Cum alegem culorile pentru casă în funcție de zodie

by

Alegerea culorilor este o misiune serioasă și o etapă importantă în procesul de amenajare a casei. Majoritatea persoanelor utilizează culorile preferate, dar alții se simt lipsiți de inspirație. O soluție pentru aceștia din urmă ar fi alegerea culorilor în funcție de semnul zodiacal. Astrologii afirmă că fiecare zodie are o culoare reprezentativă, adică acea culoare care le dă putere nativilor respectivi. Haideți să vedem împreună ce culori puteți alege pentru decorul casei în funcție de zodie!

Berbec

Culoarea roșie este asociată celor născuți în zodia Berbec. Roșul reprezintă planeta Marte, care guvernează această zodie. Fiind o culoare puternică, o recomand ca și culoare dominantă doar cu condiția să fie alese nuanțe mai temperate ale acestei culori. Roșul este binevenit într-un decor ca accent, la accesoriile mici și unele obiecte decorative.

Taur

Astrologii spun ca nativii acestei zodii își trag energia din cea a pământului, astfel că verdele – culoarea care reprezintă cel mai bine natura – este culoarea care îi guvernează pe cei născuți în zodia Taur. Alături de verde, nativii acestei zodii pot folosi maro, o altă culoare de pământ. Duetul verde-maro este o combinație liniștitoare și ajută la crearea unui decor reconfortant.

Gemeni

Acestei zodii îi este asociat galbenul, culoarea soarelui, a nisipului și a verilor fierbinți. Se spune că galbenul reprezintă curiozitatea și optimismul specifice gemenilor. Galbenul este prin definiție o culoare puternică, dar se pot alege tonuri moi de galben pentru a crea un decor reprezentativ. În plus, galbenul poate fi asociat cu multe alte culori, așadar gemenii nu duc lipsă de opțiuni. Cum Pantone a ales anul acesta galbenul și griul ca și culori reprezentative, gemenii le pot utiliza cu succes în amenajarea casei.

Rac

Persoanele în zodia Rac sunt descrise ca fiind loiale și foarte sensibile. Acestora le este atribuită o culoare liniștitoare și relaxantă, și anume albastru argintiu, care îi stimulează și inspiră. Datorită puterii sale de relaxare, recomand ca nativii acestei zodii să folosească albastrul îndeosebi în dormitor. Pot alege dintr-o gamă de nuanțe deschise de albastru pe care să le asocieze cu alte culori complementare.

Leu

Nativii din zodia Leu se află sub influența Soarelui, de aceea se consideră că auriul este culoarea care îi reprezintă cel mai bine. Puterea și prestigiul au fost asociate întotdeauna cu auriu. Aflați sub influența Soarelui persoanele în zodia Leu sunt optimiste, calde și vesele la fel ca astrul care le guvernează. Auriul este culoarea care îi ajută pe nativii acestei zodii să iasă în evidență și să-și scoată din anonimat spațiul în care trăiesc. Auriul poate fi introdus în decor prin diverse elemente decorative, de la detaliile finisajelor și până la obiectele decorative (rame foto, vaze, lămpi, suporturi de lumânări și multe alte accesorii și decorațiuni).

Fecioară

Persoanele în zodia Fecioară sunt meticuloase, atente la detalii și cu un simț pragmatic, care se reflectă în toate activitățile pe care le desfășoară. Nativii acestei zodii fac diferența între cele mai mici detalii. Culoarea care îi reprezintă este crem, care intră în categoria culorilor calde și relaxante. Fiind o nuanță neutră, poate fi ușor integrată într-un decor. Dacă v-ați născut sub semnul acestei zodii, vă sugerez să folosiți cremul ca fundal, la finisaje sau la principalele piese de mobilier.

Balanță

Nativilor acestei zodii le este asociată nuanța roz pastel, o culoare considerată în conformitate cu personalitatea lor. Roz pastel ajută la crearea unui ambient liniștit și confortabil, dar nu lipsit de eleganță și distincție. Roz pal este culoarea care induce nativilor acestei zodii sentimente reconfortante. Într-un interior, această nuanță poate fi utilizată pe suprafețe mari, dar la accesoriile textile și mai puțin la finisaje. În funcție de tipul decorului care se dorește, nuanța de roz pal poate fi asociată cu alte tonuri pastelate calde sau cu nuanțe neutre precum gri.

Scorpion

Culorile care îi reprezintă pe Scorpioni sunt roșu și negru, dar mai ales combinația între cele două, adică maro. Scorpionii sunt considerate persoane pasionale și misterioare, care trăiesc emoții complexe, iar acestea sunt cel mai bine reprezentate de culoarea maro. Această culoare este versatilă și ușor de utilizat în designul interior, având în vedere că o mare parte dintre finisaje și seturi de mobilier se găsesc în diverse tonuri de maro. Un decor frumos și natural îl puteți obține folosind maroul ca și culoare dominantă, pe care să îl completați cu accente vesele precum galben, verde sau portocaliu.

Săgetător

Se spune că spiritualitatea și gândirea filozofică sunt caracteristici reprezentative pentru nativii în Săgetător, iar culoarea asociată acestor trăsături este violetul. Săgetătorii au o personalitate pozitivă, sunt deschiși la nou, la a experimenta lucruri deosebite. Pe de altă parte, violetul este considerat o culoare sofisticată, regală, care oferă o identitate aparte celor care o folosesc. De regulă, recomand violetul ca accent sau pe suprafețe mai restrânse, dat fiind că e o culoare vibrantă care poate obosi vizual dacă e utilizat pe suprafețe mai extinse.

Capricorn

Capricornii sunt caracterizați de astrologi ca persoane care preferă siguranța și confortul. Nativii în Capricorn sunt rezervați, disciplinați și mai conservatori comparativ cu nativii altor zodii. De aceea, culoarea asociată acestei zodii este gri. Vestea bună e că pe piață se găsesc foarte multe elemente de decor în nuanțe de gri, deci crearea unui ambient guvernat de gri nu ridică mari probleme. Recomand ca griul să fie culoarea dominantă, deoarece permite multe culori vesele ca accent.

Vărsător

Nativii în Vărsător sunt visători, inovatori și le place să experimenteze. Aceștia sunt guvernați de planeta Uranus, de aceea culoarea care îi reprezintă este turquoise. Persoanele născute în zodia Vărsător sunt creative și adoră să dea frâu liber imaginației și creativității, inclusiv în amenajarea casei în regie proprie. Le recomand să introducă turquoise-ului în decor ca și culoare secundară sau ca accent prin diverse piese statement, iar culorile neutre gen gri să ocupe procentul cel mai mare.

Pești

Nativii în Pești sunt guvernați de apă (Pești fiind o zodie de apă), de aceea culoarea asociată acestei zodii este bleumarin, care are efect calmant și relaxant asupra nativilor. Persoanele născute în zodia Pești sunt considerate sensibile și pline de compasiune, iar bleumarinul are un efect pozitiv asupra lor. În plus, e o culoare temperată, care le permite să se concentreze asupra lucrurilor importante pentru ei. Această culoare pot fi utilizată pe suprafețe mai extinse în spații precum living și dormitor și mai puțin în încăperile mici, lipsite de lumină naturală.

Sunt curioasă să aflu dacă caracteristicile zodiei coicid cu personalitatea voastră? Puteți împărtăși răspunsul în comentariile de mai jos.

Sursă poze: Pinterest
Articol scris pentru Forbes Life

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *