Ce trebuie să știi înainte de a alege o firmă de construcții?

by

Este adevărat că o lucrare se va materializa cel mai bine atunci când există o legatură transparentă între client-designer-constructor, pentru că se pune accent pe comunicare și implicarea fiecărei părți în parte. Și recunosc faptul că eu ca designer sunt mult mai liniștită atunci când am încredere în echipa de construcții cu care voi colabora pe tot parcursul proiectului.

Dar de unde găsești o echipă meseriașă? De cele mai multe ori din recomandări. Lucrând în acest domeniu de câțiva ani, mi-am creat o echipă de încredere, pe care mă pot baza chiar dacă nu sunt prezentă întotdeauna pe șantier.

Dar cu siguranță aveți și voi cunoștințe care au trecut prin renovări și vă pot face o recomandare. Însă ce faceți în cazul în care vă confruntați pentru prima oară cu această problemă?

Haideți să vă ajut în acest sens. Câteva reguli vă pot ajuta să faceți alegerea corectă:

Constructorul, este bine să-ți fie prieten

..dar recomandarea mea este să aflați ce experiență are în spate și ce lucrări a mai făcut. De multe ori se întâmpl să primești confirmarea că echipa lui este „bună la toate”, dar în timpul lucrărilor să constatați că de fapt nu sunt așa și „nu se bagă” la lucrari complicate. Ideal ar fi să mergeți la o lucrare deja terminată și să vă convingeți singuri dacă merită să lucrați cu ei sau nu.

Meseria de constructor este una destul de complexă și nu se ruzumă doar la muncă fizică

Acești oameni trebuie să fie creativi pe partea de a da soluții în ceea ce privește îmbinarea și montarea materialelor, și nu în ultimul rând să se documenteze în tot ce înseamnă inovațiile pe piață, deoarece unele „trucuri” v-ar scuti de o cheltuială în plus și nu ați irosi timpul, care este atât de prețios.

Șef de șantier

Ca lucrările să decurgă conform planului este ideal să existe un șef de șantier cu care să țineți legătura. Acesta va răspunde pentru toate lucrările efectuate și va coordona echipa. Dacă nu există, atunci informația se pierde și faceți „telefonul fără fir”: îi explicați unuia din „băieți”, care poate va omite detaliul sau va lua decizii fără să se consulte cu voi. Și atunci, cine răspunde? Încep certuri, neînțelegeri etc. Nu rezolvați nimic. Concluzie: Trebuie să aveți un șef de șantier!

Un constructor bun nu va face rabat la calitate

Este destul de greu să verificați calitatea lucrărilor, doar timpul va arăta dacă constructorul a „economisit” la materiale sau nu. Prin urmare, cea mai importantă regulă: un profesionist nu face rabat la calitatea materialelor și finisajelor, dar în funcție de bugetul REALIST discutat va face propuneri în acest sens, argumentând alegerea făcută.

O echipă profesionistă

O echipă de constructori profesionali este opțiunea cea mai bună. Un constructor bun este interesat în mod direct să fiți multumiți de calitatea lucrărilor, deoarece se bazează pe recomandarea pe care o veți face mai departe.

Transparența în colaborare

Este transparent în achiziția de materiale. Mulți beneficiari încredințează echipei tot ce înseamnă cumpărarea de materiale și căutarea prețurilor corecte, din lipsa timpului. Iar un constructor conștiincios va face o listă completă cu cantități de materiale și prețuri aferente ( cu siguranță nu vor fi sută la sută exacte, dar având o experiență în spate, poate să estimeze cantitățile destul de bine, luând în calcul și pierderile).

Garanția lucrării

O echipă profesională va emite factură și va garanta lucrarea executată. Când alegeți să lucrați cu profesioniștii, aceștia sunt obligați să răspundă în fața lucrării, de aceea este și în interesul lor să facă lucrurile bine încă de la început ca să reziste în timp.

Dacă ați fost multumiți de o echipă de construcții și o recomandați, vă rog să treceți numele și datele de contact în secțiunea comentarii. Vă mulțumesc și cu siguranță cei mai mulțumiți vor fi cei care chiar au nevoie de recomandarea voastră!

Sursă poze: Pinterest

4 Răspunsuri
 • Ing. Tudose Nicolae
  mai 30, 2017

  Eurometal – Firma confectii metalice: casa pe structura metalică, mobilier, balustrada, gard, porti etc.

 • Serban Tuta
  mai 30, 2017

  Echipa finisaje interioare si decoratiuni, servicii integrate, specializati pe zona rezidential, case si apartamente. Nivel de finisaj – premium. In permanenta se pot viziona proiecte in progress, diferite tipuri de montaje, ex. gleturi, diferite vopsitorii, placari ceramice/ piatra naturala/ mozaic, montaj tapet si profile decorative. Exercitiu continuu si constant de lucru cu arhitecti si designeri.

  Serban Tuta
  0721.290.563

 • Botezatu Diana
  aprilie 28, 2020

  DumiVal Construct – Finisaje interioare! Este o echipa foarte serioasa si cu experienta nu doar pe piata din Romania. Baietii au demonstrat ca pot sa lucreze la foc automat si la o calitate excelenta!

 • Firma de constructii
  februarie 10, 2022

  Buna!

  Foarte bine punctat cand vorbim despre alegerea unei firme de constructii pentru proiecte personale sau de mici dimensiuni. Cu toate acestea, doresc sa aflu ce parere aveti pentru alegerea unui antreprenor general in realizarea unor proiecte de mari dimensiuni.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *