Cel mai înalt restaurant din Europa de Nord și Sankt Petersburg – Etajul 41

by
Cel mai înalt restaurant din Europa de Nord și Sankt Petersburg – Etajul 41

Astăzi facem o vizită în Sankt Petersburg pentru a admira unul dintre cele mai faimoase restaurante, amplasat la ultimul etaj (etajul 41, de unde vine și denumirea) al celei mai înalte clădiri de birouri Lider Tower atât din Sankt Petersburg, dar și în Europa de Nord.

Conceptul

Designul a fost gândit ca un mix de artă și cultură în care sunt codate elemente tradiționale rusești și cele scandinave, combinate armonic cu o “grădină asiatică”, creând astfel un stil de interior internațional.

Dacă nu s-ar observa priveliștea minunatului oraș prin vitrinele generoase, puteai zice că ești în New-York, Londra sau Dubai.

Planificarea

Restaurantul cu o suprafață de 950 mp ocupă 2 nivele și este împărțit în 2 zone: gastro-barul și gastro-restaurantul, care se unesc prin holuri și zona VIP, dar în același timp separate prin zona de depozitare refrigerată, unde sunt expuse pentru vânzare un sortiment bogat de brânzeturi și băuturi. Acest local a fost gândit ca să deservească atât angajații din clădirea de birouri care îi găzduiește (pe timp de prânz), dar și pentru clienți externi care vin în vizită sau vor să admire belvederea unică în timp ce savurează o cină romantică. Interiorul cuprinde și două săli pentru conferințe, dar și o zonă de joacă.

Decorul și detalii

Tot spațiul a fost tratat destul de minimalist (pereți albi, pardoseală din lemn masiv sau rășină ipoxidică, suprafețe foarte vitrate cu ajutorul geamurilor de dimensiuni mari), dar cu câteva elemente care fac diferența, și anume prin diversele forme și culori ale mobilierului sau lampadare supradimensionate etc. Elementul central – grădina exotică atârnată de tavanul atriumului, dar și pereții verticali vegetali. Până și acel șemineu modern este elementul forte care te duce cu gândul la confortul de acasă.

 

Proiectul a fost realizat de studioul de design Archpoint.

Sursă poze: http://www.41floor.com/

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *