Cum aleg plinta perfectă pentru pardoseală?

by

Ce plintă să aleg și unde o găsesc?

Când vă gândiți la plintă, ce vă vine în minte? Cu siguranță acum privirea voastră s-a îndreptat către intersecția dintre perete și parchet. Și ce vedeți? 80% din voi identifică acea plintă din PVC, care se găsești în orice magazin de bricolaj. Pot să spun și de ce o aveți: pentru că ați găsit-o pe stoc și este cea mai accesibilă ca preț. Asta se întâmplă cu majoritatea cunoștințelor mele, dar și a multor clienți care ne prezintă casa unde locuiesc acum.

Din păcate, „defectul meu profesional” de a observa toate detaliile într-o încăpere mă face să apreciez sau din contra să fiu critică la ceea ce văd. Dacă oamenii sunt deschiși, atunci cu mare drag vin cu soluții care schimbă integral imaginea interiorului.

Astăzi vorbim despre plinte. Plinta este un element, în majoritatea cazurilor – ignorat, din cauza concepției că „nu se observă și nu atrage atenția”. Aveți dreptate doar în cazul în care este acoperită de mobilă, covoare. Însă, stilul modern-minimalist care ne-a asaltat în ultima perioadă, o va scoate în evidentă (din lipsa aglomerării și folosirea mobilierului înălțat pe piciorușe, care este în mare trend).

Cum aleg plinta perfectă pentru pardoseală?

Atunci ce variante și soluții avem?

Cum am specifica mai sus, cunoaștem acele plinte din PVC care încearcă să imite lemnul și niciodată nu se potrivesc cu nuanța parchetului. Dar știați că există o mulțime de alte modele de plinte, cum ar fi cele din poliuretan, MDF, lemn natural sau metal.

Acum o lună am fost cazată într-un hotel din Italia cu o arhitectură modernă-industrială unde pe toate holurile aveau montată plintă metalică, care făcea trecerea perfectă între perete alb și plăci ceramice care imitau piatra naturală și ardezia.

Noroc că și la noi în țară putem găsi aceste finisaje, și eu sunt aici să vă spun unde. Eu am descoperit sau mai bine zis am fost descoperită de cei de la Supertech (supertechmaterials.ro), care sunt furnizorii oficiali al profilelor Profilitec.

Cum aleg plinta perfectă pentru pardoseală?

Ce găsiți la ei? Profile metalice de îmbinare între gresie și parchet, plinte metalice, colțare metalice pentru faianță și gresie și chiar profile metalice pentru scări. Nu vreau să intru în detalii tehnice, scopul meu este să vă arăt că există mult mai multe soluții INTELIGENTE, care sunt o investiție pe termen lung și care cu siguranță arată mult mai bine.

Îl puteți contacta pe Adrian Dumitru oricând pentru orice întrebare legată de aceste materiale, pe mail: supertechqm@gmail.com sau telefon: 0734396390

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *