat masa. Mobilierul de dining așezat paralel cu ferestrele oferă o imagine plină de grandoare și stil. Desigur, condiția este să alegeți un set de mobilier elegant, realizat cu bun-gust, confecționat din materiale nobile (lemn masiv, masă cu blat de marmură etc.). Aceste detalii vor oferi și nota de originalitate.

Zona de luat masa: amenajare în alb-negru

Contrastele cromatice întotdeauna atrag. Așadar, dacă doriți să vă focalizați atenția pe cromatică atunci când vă amenajați zona de luat masa, luați în calcul și această variantă. Contrastul alb-negru se pretează pe multe stiluri de amenajare, nu doar clasică sau modernă.

Nota de originalitate. Această poate fi adusă prin obiectele decorative care completează decorul precum corpurile de iluminat (candelabru, lustră), tablourile, designul veselei etc.

recomandări produse:

(click pe poză)

Zona de luat masa: amenajare regală

Adeptele unui stil somptuos și strălucitor pot lua în calcul o amenajare regală a zonei de luat masa. Ce trebuie știut de la început este că o asemenea alegere implică și un buget mai ridicat pentru investirea în piese de calitate, trainice și impunătoare. Sugerez alegerea unui set de dining din lemn masiv, cu scaune tapițate în culori regale precum auriu, dar și investirea în obiecte prețioase cu siluete grațioase și, nu în ultimul rând, în veselă din porțelan în culori contrastante sau uni, care să inducă ideea de solemnitate. Dacă aveți acasă șemineu, zona de luat masa o puteți amplasa în fața acestuia.

recomandări produse:

(click pe poză)

Zona de luat masa: amenajare în stiluri cele mai actuale (scandinav, industrial, Provence, rustic)

Alegera unui stil de amenajare expresiv sau mai rar utilizat este un bun punct de plecare în amenajarea creativă a zonei de luat masa. Stilurile Provence sau industrial sunt doar câteva dintre stilurile ce pot face diferența dintre o amenajare banală și una originală. Aici, provocarea constă în a integra corect în amenajare o zonă de luat masa care iese din tipare.

recomandări produse:

(click pe poză)

Set dining Provence

Set dining industrial

Set dining rustic

Set dining scandinav

Zona de luat masa: amenajare în flower-power

Flower-power este despre a aduce frumusețea naturii în interiorul casei. E drept, acest stil nu se potrivește oricui, însă persoanele îndrăznețe pot alege o abordare flower-power în amenajarea zonei de luat masa, mai ales că nu este atât de greu de implementat pe cât pare. Un mobilier de dining simplu și accesorizat cu textile și vase cu motive florale, pe un fundal în culori vii și motive care fac trimitere la natură, sunt elemente suficiente pentru a crea o atmosferă flower-power.

Nota de originalitate. Poate fi creată prin alegerea unor scaune tapițate cu imprimeuri florale supradimensionate.

Articol scris în colaborare cu biano.ro

Sursa foto: pinterest, pexels, biano

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *