Ciprian Manda, un arhitect care pune în valoare lemnul și prezența naturalului

by

Dacă tot o parte din activitatea mea s-a mutat pe Instagram, m-am pus pe descoperirea acestei rețele sociale. Și ce să vezi … Am descoperit oameni talentați și creațiile acestora care merită să fie răspândite și astfel să devină cunoscute de cât mai multă lume.

Iată și un exemplu: Ciprian Manda și atelierul lui de mobilă personalizată.

Înființarea Atelierului Ciprian Manda „nu a fost o decizie plănuită, ci mai degrabă o idee ce a prins rădăcini treptat. Totul a început ca urmare a amenajării apartamentului propriu, unde a fost necesar să realizez câteva piese de mobilier și am descoperit, că la vremea respectivă, nu prea aveam unde să le realizez. Atelierele existente erau setate pe realizarea de mobilier tip, din pal, iar piesele din lemn masiv, atipice, nu prea aveau cum să le facă. Așa că am hotărât să le realizez în regie proprie și am început să mă documentez și să achiziționez tot felul de unelte. Proces ce nu s-a încheiat nici azi…”

Din fire curioasă, am vrut să aflu mai multe detalii despre cum a luat naștere acest brand și care este conceptul din spatele produselor ce se află în Atelierul lui Ciprian. Haideți să aflați și voi întreaga poveste:

„Brand-ul se concentrează pe lemn, ca material, dar și pe design/ idee. Atelierul este spațiul/ platforma ce permite realizarea ideilor, precum și experimentarea unor forme noi, unor îmbinări noi. De aceea, am vrut să am în siglă secțiunea stilizată a unui trunchi de stejar (unul dintre primii tabureți realizați).

Nu exista un singur concept ce structurează design-ul, dar de obicei urmăresc o geometrie clară, simplă, ce pune în valoare povestea lemnului și prezența naturalului. De asemenea, prefer să evidențiez și tehnica de lucru, păstrând îmbinările structurale aparente.

De cele mai multe ori încep cu o serie de schiţe în care rafinez treptat o idee. Inspiraţia nu vine din ceva anume, e mai degrabă o stare în care mă găsesc şi care generează lucruri, idei, concepte. Câteodată interesante.”

Din spusele lui Ciprian, am simțit pasiunea pe care o are și care l-a ajutat să transpună în realitate ideile sale, prin proiecte personalizate. Deși este încă la început de drum, la etapa “work in progress”, cum a și spus 🙂 Ciprian vede un potențial puternic și asta din deschiderea oamenilor către lucruri noi, dar în același timp prin reinterpretarea tehnicilor și cunoștințelor ”tradiționale” în realizarea pieselor, care sunt atât de căutate. Atelierul său este orientat mai mult către produse realizate la comandă, dar are și posibilitatea de a realiza și serii limitate.

Piesele de mobilier care îl reprezintă și care sunt „cele mai aproape de ce vreau să obțin”: comoda cu baza în zig-zag, masa T, masa Nod, iar dintre piesele mai vechi ar fi taburetul 1xfagacea, bancheta 3xfagacea, măsuța Cromozom X și biroul Piramid.

Dacă v-am făcut curioși să-l cunoașteți pe Ciprian și creațiile sale, vă invit să intrați pe site-ul: www.atelier-ciprian-manda.ro și pe pagina oficială de Facebook. Cu o parte din produse mai participă la diverse târguri și evenimente, iar o parte sunt expuse în diverse locații precum Dizainăr sau The Ark.

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *