Aromaterapia și starea de bine

by

Din vechi timpuri, oamenii au fost preocupați de împrospătarea aerului în interiorul locuințelor, realizând acest lucru prin simpla aerisire a încăperilor, apoi prin folosirea a diverse flori, ierburi și mirodenii care să înmiresmeze ambientul. Utilizarea esențelor și aromelor naturale a continuat de-a lungul timpului, chiar dacă au apărut și alte soluții de parfumare a interioarelor. Uleiurile esențiale sunt folosite și astăzi cu succes în casele multora dintre noi pentru că aromele lor oferă senzații dintre cele mai plăcute.

De la mirosuri plăcute la starea de fericire

Folosirea aromelor a avut inițial drept scop estomparea sau eliminarea totală a mirosurilor neplăcute produse de gătit și alte activități casnice. Însă știința a arătat că efectul aromelor este mult mai puternic. Aromele nu se reduc doar la simpla parfumare a spațiilor interioare, ci au un efect profund asupra psihicului uman, oferindu-i senzații plăcute. Astfel s-a dezvoltat aromaterapia, o metodă terapeutică bazată pe efectul produșilor chimici din uleiurile extrase din plante. De ce n-am profita de aceste efecte pentru a ne simți și mai bine acasă?

S-a demonstrat științific că aceste arome au capacitatea de detensionare a stării de spirit, de îmbunătățire a calității somnului și de ameliorare a sănătății. Odorizantele moderne includ multiple funcții precum umidificarea, purificarea și împrospătarea aerului, funcționând ca odorizantele naturale.

aromaterapie-si-starea-de-bine-thefamousdesign

Tipuri de difuzoare folosite în aromaterapie

Pe piață se găsește o gamă largă de produse de odorizare încât sunt sigură că puteți găsi arome care să vă mulțumească în totalitate. Printre cele mai căutate se numără difuzoarele de uleiuri esențiale cu ultrasunete și lampă de noapte cu mai multe culori (cromoterapie). Aceste difuzoare pot funcționa în diverse moduri (difuzare intermitentă, continuă etc.) și pot fi folosite cam în orice tip de spațiu. Folosind o frecvență electronică ce vibrează la frecvențe înalte, difuzorul creează un efect de aburi reci, prin care păstrează integre proprietățile uleiurilor esențiale. Vibrațiile desfac particulele de ulei esențial în microparticule care sunt dispersate în aer în forma unui abur fin. Acest tip de difuzor este recomandat de cei mai mulți aromaterapeuți.

despre-aromaterapie-thefamousdesign
parfum-camera-thefamousdesign
lumanare-parfumata-thefamousdesign

Un alt difuzor apreciat este nebulizatorul, care degajă o aromă mai puternică decât cel cu ultrasunete și are o modalitate diferită de funcționare. Nebulizatorul vaporizează uleiul esențial direct în aerul din cameră fără a fi necesară apa. Difuzorul folosește puterea unui compresor care creează presiune mare, eliberată printr-un orificiu foarte mic, vaporizând uleiurile esențiale fără ajutorul apei. Se mai pot folosi difuzoare cu căldură, deși sunt mult mai puțin recomandate, deoarece căldura face ca uleiurile să fie mai puțin benefice.

aromaterapia-si-starea-de-bine-thefamousdesign
tipuri-de-arome-in-aromaterapie-thefamousdesign
aromele-si-starea-de-bine-thefaousdesign

Aromaterapie înseamnă o stare de bine

Magazinele de specialitate oferă odorizante dintre cele mai interesante în ceea ce privește designul (prin care transformă produsul într-un obiect de design estetic integrabil în decor) și tipul aromelor: odorizante cu arome dulci, proaspete, marine, arome tari, lemnoase, „spicy”, de inspiraţie orientală, care sunt tot mai căutate.

În funcție de nevoile și preferințele pe care le aveți, puteți alege între odorizante care rezolvă probleme concrete ale calităţii aerului, şi produse hedoniste, care au rolul de a induce o stare de bine și de a crea o atmosferă plăcută acasă.

Și nu uitați! Starea voastră de bine trebuie să fie prioritatea voastră!

Sursă poze: pexels.com, pixabay.com, unsplash.com

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *