Ce facem cu rufele murdare? Unde și cum le depozităm

by

Lipsa spațiilor de depozitare se numără printre cele mai frecvente situații casnice, fie din cauza suprafeței reduse a locuinței, fie din cauza organizării deficitare, fie din multe alte cauze. Însă nu cauzele fac subiectul acestui articol, ci soluțiile pe care vi le propun pentru o problemă cu care se confruntă fiecare dintre noi și care, într-o oarecare măsură, are și o conotație estetică.

Unde să pun rufele murdare? Unde să mai ascund coșul de rufe? Sunt câteva dintre întrebările pe care probabil și voi vi le puneți atunci când faceți ordine în casă. Ei bine, vă propun mai multe opțiuni pe care le puteți lua în calcul.

Depozitați coșul cu rufe murdare într-un dulap

Ideal ar fi să vă gândiți la acest aspect încă din etapa de proiectare a mobilierului de baie. Astfel, aveți posibilitatea să dotați mobilierul cu un sertar special pe șine pentru păstrarea rufelor murdare. Dacă vă aflați în această etapă a amenajării, aveți avantajul că puteți proiecta mobilierul de baie în așa fel încât să acomodeze unul sau chiar mai multe sertare sau coșuri pentru rufe (în funcție și de cât de numeroasă este familia). Soluția propusă prezintă avantajul că nu veți avea coșul cu rufele murdare la vedere, ci va fi camuflat în mobilier. O altă soluție ar fi să alegeți un mobilier de baie cu rafturi deschise pe care să păstrați coșurile cu rufe murdare. Desigur, puteți adăuga un corp de mobilier suplimentar și ulterior cu spațiu pentru păstrarea rufelor murdare.

O soluție flexibilă: cărucior pentru rufele murdare

Obiectele mobile reprezintă cea mai potrivită opțiune atunci când faceți schimbări dese în casă. În acest caz vă recomand un cărucior compact și minimalist, pe care să îl puteți muta oricând dintr-o încăpere în alta (din baie în dormitor și invers). Un astfel de cărucior îl puteți folosi inclusiv în locuri înguste, cum ar fi spațiul de lângă mașina de spălat sau dintre perete și dulap. Dacă alegeți un model cu sac și capac din textil, le puteți demonta și spăla atunci când se murdăresc. Magazinele de profil oferă o varietate de modele de cărucioare pentru rufele murdare ce vă permit să le integrați în decor indiferent de stilul de amenajare. Aveți posibilitatea să alegeți un cărucior cu cadru de metal și sac din textil sau conceput din plastic, lemn și multe alte materiale sau combinații de materiale care îi vor da un aspect șic.

Alegeți un coș de rufe cu design atrăgător

În cazul în care nu mai aveți spațiu în dulapuri pentru depozitarea coșului de rufe, fiți creativi și cumpărați un coș de rufe în ton cu decorul, astfel încât să nu influențeze negativ estetica spațiului. De exemplu, dacă aveți o amenajare rustică, puteți alege un coș de rufe din impletituri, în nuanța lemnului, și îl veți transforma într-o piesă de decor. Și încă un pont! Faceți măsurători și alegeți coșul de rufe în forma spațiului de care dispuneți: dreptunghiular, pătrat etc.

Haine nici curate, nici murdare

Da, avem și din acestea și nu le găsim locul. Parcă nici în dulapul cu haine curate nu le-am așeza, dar nici în coșul cu rufe murdare, deoarece nu sunt încă suficient de murdare și mai vrem să le îmbrăcăm. Propunerea mea este să vă achiziționați un valet pe care să așezați aceste haine, deoarece reprezintă o soluție atrăgătoare vizual, iar hainele vor fi la îndemână pentru următoarea purtare.

Alte soluții pentru depozitare rufe murdare

Sursa foto: pexels.com, pinterest.com

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *