Dacă acum câțiva ani să ai o casă inteligentă era un moft, acum este o necesitate. Am început cu un research atât pentru a mă convinge personal, pentru ca ulterior să știu ce să le recomand și clienților mei. Și după ce am studiat piața, am decis că Somfy, este unul dintre brandurile care merită menționate. Fără ei, locuința este incompletă. Poate veți spune că exagerez, dar în realitate lucrez cu ei de câțiva ani (primii 2 nici nu știam că le folosesc produsele, erau recomandate prin furnizori), ulterior i-am cunoscut direct și am înțeles exact cum mă pot ajuta în alegerea soluțiilor corecte pentru clienții mei.
De ce Somfy?
Să ne lămurim ce face Somfy (deși sunt sigură că și voi ați auzit de ei) și de ce merită integrați în casele noastre?
Imaginați-vă că adormiți într-o cameră complet întunecată cu ajutorul draperiile bine închise și vă treziți într-o cameră iluminată natural, cu primele raze de lumină revărsate încet prin ferestre, o dată cu deschiderea draperiilor. Sau stând la birou, în timpul zilei, când razele soarelui de obicei vă orbeau, acum pur și simplu nu simțiți acest disconfort, deoarece jaluzelele de interior și-au schimbat poziția.
Da da, acum este posibil să creați aceste scenarii în funcție de nevoile voastre, alegând sistemele corecte. Iar Somfy, este acel producător care s-a gândit la toate aceste nevoi. Plus sistemele lor pot fi gestionate prin telecomandă, vocal, comutator de perete sau telefon. Cea mai tare inovație este că poți programa deschiderea/închiderea draperiilor chiar prin telefonul tău mobil, cu ajutorul aplicației TaHoma Switch, indiferent de unde te-ai afla.
Și cu siguranță vă doriți o locuință eficientă energetic. Cum se aplică în cazul soluțiilor de automatizare Somfy? Acestea pot fi programate să deschidă sau să închidă draperiile/perdelele în funcție de orele zilei sau de temperatura din interiorul încăperii. Pe lângă dirijarea luminii naturale, fluxul de temperatură se va îmbunătăți și el, diminuând astfel costurile energiei electrice prin reducerea folosirii aparatelor de aer condiționat.
De ce am ales eu Somfy la mine acasă?
Poate acum o să spuneți, dar este complicat de montat, trebuie trase firele electrice de la început și nu mai aveți chef de șantiere. Pot să vă contrazic și să vă spun și ce am făcut și eu acasă. Noi ne-am mutat anul trecut în noul apartament, sincer doar la perdele și draperii nu m-am gândit când trebuia să ne mutăm în decurs de 4 luni. Atunci am ales niște șine simple cumpărate dintr-un magazin de bricolaj. Problema a fost că în sufragerie am prea mult soare (sufrageria este orientată către sud), iar în dormitor avem un geam pe colț, și dimineața ne bate un soare super puternic, exact când e somnul mai dulce. Având deschideri mari, ne era și lene să le tragem manual de fiecare dată când bătea soarele (asta-i adevărul :). Dar cum toți clienții mei, se bucură de soluțiile de umbrire automatizate pe care le-am propus, am zis că merită și eu să-mi fac casa mai smart, mai ales că cea mai bună și mai credibilă variantă este să testez lucrurile chiar la mine acasă, cum am făcut și cu bateriile de la baie la prima mutare. Așa că, am decis să facem o schimbare și am apelat la Somfy, chiar dacă nu eram „pregătiți” cu electrica trasă și chiar cu spațiu sufiecient pentru aceste sisteme. Mă bucur că Somfy mi-a găsit soluția de a monta șine având motoare alimentate cu baterie (Movelite WireFree) și să ascundem bateriile în spatele mobilierului care deja există.
Beneficiile sistemului Movelite WireFree
Pot să vă asigur că mi-au îndeplinit așteptările, și anume:
- Instalare ușoară, în 3 ore am scos draperiile, șinele vechi, am montat șinele noi, am agățaț draperiile la locul lor. Cel mai mult a durat, scosul și pusul draperiilor pe călăreți 🙂 Vezi aici tot procesul;
- Nu necesită întreținere suplimentară după instalare;
- Conectarea la sistemul de casă inteligentă TaHoma, apropo, aplicația este super ușor de folosit, chiar intuitivă;
- Am economisit timp – nu a mai fost nevoie să facem șantier pentru a trage firele electrice. Bateria se reîncarcă super ușor, cu ajutorul unui încărcător cu fir (firul este foarte lung, deci nu vă faceți probleme că veți avea nevoie de prelungitoare). Încărcarea se face cam de două ori pe an;
- Personalizare în funcție de nevoi – opțiuni de deschidere centrală și/sau laterală. Eu clar că am ales ambele varinate!
Dar Somfy are și alte sisteme de motorizare, cum ar fi Glydea ULTRA, o soluție premium concepută pentru o operare ultra-silențioasă, pentru a garanta liniştea din interiorul locuinţei. Dar pentru asta vă invit să le descoperiți personal chiar aici.
Și pentru că sfârșitul anului vine cu surprize, că așa ne place, începând cu 23 octombrie 2023, Somfy Romania desfășoară o campanie națională de promovare a soluțiilor de automatizare pentru interior: perdelele, draperii, jaluzele. Iar costul acestor sisteme încep de la doar 699 RON.
Gata cu teoria, punem și în practică. Vă invit să intrați direct pe pagina campaniei pentru a primi o ofertă personalizată, dar și pe pagina lor de instagram @somfy.romania pentru și mai multă inspirație.
Te invit să urmărești video cu turul apartamentului meu unde am prezentat 10 Aspecte de care am ținut cont atunci când l-am cumpărat și mai ales atunci când l-am amenajat:
Sursă poze: Somfy