Care sunt tendințele în designul interior pentru anul 2020?

by

Atunci când alegeți cum să vă amenajați locuința, ar fi bine să nu vă concentrați doar pe gustul și preferințele voastre, ci și pe tendințele actuale. Haideți să aflați ce ne așteaptă în anul 2020?

 Cum vor arăta interioarele în 2020?

Tendința globală în design va fi personalizarea interiorului. Aceast lucru înseamnă că toate caracteristigile originale ale stilurilor din lumea modei și a designului nu mai sunt relevante. Individualizarea și nevoile personale vin în prim-plan. Această tendință crează oportunități nelimitate pentru designeri, și anumie – să experimenteze cu stilurile, să combine culorile și texturile, să creeze accente îndrăznețe.

În tendințe sunt obiecte de interioar care crează efectul de levitație – iluzia optică de plutire în spațiu. Cum este posibil acest lucru? Prin iluminarea cu benzile LED instalate în partea inferioară a noptierelor sau a patului, astfel încât mobilierul pare să fie dintanțat de pardoseală. Designerii preferă să folosească această tehnică pentru a mări vizual spațiul. Tot acest efect poate fi obținut și prin agățarea obiectelor pe cabluri, structuri ascunse sau magneți.

O altă tendință în designul interior, care va rămâne actuală și anul viitor, este suprafețele foarte lucioase și oglinzile. Aceste efecte la fel ajută pentru a mări vizual spațiul.

Stilul principal și materiale

Lemnul, piatră și rattanul (finisaje ce caracterizează stilul eco) vor fi iarăși în tendință. Sunt binevenite materiale naturale și organice – finisaje din lemn și, obiecte din lut sau răchită, suporturi din piatră naturală, țesături din in, lână sau mătase. Filozofia este simplă: materiale cât mai naturale, iluminare intensă și multe oglinzi. În aceste interioare nu ar trebui să lipsească plantele naturale, mai ales în spații precum dormitoarele sau livingul, dar poziționate în zone cu lumină naturală suficientă.

Culorile anului 2020

Tendința gamei cromatice pentru anului 2020 o reprezintă culori închise, profunde, dar desaturate. Adăugați locuinței voastre câteva nuanțe catifelate de verde și albastru. Și completați-o ulterior cu tonuri deschise de verde. De exemplu, culoarea Neo Mint, care este combinată perfect cu alb. Designerii recomandă să utilizeze nuanțe de verde și albastru în primul rând pentru articole textile și tapițerii.

Compartimentarea spațiului

Clasicul open-space deja nu mai este ”la modă”. Totuși pentru cei care și-au propus să creeze un spațiu deschis între bucătărie și sufragerie, designerii și arhitecții au găsit o soluție interesantă – pereți despărțitori din sticlă transparentă. Acest tip de pereți sunt inspirați din stilul industrial și Loft, având structură metalică, dar completate cu sticlă clară. Avantajul acestor pereți sunt că nu permit mirosurilor să intre în zona de zi și asigură o izolare fonică. Pot fi utilizate nu doar în bucătărie, ci și în baie.

Combinați materialele și finisajele

Stilul eco în designul interior vă permite să combinați cu succes materiale texturate, brute cu cele mai fine ca finisaj. În continuare textura lemnului natural va fi cea mai actuală, dar se va completa cu diverse detalii aurii, argintii sau cupru (la mânere, picioarele mobilierului sau alte detalii de decor, cum ar fi profilele).

Pentru decorarea pereților în camerele de zi, se recomandă utilizarea unui tapet textil cu ornamente florale sau geometrice. În băi, în primul rând – materiale naturale: marmură, piatră, granit și lemn. Vopseaua decorativă este de asemenea în tendințe, dar utilizată moderat.

Tendințele în domeniul iluminatul de interior

Anul viitor, luminili vor juca un rol important în designul spațiilor. Specialiștii propun diverse sisteme de iluminat, care doar prin prezența acestora vor decora spațiului într-un mod spactaculos. Iluminatul tehnic va deveni unul decorativ – panourile sau benzile LED se vor muta de pe tavan pe pereți și chiar pardoseală. Vor fi iluminate obiectele la care poate nu v-ați fi gândit – bateriile sau ușile mobilierului etc. Și cum am menționat la începutul articolului – în trend vor fi obiectele iluminate în partea inferioară pentru a crea efectul de levitare.

Corpurile de iluminat vor fi cele mai variate, ca design și ca finisaje. Se vor crea abajururi și detalii din hârtie, lemn, metal sau porțelan. În noile colecții ale producătorilor vor fi prezentate atât lămpi cu forme simple cât și modele cu formă și culoare neobișnuite, având multe detalii decorative. Totuși cele mai căutate lămpi vor fi cele în stil minimalist.

Ce mobilă alegem?

Designerii recomandă să optăm pentru mobilierul în stil etno. Scaunele din Rattan și articolele din bambus vor arăta grozav. Pentru interior în stil high-tech – scaunele și mesele din plastic transparent sau sticlă vor fi cele mai potrivite. Mobilierul transparent nu încărcă interiorul cu detalii inutile și creează efectul de spațialitate.

În designul dormitorului, la modă vor tăbliile tapițate din piele naturală sau ecologică. Să nu uităm și de catifea, piele întoarsă sau velur. Acestea vor fi completate cu celelalte textile (draperii, cuverturi, covoare etc) din alt tip de finisaj – satin sau chiar materiale naturale de mătase sau vâscoză.

Acum pot spune oficial că suntem pregătiți de venirea anului 2020, așa că analizați-vă locuința și spor la modificări! Sunt sigură vă recomandările de mai sus deja v-au făcut să preconalizați o mică redecorare ????

Articol scris pentru revista Forbes Life nr.84

Sursă poze: Pinterest

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *