Clasicul modern într-un apartament cu două camere din Moscova

by

„Lucrurile simple scot în evidență detaliile.” Așa aș descrie eu într-o propoziție acestă amenajare pentru un apartament cu doar două camere ce se află în inima Moscovei. Julia Romanovskaya este autoarea acestui proiect realizat pentru studioul Um Architects.

Ce îmi place cel mai mult la acest interior? Ideea de a reuni cele mai elegante elemente dintr-un interior: tavanele înalte, materiale naturale, culori pastelate, finisaje de înaltă calitate și mobilier laconic în stil clasic.

Dar haideți să le luăm pe rând. Stilul amenajării este unul eclectic cu influențe neoclasice și stil loft, iar asta se vede perfect din imaginea sufrageriei în care avem mobilier clasic, detalii arhitecturale (cornișe, plinte, uși) combinate cu perete din caramidă, țevi ale instalației de încălzire la vedere și chiar lampadare industriale.

Parchetul chevron se continuă cu plăci ceramice decorative în bucătărie și hol, astfel intrarea creează o imagine armonică, iar ușile ascunse vopsite la culoarea peretelui arată foarte elegant.

Deși culorile de bază sunt nuanțe de gri, interiorul este „încălzit” de multă lumină naturală și lemn natural (regăsit în parchet și o parte din mobilier). Un alt avantaj al spațiului sunt tavanele înalte, care ajută să percepi spațiul mult mai aerisit.

Bucătăria, deși este destul de mică, aceasta a fost gândită foarte practic, încorporează electrocasnicile mari și celelalte ustensile. Îmi place foarte mult cum Julia a combinat fronturile albe moderne din MDF cu mâner ascuns și marmură neagră în contras pentru blat și peretele dintre corpuri.

Dormitorul este foarte simplu și are tot ce îți poți dori de la acesta, și anume: un pat generos tapițat, o atmosferă relaxantă și intimă creată datorită gamei cromatice pastelate și a luminii difuze (scafe decorative, veioze cu abajur din textil și perdele semiopace care rețin lumina puternică din exterior). Totodată, dormitorul este dotat și cu un dressing bine optimizat.

Voi cum vedeți acest interior?

 

Sursa poze: umarch.com

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *