Ce înseamnă interior instagramabil și cum îl decorăm după acest concept

by

Probabil că ați citit și voi pe Internet sau ați auzit vorbindu-se despre conceptul de decor instagramabil sau despre locuri instagramabile, cu referire la restaurante, cafenele, clădiri și alte spații publice… M-am gândit să vă ofer câteva informații despre acest concept, astfel încât să înțelegi ce înseamnă și cum vă poate ajuta.

Ce înseamnă instagramabil

Instagramul este una dintre cele mai utilizate rețele sociale și reprezintă o bogată sursă de inspirație pentru oamenii din întreaga lume. Pe această platformă găsiți mii de imagini frumoase din fashion, food, travel, dar și din arhitectură și design interior. Imagini care atrag, încântă și trezesc efectul “Wow”. Așadar instagramabile sunt acele fotografii care arată bine pe Instagram, care sunt bune de publicat pe Instagram. Cei care au intuit de la început potențialul acestui concept au reușit să-și atragă fani și chiar clienți, iar aici mă refer la segmentul business. Trendul s-a dezvoltat începând cu spațiile publice, de la clădiri, parcuri, apoi restaurante, cafenele, adică acele locuri în care oamenii se plimbă, mănâncă, se relaxează și socializează. Filozofia din spatele acestui comportament este simplă: ceea ce faci trebuie să vadă și prietenii, iar dacă fotografiile locurilor în care mergi sunt excepționale, vei atrage mai mulți admiratori pe Instagram. Proprietarii de baruri, cafenele și restaurante ar trebui să se numere printre primii care se adaptează la acest trend, deoarece reprezintă un mijloc de publicitate gratuită realizată de proprii clienți.

Dacă la început auzeați de termenul “loc instagramabil”, în prezent devine tot mai popular cel de „decor instagramabil”.

Ce presupune crearea unui decor instagramabil

Așa cum încercam să subliniez mai sus, instagramabilă este acea imagine care arată bine pe Instagram, care captează atenția și cucerește prin frumos. Acesta este și secretul: o fotografie instagramabilă este o fotografie frumoasă. Iar ca să aveți fotografii frumoase de publicat pe Instagram, trebuie mai întâi să aveți un decor spectaculos sau măcar zone din casă care să impresioneze prin detalii încântătoare. Apoi intervine măiestria fotografului…

Cum vă puteți face casa instagramabilă

O amenajare instagramabilă se bazează pe câteva principii despre care o să vă vorbesc în rândurile următoare. Pentru început, puteți crea un decor instagramabil într-o cameră, într-un colț al casei sau în toată locuința dacă vă doriți o schimbare radicală. Ideea e ca decorul creat să fie fotogenic.

Sfatul meu este să vă identificați stilul personal și să conturați decorul în acord cu acest stil. Găsiți obiecte și culori care vă definesc și care se potrivesc cu imaginea pe care doriți să v-o creați.

Ca să obțineți un decor instagramabil aveți nevoie de:

  • Un fundal deosebit, iar acesta poate fi un perete zugrăvit sau decorat inedit. Alegeți un finisaj cu o textură specială (tapet) ori cu impact vizual puternic (fototapet) sau decorați peretele cu tablouri care îl pot scoate din anonimat. Un perete de tip galerie va reprezenta fundalul perfect pentru crearea de fotografii reușite. Un fundal interesant puteți crea și cu ajutorul plăcilor de rigips. Aveți nevoie de 1-2 plăci și câteva cutii cu vopsea (vopsele obișnuite sau vopsele metalice) pentru a le vopsi într-un mod creativ.
  • Elemente decorative atrăgătoare și originale, iar aici mă refer la piese-statement, cum ar fi un fotoliu elegant, o masă vintage, un dulap cochet etc. În loc să cumpărați o piesă nouă de mobilier, vă sugerez să recondiționați una pe care o aveți deja, mai ales că este o inițiativă apreciată și în trend. Ce trebuie să rețineți este că aveți nevoie de mai multe elemente decorative care să anime fotografiile cu care veți impresiona publicul pe Instagram. Nu vă gândiți că trebuie să faceți o mulțime de achiziții costisitoare pentru a vă atinge scopul. Puteți folosi elemente pe care le aveți deja în casă. Ideal ar fi să se încadreze într-un stil (vintage, rustic, scandinav) sau o temă (nature, handmade etc.). De mare efect sunt și expunerea creativă a obiectelor personale.
  • Decorațiuni și obiecte șic care să transforme decorul într-un cadru cu totul special așa cum îl vedeți într-un studio. Modul în care asociați aceste decorațiuni este foarte important pentru imaginea finală. Deja există magazine online care s-au aliniat la acest trend și vând decorațiuni instagramabile, de la mici decorațiuni la plante decorative care îndeplinesc condițiile de mai sus.
  • Plante naturale, deoarece sunt din ce în ce mai apreciate în decorurile actuale. Un tablou din mușchi și licheni sau o sticlă umplută cu câteva fire de iarbă de Pampas este deja o modalitate populară de a crea o atmosferă fresh.
  • Obiecte supradimensionate, deoarece au meritul de a capta atenția. Puteți insera în decor un coș de depozitare mare, o vază așezată pe podea, un lampadar de sol și alte obiecte de decor care se fac ușor remarcate.
  • Lumina naturală și jocurile de lumini sunt, de asemenea, foarte importante pentru a obține un decor instagramabil. Poate nu știați, o lumină bună poate schimba radical o fotografie. Așadar, nu ignorați acest detaliu.

Cu ce vă poate ajuta un decor instagramabil

Numărul persoanelor care renunță la job pentru a-și continua activitatea ca freelancer sau pentru a se iniția în antreprenoriat este din ce în ce mai mare. Astfel de persoane își încep munca chiar de acasă, unde au nevoie de un cadru pe măsură pentru a se filma sau fotografia. Fie că e vorba de blogging, food sau beauty, fotografiile pe care le faceți sunt direct răspunzătoare de imaginea pe care v-o creați pe rețelele sociale, în acest caz Instagram. În astfel de situații, un decor instagramabil care să genereze fotografii frumoase va influența în mod pozitiv imaginea personală și va contribui la dezvoltarea businessului vostru. Dacă nu aveți o motivație de ordin profesional, un decor instagramabil vă ajută să creșteți numărul de urmăritori pe Instagram.

Preocuparea excesivă pentru un decor instagramabil vă poate face să alunecați într-o capcană periculoasă, și anume aceea de a vă concentra mai mult pe aspect decât pe confort. Mai exact, decorul e important ca să arate bine în pozele publicate pe Instagram, iar felul în care vă simțiți acasă să treacă în plan secundar, când de fapt ar trebui să fie invers. Prioritar în crearea unei amenajări este de a vă simți bine, de a avea inconfundabilul sentiment de acasă.

Apropo, voi ce credeți despre acest trend actual?Ați putea locui într-o locuință instagramabilă?

Articol scrie pentru revista Forbes Life.

Sursă poze: Pinterest & Google

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *