Cum amenajăm un apartament cu buget redus – Propunerea de amenajare Partea II

by

Continuăm propunerea de amenajare cu buget redus pentru următoarele spații: dormitorul matrimonial, camera copilului și bucătăria. Iată cu ce propuneri am venit:

BUCĂTĂRIA

Bucătăria, este un element esențial într-o casă, de aceea a fost realizată la comandă din MDF înfoliat, în culoarea turquoise prăfuit (nuanța asemănătoare cu tapetul din zona de luat masa). Aici mai avem un perete cu tapet de la Rasch (care imită textura de ziar, tapet vinilic care poate fi montat și în bucătărie) și un mic loc de luat masa (Masa Ikea și scaunele Ioooi).

Problemele și soluții: Deși bucătăria este destul de mică ca suprafață, am folosit spațiul la maximum pentru a putea face cât mai multe zone de depozitare: corpuri suspendate până în tavan (chiar dacă accesul la partea superioară este destul de dificilă, cel puțin puteți ascunde acolo obiectele folosite mai rar). Iar centrala termică este mascată într-un mod simplu, însă având un element decorativ: rafturile deschise pe lateral.

DORMITOR MATRIMONIAL

Și cum mie mi-a ieșit din mână să fac amenajările foarte moderne și „prea curate”, mi-am pus neapărat amprenta 🙂 Cum? Prin câteva detalii elegante: tratarea peretelui (partea cu tăblia) cu decorativa de la Novacolor (achiziționată de la Benjamin Moore) completată cu brâuri clasice montate pe verticală, pe toată înălțimea camerei. Așa cum spațiul cuprinde și o zonă de dressing, am profitat și am realizat la comandă un dulap generos cu multe spații de depozitare (sertare, rafturi, suporți pentru umerașe etc). Tot la comandă s-a realizat masca de calorifer cu panoul care completează peretele.

Restul mobilierului (pat, noptiere, masa de machiaj) au fost cumpărate de la Vivre. Oglinda deasupra mesei de machiaj este de la Ioooi. Corpurile de iluminat de la Mobexpert. Taburetul de la Kare.

Desfășurata pereți cu propuneri de finisaj Dormitor Matrimonial

Detalii tehnice Dormitor Matrimonial (Dressing și Masca calorifer)

CAMERA COPILULUI

Ne-am gândit și la cel mic, dar mai mult practic și funcțional decât estetic, asta din cauza că am decis să refolosim o parte din mobilierul existent, care este suficient pentru vârsta copilului (2 corpuri de dulap și patuțul), dar am completat camera cu: Tapetul de la Rasch cu steluțe colorate și cu brâul din aceeași colecție, canapeaua extensibilă de la Mobexpert, lampa de la EvaLight și draperiile în dungi de la perdelele-online.ro,  cusute la comandă.

Desfășurata pereți cu propuneri de finisaj Camera Copilului

Pentru cei care nu au apucat să vadă și propunerile pentru sufragerie cu zona de dining și hol, puteți intra pe pagina: Cum amenajăm un apartament cu buget redus – Propunerea de amenajare Partea I. Urmărește și etapa cu IMPLEMENTAREA.

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *