Cum amenajăm un apartament cu buget redus – Implementarea

by

Dacă în articolele Cum amenajăm un apartament cu buget redus – Propunerea de amenajare Partea I și Partea II am discutat despre propunerile de amenajarea pentru fiecare cameră în parte, astăzi continuăm cu implementarea proiectului: ce tip de finisaj am folosit și de ce este importantă montarea acestora conform instrucțiunilor!

  • Lavabila, un material folosit cel mai des pentru a finisa pereții și tavanul. Însă și aici trebuie să fiți atenți care sunt caracteristicile materialului pentru a obține efectul esteticdorit și rezistent în timp. În cazul nostru, lavabila, atât cea albă, cât și cea colorată (gri-bejul din sufragerie și ivory din dormitor) a fost cumpărată de la un magazin de bricolaje. De ce trebuie să țineți cont atunci când folosiți lavabila colorată? Dacă nu are amorsă, este recomandat să se dea în cel puțin 2 mâini, contează și intensitatea acesteia (uneori este neoie chiar de 3 sau 4 mâini pentru a obține culoarea din paletar, evitând crearea peretelor pe pereți);
  • Vopsea decorativă cu efect metalizat, este un finisaj special, care va crea un accent în orice amenajare, indiferent de stil (deși mulți consideră că se folosește doar în stilul clasic). De obicei decorativa (cum i se mai spune) se aplică într-o cantitate moderată (asta dacă culoarea este mai intensă, ca și în cazul nostru) pentru a nu încărca spațiul. Aplicarea acesteia se face de oameni specializați și bine pregătiți, altfel veți pierde timp și bani, iar rezultatul vă va dezamăgi.

    Important! Pereții trebuie să fie perfect drepți (asta se poate verifica cu un proiector orientat către perete), în caz contrar vopseaua decorativă va evidenția și mai mult defectele. Excepție fac decorativele cu efect de material nefinisat, brut – cum ar fi betonul aparent sau metalul corodat (oxidat)

  • Profilele decorative – la fel sunt asociate cu stilul clasic. Totuși în prezent, în funcție de compoziția pe care dorești să o creezi, poți folosi profilele într-un mod mai modern, exact cum am propus și eu în proiect: brâuri clasice montate pe verticală (pe toată înălțimea camerei) în dormitorul matrimonial. Aceste brâuri sunt realizate dintr-un material destul de dur – poliuretan, care oferă o rezistență destul de mare la loviri sau alte șocuri. Se montează cu adeziv acrilic. Se chiutuiesc la îmbinări, iar apoi se vopsesc la culoarea peretelui. Dar daca v-ați propus să le evidențiați atunci le puteți vopsi într-o culoare mai închisă/deschisă față de culoarea peretelui;
  • Tapetul l-am folosit în camera copilului și bucătărie. Proprietățile materialului: ușor de montat! dar aveți grijă la grafica acestuia. Aici au loc cele mai multe greșeli de montaj – nu corespund îmbinările! Ca și finisaj, de preferat ca tapetul să aibă un strat vinilic pentru a fi mai rezistent la murdărie sau apă, mai ales în camerele cum sunt bucătăria, camera copilului sau baia;
  • Fototapetul. Eu am apelat la fototapetul Rebells Walls (sunt aduși de furnizorii Xt Deco) care se monteaza în fășii, la fel ca și tapetul simplu.

Însă de reținut! Recomand să mergeți pe mâna unui montator profesionist, deoarece dacă nu este montat conform instrucțiunilor, după lipirea acestuia pot apărea rosturi între fâșii (ceea ce cu siguranță nu vă doriți).

După ce am încheiat cu aplicarea finisajelor, am pregătit terenul pentru mobila realizată la comandă. Tot ce înseamnă bucătăria, dressingul, hol intrare și sufragerie a fost realizate la comandă, în idea de a optimiza cât mai bine spațiul (multe spații de depozitare, cât mai puține mânere care pot deveni un pericol pentru copil), dar și a masca anumite elemente, cum ar fi centrala termica din bucătărie sau tabloul electric din holul de intrare.

Cum rămâne cu bugetul?

Iată tabelul cu tot ce s-a cheltuit, refolosit și depășit 🙂 Inevitabil s-a întâmplat. Unele elemente, cum ar fi centrala termica, aerele condiționate, electrocasnicele nu erau luate în calcul pentru proiectul de amenajare, iar alte lucrări imprevizibile nu pot fi evitate nici la o lucrare. Câteva piese de mobilier au fost inlocuite cu altele (chiar dacă au costat puțin mai scump, dar am mers pe idea de a face ceva calitativ și să reziste pe o perioadă mai lungă). Recunosc că bugetul s-a dublat de la prima discuție, dar un astfel de centralizator o să vă ajute să vă faceți o planificare corectă și o bugetare realistă pentru a ajunge la un spațiu confortabil, bine organizat și calitativ!

Și uite cum a ieșit proiectul final. Aștept părerile voastre! ????

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *