Apartament interbelic amenajat în stil modern

by

Deși acest apartament este situat în unele cele mai apreciate cartiere din orașul Sydney, aerul interbelic și detalii moderne pot fi ușor adaptat și în casele din centrele istorice are marilor orașe din România.

Ce-au făcut designerii pentru această amenajare? În primul rând, echipa Arent&Pyke, a păstrat cât mai multe din elemente originale: basoreliefurile și ornamentele de pe pereți și tavane, parchetul, șemineul, ba chiar tâmplăria. De aceea aerul parisian se resimte încă din primul impact vizual cu spațiul. În schimb, intervenția modernă a fost să se adauge piese de mobilier, iluminat și decor care să echilibreze atmosfera.

Culorile și texturile sunt următorul pas la care au lucrat designerii. Aproape în întregul apartament s-au păstrat pereții albi, excepție fac dormitorul albastru și holul gri. Aceste fundaluri au fost perfecte pentru accentele de culoare regăsite în tapițerii sau tablouri. Tot designerii au ținut foarte mult să adauge câteva elemente cu o semnificație istorică, cum ar fi covorul țesut manual din sufragerie, vitrina clasică din hol sau paravanul antichizat pictat în tonuri de auriu din dormitorul matrimonial.

5 Idei cum poți adapta acest stil la tine acasă:

  • Dacă locuința ta nu este într-o casă veche atunci poți adăuga elemente clasice cu ajutorul profilelor decorative care se lipesc pe pereți și tavan. Apoi vopsește toți pereții in alb ca să creeze un fundal pentru restul pieselor. Vrei să eviți renovarea, alternativa este să lipești un fototapet pe perete care reprezintă aceste profile. De exemplu, cei de la Rebel Walls au câteva exemple (click aici sau aici );
  • Cumpără unul sau două fotolii elegante cu o tapițerie valoroasă, catifeaua este potrivă. Nu uita și de o culoare puternică: un verde smarald sau un mov mai expresiv;
  • Alege tablouri abstracte de dimensiuni mari, iarăși în culori puternice sau în contrast cu peretele;
  • Optează pentru detalii metalice aurii sau de alamă: mânere, lămpi, decorațiuni;
  • Trebuie neapărat să ai o piesă de mobilier sau decor antichizat. Le poți găsi la târgurile de acest gen de la tine din oraș sau caută pe cei care vând astfel de produse, eu am scris deja un articol despre 5 conturi pe instagram cu vânzare de accesorii și decor vintage.

Sursa: Estliving.com

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *