#better un proiect care va revoluționa piața românească

by

 #better a început în 2016 ca o inițiativă pentru responsabilitate în construcții, din nevoia de informare a publicului, adică exact oamenii care plătesc mai mult decât primesc (și aici ne referim de la materiale până la construcții vechi sau noi care de multe ori nu au toate detaliile „la vedere”). Astfel, în comunitatea care se agregă în jurul nostru, cea mai importantă și stringentă problemă a pieței imobiliare este APARTAMENTUL CU 3 CAMERE, de multe ori prea mic și prea scump. De aceea, proiectul #ApartamentBETTER se adresează familiilor cu 1-2 copii, cu bugete în jur de 100.000 euro care s-ar bucura de un apartament cu o suprafață utilă de 100 mp chiar dacă ar fi în zona metropolitană – de exemplu Mogoșoaia, Otopeni, Tunari unde le garantăm și curte și două locuri de parcare incluse în ceea ce promitem.

”Ce facem noi?” ne explică Florin Enache, co-fondatorul proiectului, ”Investim în pregătirea inițială a deciziei alături de toți partenerii noștri implicați ca apoi, prin asociere non-profit a
viitorilor vecini, să reușim să aducem un nou produs în piață – care să fie realizabil în bugetul dat, dar să rezolve și necesitatea de spațiu. Pragmatic – nu mai cumperi apartamentul în 2 luni, pentru că e normal ca dezvoltatorul să facă și profit, ci te organizezi cu un grup de prieteni și „îți faci bloc” în 18-24 de luni, după rețeta noastră bine detaliată, finanțată, garantată.”

Ideea și conceptul proiectului este, pe cât de simplu, pe atât de surprinzător. Dat fiind că e un „produs” cu potențial de up-grade, #better se concentrează pentru început asupra unei structuri garantate (rezistente la seism), baie cu fereastră (aerisire naturală), dormitoare de minim 16 mp, spații de depozitare, bucătărie care poate fi închisă, balcon închis și deschis, în general lucruri „normale”. Altfel, e un exercițiu financiar care implică un efort comun, nu individual – practic asigură o utilizare mai eficientă a bugetului care de cele mai multe ori e un credit bancar.

Exemplu Apartament #better

Tot de la Florin am vrut să aflu cum #better îi ajută pe oameni: ”În primul rând primul pas obligatoriu e un CURS despre mediul construit în care ne petrecem peste 95% din timp – așadar e foarte important unde locuim însă discutăm și despre context, distanțe, poluare, zone de risc din zona, tot felul de aspecte specifice în special mediului urban aglomerat pe care trebuie să înțelegi pentru a te bucura cu adevărat de beneficiile pe care ți le poate oferi.”

Echipa #better are un plan bine conturat. Și-au propus ca toată documentația să circule liber în piață ca un exemplu de referință, de bună practică, pe care îl poate oricine folosi ca și reper de comparație, iar pentru anii 2020-2025 și-au propus să depășească 100 de astfel de blocuri de 10  apartamente mai ales în zonele marilor aglomerări urbane – București, Cluj, Iași, Timișoara, Brașov – însă fără restricții să evalueze orice teren de 2000 mp minim, cu deschidere de 40 de metri, acolo unde există grupul de oameni care înțeleg beneficiile unui astfel de „automobil comun” garantat de la concept până la fiecare detaliu de utilizare.

Mai multe informații despre proiect și contactul lor le găsiți pe we-better.com și pagina lor de Facebook . Tot ei orgamizează cursurile #ApartamentBETTER și anul viitor și #CasaBETTER. Sunt prezenți la evenimente profesionale, seminarii, susțin proiecte punctuale care au legătura cu domeniul construcțiilor : #NOVEMBarh, #reCONSTRUIM, Muzeul Chihlimbarului, Gard-draG sau hyperPARKING #better

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *