Cum alegem vopseaua lavabilă potrivită pentru camera copilului? 

by

Una dintre provocările meseriei de părinte  este legată de alegerea culorii potrivite pentru camera copilului. Întrebările firești care apar sunt Ce tip de vopsea lavabilă se poate folosi?, Cum alegem o combinație de culori? De ce am ajuns la Benjamin Moore pentru a afla noutățile din domeniu?? De cele mai multe ori când vine vorba de camera unei fetițe mici alegerile se bazează pe culoarea roz. Totuși, se poate merge  și pe alte combinații de culori, care sunt convinsă că vor fi atât pe placul vostru cât și al beneficiarilor.

Ca să vă ajut am vă propun să descoperim împreună  recomandările lui Alex de la Showroom-ul Benjamin Moore, unul dintre cei mai de încredere și profesioniști producători din domeniu.

La Benjamin Moore părinții pot găsi o varietate de nuanțe, care să atragă pe oricine, dar cel mai important factor este acela că vopseaua este 100% ecologică. După ce vom vopsi camera copilului, putem sta fără grijă, pentru că acesta nu va putea dezvolta diferite afecțiuni pulmonare. Nu există compuși organici volatili în vopsea care să pericliteze starea de sănătate a acestuia. Vopseaua și pigmenții sunt pe bază de rășină naturală și pe bază de apă. Nu există nimic toxic în vopsea!”

CARE SUNT COMBINAȚIILE DE CULORI CELE MAI POTRIVITE PENTRU CAMERA UNUI COPIL?

Atunci când am decorat camera fetiței mele, Anastasia, care acum deja este o domnișoară de un an și nouă luni, am avut de ales între două variante  pe care le consider potrivite pentru o cameră de fetițe.

Prima variantă  a a fost o combinație de roz pastel, roșu, cu o nuanță de gri cald. Contrar unor opinii care consideră ca griul trebuie evitat în camera unui micuț, nu pot să nu mă gandesc la stilul scandinav unde se folosește cel mai des griul. Totuși trebuie avut grijă, ca acest gri să fie în combinație cu o nuanță caldă sau chiar griul să fie într-un ton cald, spre bej (astăzi denumit – grej). Se poate folosi o culoare de bază, un bej roz (care reprezintă 70%), completată cu 20% de un bej gri mai închis, și 10% un accent, chiar culoarea anului BM 2018, caliente.

Cea de-a doua variantă a constat în combinarea unui gri deschis  cu gri lila, și un lila pastelat.

DAR CARE MAI SUNT AVANTAJELE LAVABILEI DE LA BENJAMIN MOORE?

Această lavabilă prezintă un alt mare avantaj: se pot folosi atât pentru pereți, cât și pentru mobilă. De multe ori ne dorim să schimbăm culoarea mobilei sau să o facem să se piardă în decor. Totodată, dacă și voi aveți casă copii pasionați de grafitti, fie cu carioca, ciocolată sau orice poate fi folosit ca instrument de scris sau pensulă, cu o singură lavetă umedă sau un șervețel, vor redeveni ca noi. Nu vorbim de o simplă vopsea lavabilă, ci de o superlavabilă,  concepută parcă special pentru copiii care vor să mâzgălească toți pereții!

Iar pentru copiii artiști, cum este de fel și Anastasia mea, mai avem o soluție – vopsea cu efect tablă de scris, care ajută copilul să-și dezvolte creativitatea, iar noi ca părinți să fim liniștiți că pereții se pot curăța fătă a ne face probleme ????

 

Așadar voi ce culori ați ales sau ați alege pentru camera celui/celei mici?  Și micuții voștri își exersează abilitățile artistice pe suprafete necovenționale de prin casă?

3 Răspunsuri
  • Marius
    iulie 25, 2018

    Intr-adevar o vopsea de calitate si 100% ecologica, foarte potrivita pentru camera copilului.

  • Dana
    octombrie 2, 2018

    Lasand la o parte culorile, picturile si ce mai alegem noi acolo, da clar cel mai important este tipul lavabilei, adica sa nu fie toxica. Eu am ales Aeria Gold all-inclusive, nu lasa niciun miros la aplicare si are permeabilitate la vapori. Chiar nu stiam de vopseaua de care vorbiti aici in articol

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *