Continuăm cu Provocarea: Cum să amenajăm un apartament de 3 camere cu buget redus. Iar astăzi vă prezint propunerea mea de concept și design luând în calcul cerința clientei, adică acea temă a proiectului despre care am discutat în articolul inițial. Dar nu înainte de a face primele 2 etape obligatorii: Releveul și propunerea planului mobilat.
Releveu
Prima etapă a oricărui proiect de design începe cu măsurători, așa zis în termeni tehnici – Releveu. După ce am luat cotele reale de pe șantier, acestea le-am transpus în plan electronic prin programul AutoCad.

Mobilarea în plan
Înainte de a începe propunerea conceptului de amenajare, este obligatoriu să facem mobilarea în plan (2D). Asta ne ajută să vedem la scara reală cum va încăpea mobilierul, care sunt neaujunsurile sau avantajele spațiului și cum să-l compartimentăm corect.

Iar acum haideți să vedeți care sunt propunerile mele pentru fiecare cameră în parte:
HOL INTRARE
Începem cu marele open space în care am propus să compartimentăm spațiul prin mobilier. Aceasta înseamnă că am creat un hol de intrare printr-un dulap-tip perete, care va separa zona de hol cu cea de dining. Dulapul va fi atât cu rol funcțional (depozitare haine și încălțăminte și cu o banchetă încorporată), dar și cu rol decorativ (crearea laitmotivului prin șipcile galbene, care se vor regăsi și în restul încăperii: în zona TV-ului și al biroului).

Problemele și soluții: „Frumoasa” țeavă de gaz, trebuia mascată într-un fel sau altul. Care a fost soluția? Scafa decorativă de la Fabrica de Profile.
DINING
Zona de dining a fost tratată destul de minimalist: doar cu o masă rotundă cu scaune (Ioooi) și un candelabru modern tip păianjen. Totuși, punctul de interes va fi peretele cu fototapet care imită ancadramentele clasice din profile decorative (tapetul poate fi găsit pe site-ul xtdeco.ro). Știu că nu este cel mai ieftin, dar am jonglat bugetul în așa fel ca materiale de efect și foarte vizibile să fie de calitate și în care merită să învestim mai mult. Cu siguranță toată lumea îl va admira ???? Aștept feedback-ul clientei!

LIVING
Livingul fiind destul de generos, l-am împărțit în 2 zone: cea de relaxare, cu canapeaua și comoda tv, iar în spatele canapelei să creăm o zonă de birou, cu o depozitare mai spațioasă (așa cum în apartament nu există cămare sau debara). Din păcate este problema a celor mai multe apartamente nou construite). Am încercat să integrez cele 2 zone cât mai armonios cu restul încăperii. Cum am mai specificat mai sus: am pus accent pe câteva elemente care se vor regăsi în întregul spațiu: șipcile galbene, lavabila gri regăsită în nișele de la geam și peretele de la intrare, culoarea galbenă va fi de accent, iar mobila realizată la comandă va avea același finisaj de alb și lemn. Canapeaua extensibilă este realizată de Mobila Dalin, biroul este de la Ikea, corpurile de iluminat sunt de la Ioooi, la fel și măsuțele de cafea.

Living: zona birou

Living: zona TV
Impotant: Țineți minte! avem un copil mic, de aceea am optat pentru uși cu deschidere cu push în locul mânerelor clasice. Avem mânere ascunde și destul de mici la ușile dulapului de la intrare.

Schiță tehnică Living: zona TV

Schiță tehnică Living: zona birou
Despre propunerile de amenajare a celorlalte camere: dormitorul matrimonial, camera copilului și bucătăria, puteți afla în articolul Cum amenajăm un apartament în buget redus – Propunerea de amenajare Partea II.
4 Răspunsuri
Urania
februarie 23, 2018canapeaua trebuie rotata la 180° in plan
Natalia Berezovskaia
februarie 24, 2018Initial canapeaua era pozitionata cu fata catre usa spre camera copilului, dar ulterior am facut switch, de aceea o parte de randari au ramas cu pozitionarea initiala, iar ultimele sunt cu modificarile facute 🙂
Andrei
mai 22, 2021„Frumoasa” țeavă de gaz, trebuia mascată într-un fel sau altul. Care a fost soluția? Scafa decorativă de la Fabrica de Profile. – este interzisa mascarea sau ingroparea de orice fel a tevilor de gaze !
Natalia Berezovskaia
mai 22, 2021Scafa nu „ingroapa” teava, din contra pastreaza aerisirea deoarece se monteaza la cativa cm de tavan. Deci este o solutie foarte practica!