Amenajarea curtii si gradinii: Idei originale și imagini inspiraționale

by

Atunci când locuiești la țară, de obicei te bucuri de un spațiu destul de mare, atât al casei, cât și al suprafeței din jurul locuinței. De cele mai multe ori, însă, oamenii nu se bucură din plin de facilitățile pe care le au, în acest caz de o curte. Așadar, dacă ai de gând să amenajezi grădina sau curtea în viitorul apropiat și să beneficiezi de un spațiu în care să te relaxezi ori de câte ori dorești, descoperă mai multe idei de amenajare pe care le poți utiliza la nevoie!

Idei de amenajare a curții sau grădinii ținând cont de dimensiuni

Înainte de a-ți amenaja curtea este esențial să iei în calcul mai multe caracteristici și principii care te vor ajuta să obții rezultatul pe care ți-l dorești atât de mult. Un criteriu important este dimensiunea, deoarece în funcție de suprafața pe care o deții, va fi necesar să alegi ideile de amenajare potrivite pentru a realiza un spațiu deosebit și perfect funcțional.

Amenajarea unei curți sau grădini mici

O curte sau o grădina mică va arată bine întotdeauna dacă optezi pentru detalii. Alege maxim două stiluri de amenajare și mizează pe un mobilier mic.

Amenajarea unei curți sau grădini mari

Atunci când curtea sau grădina este mare, poți alege orice tip de decorațiune sau mobilier. Încearcă să nu aglomerezi spațiul prea mult și să creezi o imagine de ansamblu echilibrată!

Amenajare curte sau grădina având în vedere forma spațiului

Pe lângă suprafață, la fel de importantă este și formă. În funcție de acest detaliu poți departaja zone funcționale în funcție de propriile preferințe!

 Amenajare curte sau grădină pătrată 

O curte pătrată este ușor de amenajat deoarece simetria și echilibrul pot fi îmbinate perfect!

Amenajare curte sau grădină dreptunghiulară

Dacă deții un spațiu dreptunghiular, ar fi bine să fii atent la amenajare, deoarece este o formă destul de dificil de amenajat. Ghidează-te după confort și funcționalitate!

Amenajare curte sau grădină lungă și îngustă

Optează pentru elemente de decor care să mărească vizual spațiul pe care îl ai. Stilul clasic reprezintă o idee foarte bună!

Descoperă cum poți sa amenajezi o curte sau gradina în funcție de amplasare

Sunt multe detalii pe care trebuie să le iei în seama atunci când ești pe cale să amenajezi curtea sau grădina. Printre aceste detalii se numără locul în care este amplasat spațiul dorit!

Amenajarea curtii sau grădinii în fața casei

Cel mai ușor este să amenajezi o curte sau o grădina care se află în fața casei! Optează pentru ghivece de flori atârnate, o cărare cu pietre și tufe de ierburi înalte.

Amenajarea curtii sau grădinii în spatele casei

Dacă ai curtea sau grădina în spatele casei, poți opta achiziționa un bar pentru un spațiu de relaxare, precum și câteva plante decorative.

Amenajarea unei curți sau grădini interioare

Stilul clasic se potrivește cel mai bine atunci când vine vorba despre decorul unei curți sau grădini interioare. Alege detalii mici care fac diferența!

Amenajarea unei curți sau grădini la exterior

Optează pentru plante mici sau de dimensiuni medii. De asemenea, ține cont de dimensiunea pe care o poți folosi, astfel încât să poți realiza un spațiu funcțional.

Amenajarea curții pe acoperiș

Optează pentru elemente din bambus sau trestie și creează un ambient relaxant! Totodată, ține cont de rezistența materialelor pe care le utilizezi.

Idei de amenajare a unei curți sau grădini in pantă

Chiar dacă pare o provocare, amenajarea grădinii sau curții poate fi simplă dacă mizezi pe pavaje și idei simple.

Amenajarea unei gradini pe balcon

Achiziționează ghivece de flori agățătoare, un mobilier rustic și mizează pe funcționalitate sporită!

Stiluri originale de amenajare a curții și grădinii

Pe lângă dimensiune și formă, trebuie să ai în vedere și stilul de amenajare care te poate ajută să obții rezultate deosebite!

Amenajare curte sau grădină în stil rustic

Stilul rustic se face remarcat prin mobilierul din lemn, plante naturale și alei din pietriș.

Amenajare curte sau grădină modernă

Dacă vrei să-ți amenajezi curtea sau grădina în stilul modern, încearcă să pui accent pe funcționalitate și pe obiecte din lemn sau fier.

Amenajare curte sau grădină în stil industrial

Stilul industrial este destul de popular în ultima vreme. Dacă dorești să-ți amenajezi curtea sau grădina în acest stil, mizează pe o podea din lemn, lumini ambientale și diverse plante naturale.

Amenajare curte sau grădină romantică

Stilul romantic se referă la accentul pe micile detalii. Alege elemente de decor care să te ajute să obții un stil boem, romantic, ideal pentru activități de relaxare. Iar dacă ești iubitor de plante, plantează bujori, trandafiri și alte flori deosebite.

Amenajare curte sau grădină în stil minimalist

Stilul minimalist se bazează în primul rând pe funcționalitate, iar apoi pe partea estetică. Optează pe piese de mobilier simple și de efect.

 

Amenajare curte sau grădină în stil oriental

Dacă îți place cultură orientală, poți alege acest stil în cazul în care urmează să îți amenajezi curtea sau grădina. Alege un mobilier cu accente de cupru, decorațiuni luxoase cu motive florale și detalii care să te ducă cu gândul la această cultură.

Amenajare curte sau grădină în stil mediteranean

Stilul mediteranean este perfect pentru cei care doresc să simtă mereu aerul de vacanță! Optează pentru un mobilier alb din lemn și decorațiuni în nuanța albastrului marin.

Amenajare curte sau grădină în stil feng-shui

Dacă vrei  o curte sau grădina în stilul feng-shui, fii atent la principiile acestui stil. Mizează pe elemente de apă la partea de nord și pomi fructiferi în partea de est pentru bunăstare!

Amenajare curte în stil franțuzesc

Stilul franțuzesc se bazează pe elemente simple cu încărcătură emoțională foarte mare!

Amenajare curte sau grădină în stil exotic

Urmează o investiție mare dacă doreșți o astfel de grădina sau curte, deoarece ai nevoie de plante exotice destul de costisitoare și greu de îngrijit! Asigură-te că le oferi grija necesară!

Amenajarea unei grădini după reguli japoneze

Mizează pe plante verzi, pietre, ochiuri de apă.

Amenajarea curții în stil englezesc

Stilul englezesc se caracterizează prin elemente rustice deosebite.

Sfaturi pentru amenajarea curții sau grădinii ținând cont de rolul spațiului

Înainte de a începe amenajarea curții sau grădinii, fii cu mare băgare de seama la rolul spațiului!

 Amenajare curte sau gradina cu foisor

Un foișor te îndeamnă la relaxare!  Adaugă o masă pentru cină și câteva canapele confortabile care te îndeamnă la relaxare.

Amenajarea unei curți sau grădini cu grătar

Optează pentru elemente din lemn natural și diverse ghivece de flori care să înfrumusețeze spațiul ales.

Amenajarea unei curți ca loc de joacă pentru copii

Ai nevoie de un panou cu unelte pentru cei mici, de nisip pentru multă joacă și pernuțe decorative pentru o atmosfera simpatică!

Amenajarea unei curți sau grădini cu piscină

Alege șezlonguri pentru un plus de relaxare și o măsuță din lemn pentru mai multă funcționalitate!

Amenajarea unei curți cu iaz sau fântână

Optează pentru pietriș, pomi fructiferi și flori agățătoare!

Amenajarea unei curți cu parcare

Curtea sau grădina cu parcare va arata foarte bine dacă optezi pentru un gazon verde și elemente specifice stilului clasic!

Amenajarea bucatariei de vară în curte

Optează pentru funcționalitate și alege un stil care să te caracterizeze. Alege elemente decorative specifice stilului vintage!

Cum să amenajezi terasă în curte?

Ai nevoie de un foișor în care să te relaxezi alături de cei dragi, precum și de alte elemente din lemn.

Idei de amenajare a curții și grădinii pentru evenimente (nuntă, botez, etc.) 

Stilul romantic nu ar trebui să lipsească din amenajarea curții și grădinii pentru evenimentele speciale din viața noastră! Mizează pe flori și alte detalii mici!

Sfaturi de amenajare a unei grădini de legume sau de flori în curte

Alege ideile practice care te pot ajuta să produci o recoltă potrivită!

Recomandări privind alegerea mobilierului potrivit în curte

Atunci când ai la îndemână un mobilier potrivit, te bucuri mai mult de sezonul cald și de aer liber.

Cum alegi sezlongurile?

Sezlongurile sunt potrivite atât pentru curțile și grădinile cu piscină, cât și pentru cei care doresc să se bucure de soare. Alege șezlonguri confecționate din materiale de calitate.

Cum alegi mobilierul de lounge?

Atunci când mizezi pe calitate, nu ai cum să dai greș. Bazează-te pe propriile preferințe!

Idei inedite pentru alegerea decorațiunilor din curte

Ideile inedite sunt cele care ne fac să fim originali și să ne respectăm dorințele în totalitate. De aceea, ar fi indicat să îți asculți mereu intuiția!

Cum alegi ghivecele și felinarele?

Alege ghivecele și felinarele în funcție de stilul de amenajare pe care ți-l dorești pentru curtea și grădina ta.  Pe piață există o mulțime de obiecte interesante care te vor ajută să găsești ceea ce cauți!

Sfaturi privind alegerea corpurilor de iluminat potrivite în curte sau gradină

Iluminarea este foarte importantă, mai ales atunci când ai un spațiu mic. Alege corpurile de iluminat în funcție de activitățile pe care doreșți să le desfășori în curte sau grădina, fie că plănuiești să iei masa cu prietenii sau să asculți muzică în surdină.

Amenajarea curții cu pavele

Această metodă este extrem de des întâlnită în ultima vreme deoarece este o varianta eficientă, rapidă și modernă care rezistă foarte bine de-a lungul vremii. Mai mult de atât, acestea sunt ideale pentru realizarea unui spațiu perfect pentru mașină.

Amenajarea curții cu dale

Dalele sunt destul de des utilizate de toți cei care doresc să obțină o curte frumoasă, modernă și perfect funcțională. Aspectul inedit îți oferă o notă de originalitate iar rezistență nu poate fi trecută cu vederea!

Sfaturi utile pe care le ai în vedere în amenajarea curții și grădinii

Înainte de a începe amenajarea curții și grădinii tale, fii cu mare băgare de seama nu numai la dimensiuni și la stilul de amenajare, ci și la propriile tale dorințe.

Încearcă să creezi un loc în care să te simți bine și să fii mereu în largul tău. De asemenea, nu uită să nu aglomerezi prea mult spațiu deoarece vei obține un loc în care nu te vei simți bine. Așadar, ghidează-te după sugestiile importante însă nu uită de propria ta părere!

Recomandări privind etapa de început a procesului de amenajare a grădinii și curții

Cine nu ar vrea să se bucure mereu de un loc în care să se simtă minunat și să se relaxeze ori de câte ori își dorește? Ei bine, dacă dorești să-ți amenajezi curtea sau grădina în funcție de propriile tale preferințe însă nu știi de unde să începi, cel mai bine ar fi să îți verifici bugetul mai întâi.

Stabilește un buget inițial pe care îl poți respectă iar apoi verifică dimensiunea și stilul dorit! Așadar, dacă ești o persoană norocoasă care se poate bucură de o curte sau grădina, indiferent de dimensiune, nu uită să iei legătură cu o persoană specializată în acest domeniu!

 

Cum te poate ajuta un designer de interior pentru amenajarea curții și grădinii?

Dacă îți dorești să obții rezultate deosebite în legătură cu amenajarea curții și grădinii tale, însă nu știi cum să începi acest proces, cel mai bine ar fi să iei legătura cu un designer de interior. Acesta te poate ajută să aduci schimbările dorite în curtea și grădina ta. De asemenea, să nu uităm de faptul că timpul are un rol extrem de important în tot acest proces.

Economisește mai mult timp și bazează-te pe sfaturile unui specialist în domeniu!

Designerul de interior te poate ajută să obții un rezultat cu stil și bun gust. Specialiștii știu exact ce au de făcut pentru a realiza un stil armonios și bine conturat într-un timp foarte scurt.

În plus, aceștia iau în calcul fiecare detaliu în parte, fie că discutăm despre iluminarea corectă, alegerea micilor detalii sau a obiectelor decorative care fac diferența.

Transformă-ți spațiul într-unul perfect funcțional și cu mult gust, bazându-te pe colaborarea cu un designer de interior care îți poate schimba perspectiva în totalitate!

Specialistul în amenajări te va ajută să îți vezi planurile îndeplinite și să îți stabilești bugetul ideal pe care ești dispus să îl aloci unor schimbări de tipul acesta!


Citește și despre:

Urban Jungle – cum să integrăm plantele în designul interior al casei

E timpul să aranjăm spațiul din grădină!

Mobilier confortabil și decor potrivit pentru terasa ta


Sursă foto: Pinterest

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *