Când să nu lucrezi cu un designer?

by

Dacă te numeri printre persoanele care vor să apeleze la un designer de interior, atunci îți recomand să citești acest articol și să identifici dacă esțti pregătit să investești în acest serviciu sau mai bine te rezumumi să faci proiectul pe cont propriu. Mai jos am trecut cele mai importante aspecte de luat în calcul înainte de a lua cea mai importantă decizie:

Când nu știi ce îți dorești sau îți plac prea multe lucruri și nu te poți limita doar la câteva idei

Când clienții mei spun că nu știu ce le place, eu am o metodă ca să-i fac să se hotărască, și anume: din toate miile de poze salvate cu interioare, produsele, culori etc, să facă o selecție de 10 sau 20 cele mai reprezentative poze care îi caracterizează. Tot aici poate interveni și un chestinar, un model de chestinar îl am și pe blog, las link mai jos. La acest punct ar fi bine să contribuie atât designerul – prin întrebări, dar și clientul, prin – rezumarea doar la câteva cerințe și idei.

Când nu ai un buget bine stabilit sau cel puțin un buget orientativ

Nu există să nu știi câți bani aveți în cont. Iar dacă știți care sunt economiile voastre sau puterea de câștig lunară, sigur puteți face și o imagine de ansamblu despre bugetul viitorului proiect de amenajare. Reticiența de a comunica designerului bugetul total, nu duce la nimic, ba din contra la dezamăgirea voastră pentru că, sunt sigură bugetul se va depăși, pentru că nu exista de la început, iar voi, ca și clienți cu siguranță vă doriți ceva calitativ, frumos și practic. Nu aveți buget, mai bine renunțați la serviciul unui designer.

Când cauți doar pe cineva care să-ți confirme ideile și să le transpună într-un proiect

Să știți că am tot vorbit despre acestă categorie de clienți, care nu vor altceva decât „o aprobare” a unui specialist că ideile acestora sunt bune. Mi s-a întamplat și mie să am aceste situații în care clienții au venit foarte hotărâți să-mi spună concret ce vor în colțul acela, ce culori vor folosi în camera cealaltă și tot așa, ca eu, în rol de specialist, doar să le confirm dacă este bine ce vor să facă sau nu. În aceste cazuri, am preferat să renunț la colaborare și chiar le-am sfătuit și pe ei să analizeze mai bine, dacă merită să plătească aceaste „aprobări” sau mai bine să ne lase pe noi, designerii, să ne facem treaba, ținind totuși cont de doaleanțele și nevoile lor.

Când ai prea mult timp liber

Când începi să te plictisești și să ai prea mult timp liber, începi să blochezi parcursul fluent al lucrurilor. Dacă tot timpul nu este o problemă, atunci mai bine faceți proiectul pe cont propriu – aveți timp să studiați piața, să vânați cele mai bune oferte, să stați după furnizori și constructori etc. Dacă totuși vreți să apelați la un designer, mai bine lăsați-l să etapizeze el proiectul, să coordoneze el echipele. Nu zice nimeni să nu mai treceți vreodată pe șantier, dar nici să creați presiune acolo. Vă asigur că n-o să meargă, și aceasta vă spun din propria experiență.

Când vrei să deții controlul

Chiar nu îi înțeleg pe clienți care teoretic lasă mână liberă designerilor, dar în practică vor să dicteze ce și cum trebuie făcut. Domeniul amenajărilor este foarte mult bazat pe creație, inspirație, sentimente și emoție, iar dacă nu lași artisul să procreeze, sigur rezultatul final nu va fi satisfătător.  Plus, designerii pe care poți conta, singuri vor  veni cu un planner al proiectului și al lucrărilor, vor comunica transparent cu clientul, vor transmite un raport. Pe scurt, nu va fi nevoie de presiune ca lucrurile să evolueze pozitiv.

Sursă poze: Pinterest

Învață cum să devii DESIGNER!

Cumpără PRIMA carte dedicată celor care vor să înceapă o afacere în domeniul designului de interior – „Design interior – De la PASIUNE la AFACERE. Cum să devii designer de interior” 

1 Răspuns
  • Advertoriale SEO
    august 22, 2023

    Admirabil acest articol! Te felicit pentru ca reusesti sa oferi informatii utile si in acelasi timp explici cu claritate principalele motive pentru care un om ar trebui sa apeleze la un designer de interior. Bun lucru!

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *