Aroma confortului. Cum alegeți parfumul de casă?

by

Lumânările, difuzoarele electrice sau cele cu abur, bețișoare parfumate  etc – toate acestea, cu siguranță nu sunt prioritare pentru casă, însă acest detaliu mic creează o atmosferă deosebită. La nivel psihologic – mirosurile care vă însoțesc în casă influențează în mod direct starea voastră de spirit. De aceea, cunoscând proprietățile parfumurilor puteți să aduceți mai multă energie în viața voastră sau din contra să vă relaxați, să vă liniștiți.

Sfaturi în alegerea corectă a parfumului de casă

Propun să descoperim împreună puterea aromelor și să identificăm care este parfumul potrivit pentru locuința voastră:

Parfumul/Aroma nu ar trebui să se contrazică cu interiorul. Este important să înțelegeți că aroma ar trebui să sublinieze și să completeze interiorul, și nicidecum să contrazică atmosfera creată, stilul amenajării și destinația încăperii. De exemplu: pentru dormitor ar trebui să optați pentru o aromă moale, liniștită. Și aceasta este o regulă extrem de importantă. Atunci când alegeți un parfum pentru dormitor, nu uitați că parfumurile puternice și vibrante care funcționează bine în camera de zi pot crea o stare de agitație și neliniște în zona de odihnă. În acest caz, evitați aromele cu note citrice și mentolate. Optați mai bine pentru arome calme de flori, cum ar fi levănțica și mirodenii calde.

Nu cumpărați parfumuri ieftine. Dacă aroma este naturală, cu siguranță, costul parfumului nu poate fi mic. Până la urmă, investiți în confortul vostru și în sănătatea voastră. Apropo, difuzoarele și lumânările ieftine pot provoca mai mult rău decât bine, prin emanarea compușilor chimici din care sunt realizate produsele.

Tipuri de parfumuri de casă

Parfumurile de casă sunt produse cel mai adesea întâlnite sub formă de difuzoare, lumânări și spray-uri. Astăzi, difuzorul cu bețișoare reprezintă cea mai populară opțiune, deoarece oferă un fundal aromatic constant în cameră, iar efectul său durează de la 3 pînă la 10 luni. Principiul difuzorului constă dintr-o sticlă cu un amestec de arome și bețișoare din bambus, rattan sau ceramică, prin care parfumul se evaporă, umplând încăperea cu un miros plăcut.

O altă opțiune populară o reprezintă –  lumânările parfumate. Chiar dacă lumânările nu creează un miros constant (este nevoie să fie aprinse pentru a emana parfumul), ele au rol decorativ pentru a crea o atmosferă romantică. O lumânare parfumată care arde umple camera nu doar cu un miros plăcut, ci și cu o lumină difuză.

Parfumurile interioare sub formă de spray-uri rezistă cel mai puțin, dar pot fi folosite pentru a masca urgent mirosurile neplăcute. Pentru a păstra aroma parfumului pe o perioadă mai îndelungată de timp, este recomandat să stropiți suprafețele textile: tapițeriile, cearșafurile, draperiile, covoarele etc.

Top 5 cele mai apreciate parfumuri de casă

Varietatea aromelor destinate parfumeriei de acasă este uimitoare. În orice magazin veți găsi sute de opțiuni, însă nu toate sunt capabile să ofere confortul și atmosfera dorită. Pentru a vă ajuta, am pregărit lista celor 5 arome cele mai apreciate pentru locuință:

 • Miros de mirodenii – pentru cei care apreciază arome delicioase;
 • Lemn de santal și bergamotă – destinat iubitorilor de aromele orientale vâscoase;
 • Sare de mare și bumbac. Parfumul mării din apartament este liniștitor și meditativ;
 • Lavanda (levănțica) – un miros relaxant pentru serile calme;
 • Lemongrass și arborele de ceai – pentru atmosferă revigorantă.

Diversitatea parfumurilor vă permite nu doar să potriviți mirosurile în funcție de dispoziția voastră, ci și să creați un fundal aromatic diferit în camere diferite. Simțiți-vă liber să experimentați cu parfumurile de casă, încercați combinații îndrăznețe și savurați fiecare aromă.

Articol scris în colaborare cu Evalight și Evambient.

2 Răspunsuri
 • Elena ciobanu
  august 19, 2020

  Foarte util☺️
  Voiam sa Menționez ca și lumânările parfumate pot dauna sănătății, mai alese făcute din parafina, din cauza compusilor petrolieri care se emana in aer prin ardere. Eu spre exemplu optez pentru cele din ceara naturală sau din soia care au o durata de ardere mai îndelungată și sunt naturale ?

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *