Cea mai bună sursă de documentare pentru un nou proiect de design!

by

De ce este nevoie să vă documentați înainte de a începe un nou proiect?

În primul rând, vă ajută să înțelegeți ce atmosferă doriți să creați în viitoarea voastră locuință, iar apoi să identificați stilul, gama cromatică, mobilierul, materialele și accesoriile.

Eu vă recomand să intrați pe Pinterest.com (pentru cei care încă nu știu ce înseamnă, propun să-l accesați și să vă logați, prin email sau facebook. Iar la secțiunea Help găsiți un ghid de utilizare cu toate informațiile utile. Oricum este foarte simplu! Există și varianta de aplicație mobilă).

Nu uitați de chestionarul din articolul „Cu ce începe un proiect de design și la ce să te aștepți?” ca să fiți sigur ce trebuie să căutați, știind deja ce vă place și ce nu.

Pinterest-ul este cel mai bun motor de căutare, urmat de google sau alte site-uri specializate în Home & Deco. Avantajele Pinterest-ului sunt: Te ajută să creezi albume cu imagini pe categorii, în funcție de cuvintele cheie (tag-uri) și imagini relevante. Dar în același timp, te poți „pierde” în mulțimea de poze, ajungând să uitați de la ce anume ați început căutarea. Concentrați-vă!

Am scris și un articol despre 10 cele mai bune bloguri de design interior, de unde vă puteți inspira.

Tot această etapă presupune și găsirea unui concept: acel ceva care va diferenția proiectul de celelalte amenajări. Poate un fototapet personalizat, regăsit ca laitmotiv în toată casa, sau idea de a crea un stil unitar. Acest aspect îi distinge pe designeri buni de cei de duzină, de aceea vă recomand să experimentați și să vă creați cel puțin un element personalizat în casă.

Pentru a vă integra toate ideile este indicat să creați moodboard-uri cu imagini pe fiecare cameră în parte, care să includă atât poze de inspirație (pentru atmosferă, stil, concept), dar și cu detalii de mobilier, decorațiuni, scheme de culori, țesăruri pentru tapițerii și draperii etc (de pe site-uri cu vânzare online, în acest caz vă puteți seta și bugetul total pentru amenajare). Moodboard-urile pot fi create în programe ca Photoshop, PowerPoint sau Picasa sau online gratuit pe Pinterest, Sampleboard, Canva (eu îl foloesc de ceva timp), Roomstyler (specializat pe design interior) sau varianta Moodboard Mural (decuparea pozelor din reviste, pliante sau poze printate, care se lipesc pe un panou).

Și nu uitați de târgurile de specialitate. Apropo săptămâna aceast a(13 – 17 septembrie 2017) are loc  la Romexpo cea de-a XXVI-a ediție a BIFE-SIM, Târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii. Cu siguranță este cea mai bună metodă de a vă documenta (chiar daca faceți acum schimbări în casă sau planificați o renovare pentru anul viitor) și a testa produsele, de a descoperi noile tendințe și materiale. Nu ratați această șansă.

Vin și eu, poate ne întâlnim acolo!

Concluzia: Documentați-vă înainte de a începe orice lucrare de amenajare/renovare. Creați moodboard-uri, planșe de prezentare în care să includeți ce vă place și vă reprezintă, cu ce culori vor fi dați pereții, ce decorațiuni vor completa amenajarea existentă etc.

Învață cum să devii DESIGNER!

Cumpără PRIMA carte dedicată celor care vor să înceapă o afacere în domeniul designului de interior – „Design interior – De la PASIUNE la AFACERE. Cum să devii designer de interior” 

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *