Ce e de făcut în 2019?

by

Cred că a venit momentul să regândesc strategia vieții, iar puțină filozofie la început de an nu strică niciodată 🙂

Sfârșitul de an m-a cam prins într-o maximă agitație cu multe proiecte în lucru, cu o răceală complicată și cu casa neterminată, cum observați în poza de mai sus. La un moment dat aproape ”am cedat” și asta din cauza că întodeaua mi-a plăcut să fiu idealistă și să fac lucrurile mai bine decât e cazul. Iar dacă nu se întâmplă exact cum mi le-am programat, ajung să-mi dau zen-ul meu peste cap…. Voila…Exact așa s-a și întâmplat. Așa că am luat o pauză de la tot, inclusiv de la Social Media și am alalizat puțin situația. La ce concluzie am ajuns și care sunt pașii pe care ar fi bine să le urmez în 2019 ca să fie bine:

1. Stop! Sănătatea trebuie să fie pe primul plan. Am cam negrijat-o și recuperarea durează prea mult timp. Niciodată nu mi-a plăcut să mă vait de ”cât de nașpa e”, deși exact asta am făcut ultima luna. NU aici pe blog, nu pe Social Media, că naa, acolo suntem cu toții ideali, vedem doar lucruri perfecte, nu vrem să auzim de rău. Totuși am încercat să ascund realitatea și iarăși am muncit. Ei, asta a fost greașeala – nu știu să mă opresc și acum am învățat ceva. Iar ultima mea postare de pe Facebook, este exact despre pauza de care am nevoie ca să revin în forță.

Concluzie: Deci, aveți grijă de sănătatea voastră, că o să pățiți eact ca mine. Știu că există situații grave, dar sincer, nu mai vreau să ajung la urgență, stau cuminte acasă, că e mult mai bine așa 🙂

2. Să am mai multă răbdare! Daaaa, cu mutatul ăsta în casă nouă neterminată, a fost provocarea anului. Nu știu câți dintre voi ați avut mutarea perfectă, într-o nouă locuință în care să fie deja totul montat și instalat. Ei bine, la noi a fost un haos total. Pe lângă întârzierea lucrării din cauza (logic) a unor probleme apărute pe parcursul lucrării, trebuia să și eliberăm fostul apartament la un termen clar stabilit. Și ce să vezi…. caută soluții 🙂 Am ajuns să stăm o perioadă cazați pe AirBnb, exact ca turiștii romantici. Numai romantic nu a fost, deși zona unde am stat a fost super ok, adică Kiseleff, logica era să stăm mai aproape de birou. Nu vă mai povestesc cum am ajuns totuși să ne mutăm că iar o să mă vait. Idea că suntem aici, și suntem fericiți. Până la urmă ce îți trebuie pentru a fi fericit?

Concluzie:  Pentru 2019 mi-a propus să am mai multă răbdare. Am observat că nu se întâmplă nimic dacă chiar un anumit lucru nu este făcut în secunda următoare. Excepție fac urgențele care sunt vitale, în rest: Be Chill!

3. Să fiu ceea ce sunt și nu ceea ce vrea să vadă lumea! Câți ani ne trebuie ca să înțelegem asta. Mie mi-a luat aproape 32. Dar se pare că anii aduc experienți și mai multă minte!

Recunosc că acest online ne-a cam transformat în oameni care caută perfecțiunea și evită orice realitate. Noi, cei din geneșația M suntem un fel de mix între era non tehnologică și boom-ul online-ului și nu avem cum să ne adaptăm sută la sută cu viața virtuală. Poate nici nu trebuie. Eu zic că e bine să faci atât cât te simți confortabil. Nu exces, dar cu cap – ”Mai răruț, dar mai drăguț”.

Concluzie: E momentul să reflect realitatea, așa cum este ea, cu toate imperfecțiunile!

4. Am nevoie de mai multă inspirație. Din păcate în 2018 nici nu am avut timp pentru asta, pentru că am fost prea prinsă cu lucruri care trebuiau implementate urgent. Iar urgențele omoară creativitatea și nu lasă timp de inspirație.

Concluzie: Mi-am propus să mă documentez mai mult, să călătoresc în locuri noi ca să descopăr culturi și tradiții noi, dar și arhitectură sau interioare impresionante, să învăț și să citesc mai mult despre oamenii care au realizat ceva important în domeniul nostru.

5. It`s time to be Happy! Fără comentarii.. Este clar de la sine!

Cam atât pentru acest an, deși nu mă miră dacă voi realiza mai multe decât mi-am propus. Doamne ajută! Iar vouă vă doresc un an mai interesant decât anul care abia a trecut și spor la tot ce v-ați propus! La mulți ani!!!!

 Cu drag, Natalia.

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *