Aparate electrocasnice indispensabile în locuințele moderne

by
electrocasnice-bucatarie-thefamousdesign

Fără nicio îndoială, aparatele electrocasnice ne fac viața mai ușoară și confortabilă. Cine își mai poate imagina viața în secolul XXI fără o mașină de spălat sau un aspirator? Ne-am obișnuit cu invenții de tot felul, iar toate acestea ne asigură un trai mai bun. An de an apar produse revoluționare și aproape că nu reușim să ținem pasul cu tot ce este nou.

Achiziționarea de aparate electrocasnice revoluționare ne aduce mult mai multe avantaje decât ne închipuim. Cele mai performante produse de pe piață ne oferă și un beneficiu material: un consum foarte redus de energie și implicit facturi mai mici. Haideți să vedem însă ce aparate electrocasnice sunt un must have în casele noastre și cum pot acestea să ne facă viață mai ușoară și chiar mai frumoasă.

Aparatele de gătit

Aici includ nu doar plita, cuptorul și cuptorul cu microunde, ci și alternativele lor ultra moderne precum aparatele de gătit cu aburi, mașinile de făcut pâine și cozonac, aparatele de făcut paste sau multicooker-ul. Dacă în bucătăria voastră e nevoie de un cuptor nou, căutați un model de cuptor cu autocurățare hidrolitică sau cu aburi, pentru a nu mai pierde timp prețios cu curățatul. Revenind la aparatele de gătit cu aburi, acestea ne ajută nu doar să consumăm alimentele într-un mod sănătos, ci și să le gătim sănătos. Există pe piață aparate fără BPA, adică fără plastic, care la temperaturi ridicate este dăunător. Aceste aparate sunt concepute în așa fel încât să fie ușor de manevrat și curățat.

aparate-de-gatit-thefamousdesign

Aparatele de pregătire a ingredientelor și de păstrare a alimentelor

De la utile au devenit necesare, iar pentru multe gospodine este de neconceput o bucătărie care să nu fie dotată cu robot de bucătărie, storcător de citrice sau deshidrator de alimente. În această categorie includ toate aparatele de procesare a alimentelor, acțiuni care cu ani în urmă se realizau manual: mixer, blender, feliator, aparat pentru salată, aparat de făcut gheață, sistemele de vidare a alimentelor pentru gătitul sous vide etc.

Aparatele de curățat și aspirat

Pentru mulți dintre noi timpul liber este un lux, iar activitățile casnice aproape o corvoadă, tocmai din lipsa timpului. De aceea ne îndreptăm atenția către cele mai performante aparate de spălat, aspirat și curățat, care să ne ușureze munca și viața. La acestea aș mai adăuga și factorul sănătate, deorece, nu-i așa, ne preocupă să ne desfășurăm într-un mediu sănătos, nu doar curat. De aceea, o necesitate în locuințele noastre este aspiratorul cu filtru HEPA, care ne scapă nu doar de praf, ci și de alergii. Acesta garantează cea mai eficientă purificare a aerului, de 99,98%, prin reținerea particulelor de praf. E adevărat, aparatele electrocasnice le alegem și în funcție de nevoile noastre concrete. Dacă nu sunteți sensibili la praf, vă puteți orienta mai degrabă către un aspirator cu funcția de spălat-aspirat. Pe lângă capacitate de aspirare, un astfel de aparat poate spăla pardoseli, mochete și covoare. Un aparat util în orice locuință este curățitorul cu aburi deoarece îndepărtează și cele mai mici particule de mizerie cu efort minim. În plus, poate fi utilizat pe diverse tipuri de suprafețe.

parat-de-aspirat-thefamousdesign

Stilul de viață și achizițiile

Alegerea aparatelor electrocasnice este strâns legată de la stilul de viață al familiei. Dacă aveți copii, primiți des musafiri, gătiți mult și vă interesează un stil de viață sănătos, atunci se merită investirea unui buget mai mare în aparatele de gătit. Dimpotrivă, dacă aveți mai multe animale de companie sau sunteți foarte sensibili și aveți predispoziție pentru alergii, investiți mai mulți bani în aparatele performante de aspirat și curățat.

Menționez faptul că depozitarea aparatelor electrocasnice nu mai reprezintă un factor de stres, deoarece produsele noi, inovatoare sunt compacte și în general ocupă puțin spațiu, putând fi păstrate în dulapuri în ambalajul original. Nici din punctul de vedere al designului nu ar trebui să vă faceți griji deoarece producătorii pun la dispoziția clienților o varietate de produse cu design versatil, ușor de integrat în aproape orice tip de amenajare, de la cele clasice, retro sau vintage și până la cele moderne și minimaliste.

Sursa foto: pexels.com

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *