Cum adaptăm stilul Glamour într-un interior?

by

Vreau să încep acest articol cu câteva poze care m-au inspirat acum câteva zile. Deși sunt niște poze ale unor proiecte din afară, analizându-le, mi-am dat seama că nu este chiar atât de imposibil să adaptăm stilul Glamour. Cei mai mulți dintre voi o să considerați că este peste bugetul pe care ați vrea să-l investiți într-o amenajare, iar ceilalți o să comentați că în interioarele noastre mici nu se potrivește.

Aici vreau să vă contrazic și să vin cu câteva argumente pentru a vă convinge că acest stil arată bine în orice interior, dacă urmați regula – totul cu măsură! Evitați să folosiți prea multe texturi și finisaje, dar adăugați-i puțină eleganță prin elemente de decor.

Iar ca să fiu mai explicită, vin în întâmpinare cu un exemplu concret din ultimele mele proiecte în lucru – un dormitor matrimonial  situat într-un bloc vechi din București.

Încă de la început am știut că acesta va arăta elegant și ușor Glamour, dar provocarea adevărata a fost: cum să optimizez bugetul și totuși să pătrez idea inițială. Iată rezultatul:

Mai jos găsiți pașii după care m-am ghidat:

  1. Decorarea pereților cu profile și lavabilă. Nu aveam bani pentru tapet, vopsea decorativă sau alte nebunii pe pereți, așa că m-am limitat la câteva ancadramente din profile decorative (brâuri) în zona tăbliei de pat și la o lavabilă mai închisă la culoare, care să creeze un contrast cu restul spațiului. O parte din profile le-am păstrat albe, pentru un aer și mai dramatic;
  2. Patul tapițat cu finisaj de catifea, aplicele de citit, veiozele de pe noptiere și covorul au fost cumpărate de clienți. Eu le-am completat cu două noptiere albe elegante, tabloul deasupra tăbliei cu flori și candelabru auriu cu abajururi albe achiziționate de pe Evalight și Evambient ;
  3. Peretele din dreapta patului a devenit o zonă de machiaj, unde am propus o consolă cu picioare de inox și corp placat cu oglindă (scop: mărește spațiul prin reflexie și crează un accent glamour) și un taburet din catifea roșie cu bază aurie. Pe consolă avem o veioză elegantă cu abajur textil alb;
  4. Am acoperit aerul condiționat cu o mască, iar dressingul a fost realizat la comandă, compartimentat în funcție de nevoile clienților.

În prezent, încă se lucrează la proiect, voi reveni neapărat cu un update cu pozele reale. Iar mai jos v-am pregătit moodboardul cu recomandările mele pentru acest proiect.

Spor la schimbări!

2 Răspunsuri
  • Claudia Nagy
    decembrie 6, 2018

    Felicitari! …Imi place mult acel taburet accent, e ca cireasa de pe tort! 🙂

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *