Cum amenajăm casa în stil Chic Scandinav

by

Deja cunoaștem foarte bine ce înseamnă stilul Scandinav într-un interior, dar cum îl puteți transforma în stilul Chic Scandinav cu minimum efort și investiție? Aceasta și este subiectul zilei de azi pe care vreau să îl dezvolt.

Eu în continuare consider stilul scandinav foarte rece și uneori lipsit de personalitate, dar când oamenii îmi cer sfatul cum să adaug un detaliu WAW într-un astfel de interior, răspunsul nu întârzie să apară: Accente de culoare și decorul elegant cu siguranță va schimba imaginea întregului spațiu.

Nu uităm și de lumină. Lumina naturală este obligatorie pentru acest stil, dar dacă nu o avem în cantitate suficientă, atunci poate fi completată cu lumină artificială caldă. Folosiți lămpi cu structură metalică din alamă și abajururi uni deschise (alb sau ivory). Becurile decorative Edison sunt cele mai potrivite într-un interior Chic Scandinav. În general orice sursă de lumină sunt binevenite, fie că este vorba despre o aplică pe perete, un lampadar sau un candelabru. Acestea pot fi și câteva la număr.

Deși, în stilul scandinav nu este obligatoriu să folosești perdele sau drapoerii la geamuri, pentru a adăuga interiorului un aer Chic, recomand totuși să optați pentru perdele foarte ușoare, transparente și draperii din satin sau bumbac în culori deschise uni.

Culoarea preferată a stilului este albul sau alte culori deschise în tonuri pastelate. Din nou repet, totul cu scopul de a crea spațialitate. Albul poate acționa ca fundal principal pentru alte elemente ale interiorului, cum ar fi mobilierul sau decorul și poate fi combinat cu nuanțe pastelate de bej, gri, albastru și verde. Iar pentru o notă elegantă nu uitați de elemente și detalii aurii sau alamă, suprafețe de marmură, texturi de catifea sau satin. Aceste detalii se pot regăsi în perne, vaze, abajururi, corpuri de iluminat, tablouri, finisajul meselor sau a blatului de la bucătărie. Important este să nu exagerați, păstrați măsura, deoarece stilul scandinav care este foarte concis și calm să rămână predominant.

Nu uităm și de funcționalitate. Scopul principal al acestui stil este confortul, astfel încât mobilierul trebuie să fie extrem de ergonomic și funcțional. Trebuie să existe multe zone pentru depozitare, dar care să nu încarce spațiul. Mobilierul de preferat să fie multifuncțional – canapea extensibilă, mese și scaune pliabile, mobilierul de bucătărie cu diverse sisteme ce pot transforma întregul ansamblu de gătit. Sau, de ce nu să alegeți un mobilier modular.

Citește și un exemplu concret pe acest subiect: Stil Chic Scandinav în doar 47 mp

V-ați propus să adaugați rapid un aer Chic interiorului vostru Scandinav, iată câteva recomandări:

Spor la schimbări!

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *