Cum alegi cea mai bună saltea pentru tine? Sfaturi utile

by
saltea-personalizata-thefamousdesign

Un somn odihnitor și reconfortant depinde în mare măsură de condițiile pe care vi le creați în dormitor, iar salteaua se numără printre cele mai importante elemente care vă asigură un somn de calitate. Cum se alege o saltea? De unde știu care este salteaua potrivită pentru mine? Astfel de întrebări și le pun  majoritatea persoanelor înainte de a achiziționa o saltea. Acest articol își propune să evidențieze cele mai importante aspecte care trebuie luate în considerare la alegerea modelului potrivit de saltea.

Indiferent că sunteți o persoană sănătoasă sau suferiți de anumite afecțiuni ale coloanei, sfatul specialiștilor este de a alege o saltea de generație nouă cu structură dezvoltată de ortopedici de top. În primul caz, preveniți apariția disconfortului și a durerilor de coloană, în al doilea caz, vă puteți ameliora starea de sănătate. O saltea revoluționară are secțiunile oblice din spumă ce constituie nucleul saltelei și formează așa-numitele plăci Stretch care întind coloana vertebrală în timp ce dormiți.

Salteaua ideală: structură și materiale

Structura, materialele, dar și tehnologiile folosite sunt detalii care pot face diferența între o saltea performantă și una de calitate îndoielnică. Specialiștii recomandă ca salteaua să aibă un design modern și o structură care să includă canale de ventilație transversale. Saltelele de bună calitate au structura (nucleul) formată din mai multe straturi de spumă, fiecare strat având un rol definit, astfel încât coloana să se mențină în poziție dreaptă în timpul somnului pe tot parcursul nopții. Saltelele performante includ în compoziție materiale revoluționare precum spuma de memorie, materiale textile cu cusături, țesături antibacteriene și antivirale. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că textilele utilizate la confecționarea saltelei au fost în prealabil tratate antibacterian și antiacarian, ca ulterior să vă bucurați de un somn sănătos, mai ales dacă vă știți o persoană predispusă la alergii. De asemenea, este indicat ca materialele din care este fabricată husa să aibă caracteristici de respirabilitate, astfel încât aerul să circule și să împiedice reținerea umezelii. Nu în ultimul rând, orientați-vă către o saltea cu husă detașabilă pentru curățare facilă și un plus de igienă. De reținut că tehnologiile inovatoare utilizate în producția saltelei vă vor asigura confort îndelungat.

Cum-alegi-salteaua-potrivita-thefamousdesign

Ce dimensiuni trebuie să aibă salteaua

Fără îndoială, salteaua se alege în funcție de rama/cadrul patului. Însă dacă aveți un pat cu dimensiuni atipice, iar o saltea standard nu se potrivește, puteți opta pentru o saltea personalizată, cu dimensiuni și caracteristici potrivite cu nevoile voastre particulare. Majoritatea producătorilor pot executa o saltea personalizată într-un interval de 30 – 45 de zile lucrătoare. Acest termen poate să difere în funcție de modelul de saltea pe care îl alegeți.

cum-alegi-cea-mai-buna-saltea-dimensiuni-si-grosime

Cât de importantă este grosimea unei saltele

O saltea groasă nu înseamnă neapărat o saltea de calitate și invers. Cu alte cuvinte, grosimea saltelei nu coincide cu nivelul de calitate, ci cu preferințele de înălțime și design ale utilizatorilor. Rețineți că o saltea se compune în general din nucleu și o serie de straturi care se adaugă pentru a mări confortul pe care îl resimte corpul atunci când atinge salteaua. Pe piață există modele de saltele cu 2 fețe, o parte mai moale și o parte mai dură. Utilizatorul poate schimba salteaua pe partea mai moale sau pe cea mai dură, în funcție de preferințe. Moliciunea saltelei este dată de straturile de spumă încorporate în materialul husei.

Cum-alegi-cea-mai-buna-saltea_thefamousdesign

Cât de importante sunt materialele și tehnologiile inovatoare la fabricarea saltelelor

Probabil că ați auzit de saltele cu spumă-gel sau cu alte materiale și tehnologii revoluționare de producție. De exemplu, spuma-gel cu memorie distribuie uniform greutatea corpului, garantează un mediu constant uscat și oferă confort sporit indiferent de poziția de somn. Proprietățile termoreglatoare și cele ale spumei de memorie vă ajută să vă simțiți confortabil indiferent de temperatura camerei sau de anotimp. Materialele textile cu tehnologia Outlast reglează temperatura corpului în timpul somnului grație milioanelor de microbule cu ceară. Atunci când aeste microbule intră în contact cu corpul preiau sau degajă căldură pentru a menține un nivel uniform al temperaturii. Acest lucru previne transpirația și controlează diferențele de temperatură.

cum-alegi-cea-mai-potrivita-saltea-thefamousdesign

Saltea cu arcuri vs. saltea cu spumă

O saltea bună facilitează găsirea unor poziții confortabile de somn. Structura saltelelor pe bază de arcuri nu permite amortizarea mișcărilor partenerului/partenerei, care produce disconfort utilizatorului. Totodată, schimbarea poziției de somn creează acea senzație de balans care diminuează considerabil confortul. Pe de altă parte, saltele din spumă elimină presiunea și oferă confort ridicat, dar și durabilitate datorită suportului ortopedic perfect.

thefamousdesign-cum-alegi-cea-mai-buna-saltea

Saltele personalizate

Dacă modelele de saltele pe care le găsiți în magazine nu corespund în totalitate nevoilor voastre, puteți să optați pentru o saltea personalizată. Cei mai buni producători de saltele țin cont de recomandările medicilor și preferințele individuale ale clienților și oferă acestora posibilitatea de a testa mai multe modele de saltele care prezintă grade diferite de fermitate și duritate.

Cum se alege salteaua pentru patul matrimonial

Ați fost cel puțin o dată în situația de a cumpăra o saltea pentru dormitorul matrimonial și nu ați găsit o cale de mijloc în ceea ce privește modelul de saltea din cauza preferințelor și nevoilor voastre diferite? Vestea bună este că producătorii s-au gândit la nevoile particulare ale utilizatorilor și oferă modele de saltele care includ tehnologii inovatoare speciale (precum tehnologia Dual Core), astfel încât să mulțumească ambii parteneri. Cu alte cuvinte, fiecare persoană poate alege fermitatea preferată pentru partea saltelei pe care doarme. Astfel de saltele combină două nuclee separate într-o singură husă. Prin rotire, jumătate din saltea poate fi moale, iar cealaltă medie sau fermă. Cu această tehnologie inclusă în compoziția saltelei, fiecare partener se poate bucura de confort individual.

cum-alegi-salteaua-pentru-patul-matrimonial

Calitatea saltelei și varietatea de prețuri

Prețul saltelelor diferă de la un model la altul și de la un producător la altul, iar această varietate de prețuri este strâns legată de materialele și tehnologiile utilizate la fabricarea saltelelor, țara de producție și caracteristicile particulare ale produselor, cum ar fi înălțimea sau husa detașabilă. O saltea de foarte bună calitate are un preț mai mare, dar oferă și avantaje pe măsură: confort ridicat, durabilitate, ușurință în utilizare și întreținere. Așa cum am menționat mai sus, o saltea bună este realizată din materiale de calitate superioară și de ultimă generație, cum ar fi spuma de memorie, materialele termoreglabile, utilizarea de țesături naturale, tratarea materialelor împotriva bacteriilor și acarienilor. Toate aceste detalii fac diferența între un produs de slabă calitate și unul de calitate foarte bună.

Cum-alegi-cea-mai-buna-canapea_thefamousdesign

Când se înlocuiește salteaua

Cu siguranță vă preocupă perioada de utilizare a unei saltele, însă nu există un termen standard. Producătorii recomandă înlocuirea saltelei atunci când remarcați modificări de formă sau conținut (găuri, aspect de „valuri” etc.) care contribuie și la scăderea confortului în timpul somnului. De regulă, corpul simte toate aceste modificări și dă anumite semnale precum senzația de oboseală, dureri de spate și de gât sau trezirea repetată în timpul nopții cauzată de imposibilitatea de a găsi o poziție agreabilă de somn.

Încă nu știți ce model de saltea să alegeți? Vă recomand cu drag firma Magniflex cu care lucrez de câțiva ani. Acum puteți profita de o reducere de 10% la comenzile din magazine sau online pe magniflex.ro. Folosiți codul FAMOUS2020

Poze: Pinterest, Pexels

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *