Acum un an, a luat naștere un nou brand românesc Artshape Design care îmbină ideile neconvenționale, îndrăznețe și chiar revoluționare ale Alexandrei Brînzac și mâna artistică de sculptor a lui Puscas Laszlo. Ce a rezultat? Un concept sculpural, în care fiecare piesă înseamnă o poveste și mai mult decât atât – o investiție de timp plină de pasiune și energie pozitivă, astfel ca fiecare client să se bucure de obiectul final integrat perfect în decorul locuinței.
Cum a început totul?
De la o discuție cu fratele Alexandrei la un pahar de vin. Deși subiectul era despre viitorul acestuia, întrebarea „Care ar fi cel mai mare vis al tău dacă ai beneficia de resurse nelimitate?” a determinat-o anume pe Alexandra să-și schimbe viziunea.
„Și uite așa mi-am răspuns eu la una dintre întrebările vieții cu care mă confruntasem de ceva timp. Așa a luat naștere ideea de Artshape Design, care ulterior avea să devină realitate și anume de a avea propriul meu atelier în care să îmi creez propriile idei, să le văd cum iau naștere și cresc, să îmi văd expuse lucrările, să am o mică galerie și colecție cu propriile lucrări.”
Alexandrei Brînzac
Pușcas Laszlo
I-a luat ceva timp până să acționeze, deoarece deja avea un confort profesional și financiar, la care i-a fost greu să renunțe. Deși studiase Designul Interior și Design Peisager, primii ani de experiența profesională a avut-o în alte domenii. Dar pasiunea și interesul pentru artele plastice au motivat-o să riște.
„Prima acțiune pe care am decis să o fac în acest sens, a fost când am participat la un concurs pentru fonduri europene privind regiunea de Nord Vest a Transilvaniei alături de alți 300 de oameni, de unde urma să se aleagă 60 de căștigători.” spune Alexandra.
A scris singură proiectul și spre surprinderea ei s-a numărat printre primii 3 câștigători. Abia atunci a realizat că visul ei începe să se materializeze. Dar și atunci s-a confruntat cu multe obstacole, dintre care cele mai mari fiind lipsa de cunoștințe tehnice și felul în care era privită ca și femeie în acest domeniu. Însă pasiunea ei a fost mereu mai puternică și a ajutat-o să reușească să treacă peste greutăți și frunstrări.
Citește și despre Fabrica de Litere – afacerea de familie care a cucerit piața românească
„Am învățat să sudez, să tai cu flexul, să sculptez, am învățat cum se folosesc toate utilajele și sculele de mână, care sunt procesele, cum să gândesc un proiect de la concept la execuție, cum se lucrează cu metalele, cu piatra, cu lemnul, cu ceramica și alte materiale dure sau pretențioase care au propria lor tehnologie de prelucrare etc.” a completat Alexandra.
Iar finalul acestei povești este abia începutul unei alte etape:
Creațiile Artshape Design sunt definite prin elemente și texturi organice, picturi abstracte, precum și forme sculpturale. Așa au luat naștere primele colecții, cum ar fi PAN FLUTE, LABYRINTHINE sau VETRO ASTRATTO. Fiecare obiect este legat de un concept, de o tematică, având propriul fir narativ, de exemplu: “Pan Flute” este inspirată din instrumente muzicale ca și naiul și orga; “Labyrinthine “ este inspirată de jocul și complexitatea unui labirint în care urmărești îmbinările și direcțiile liniilor; “Vetro Astratto” este inspirat din Art Nouveau și din tehnica vitraliilor, în care am încercat să reinterpretăm pictura pe sticlă și să o abstractizăm.
Lucrările sunt confecționate din materiale dure cum ar fi diverse metale si pietre naturale, iar pentru a le oferi acea notă sculpturală, se incearca sfidarea proiecțiile tehnice ale obiectelor. Acestea sunt combinate cu finisaje nonconformiste cum ar fi sticla pictată, ceramica glazurată, lemn sculptat, țesături naturale.
Deși se adresează unei piețe internaționale, își doresc să activeze și la nivel național.
„Doresc să încurajez piața românească, să sprijin designul local, respectiv românesc pentru că observ de multe ori o ușoară reținere în a alege ceva unicat și handmade. Prin urmare recomand tuturor, în termeni generali să învestească mai mult în orice e lucrat manual – are o poveste în spate și mult mult efort și timp investit. De asemenea, un obiect unicat va oferi foarte mult fler oricărui spațiu.” ne spune Alexandra.
Alexandra nu doar realizează obiectele, ea și pictează. Iar picturile le integrează în piesele de mobilier
Mai multe detalii despre Artshape Design găsiți pe pagina lor de Facebook și Instagram.
Site-ul este în lucru, dar merită sa notati adresa acestuia : www.artshapedesign.com