Amenajarea livingului: Idei Inedite si Imagini care te inspira

by

„O casă este o mașină pentru a trăi”, spunea arhitectul francez Le Corbusier. Nimic mai adevărat! Casa este sinonimă cu sufletul transformat în arhitectură, de unde și importanța alegerii spațiilor cu grijă maximă, pentru a le oferi atât o abordare practică, cât și spirituală. În acest articol vei descoperi idei amenajare living cea mai importantă cameră dintr-o locuință.

 

Cum te pregatesti pentru amenajarea livingului? Cum stabilesti bugetul?

 

Stabilirea unui buget alocat amenajării livingului este un prim pas în realizarea acestui vis. Acest proces implică analizarea spațiului care trebuie amenajat, dar și stabilierea unui plan de bătaie: vei decora totul din proprie inițiativă sau vei apela la sfaturile unui designer de amenajari interioare living?

 

De asemenea, un alt pas important îl reprezintă stabilirea corectă a cantității de materiale de finisaj în amenajarea locuinței. La fel, poți face singur aceste calcule sau poți apela la sfaturile specialiștilor în domeniu. Este necesar să te documentezi temeinic pentru a afla și costurile de manoperă, dar să cunoști bine și ce anume îți dorești în materie de elemente de décor interior. Află cum stabilești corect bugetul amenajării livingului tău aici!

 

Recomandari de amenajare a livingului avand in vedere scopul acestuia

 

Amenajarea livingului se poate face gândindu-te la scopul pentru care este destinat. Îți dorești ca spațiul să fie destinat cinelor fastuoase în familie sau poate te gândești că sufrageria ta va fi locul în care îți vei primi oaspeții sau vei petrece momente de neuitat alături de familie. 

 

Amenajarea unui living ca spatiu de luat masa/dining room

 

Amenajare living cu loc de luat masa înseamnă să concentrezi interesul asupra mobilei alese. Ea trebuie să se încadreze ca dimensiune, să fie în ton cu celelalte piese de mobilier, dar să nu ocupe tot spațiul sufrageriei. Trebuie deci să alegi cu grijă o zonă de dinning, pe care să o organizezi cât mai bine. Să aibă lumină suficientă, pentru a transmite energie atât membrilor familiei, cât și invitaților. Masa trebuie să fie realizată din material de calitate, de preferat ar fi să fie extensibilă, pentru cazul în care numărul invitaților crește. Scaunele pot fi și ele importante, conferind confort și siguranță. Sursele de lumină sunt, de asemenea, importante, permițând, de asemenea reglarea nivelului de luminozitate în funcție de momente: aniversări, momente romantice etc. În plus, acest spațiu mai poate fi mobilat și cu o servantă, adică un bufet pe care se așază vesela și tacâmurile necesare pentru servirea mesei, adiacent bucătăriei, care permite accesul facil în living.

 

De asemenea, dacă este vorba despre amenajare living open space, poți adăuga și un bar. Amenajare bar în living este o soluție ideală în această configurație. Barul poate fi realizat din structura pereților de rezistență, asigurându-te că este în ton cu stilul de amenajare. O poți face cu ajutorul accesoriilor și a pieselor de mobilier, precum scaunele de bar, a etajerelor și a suporturilor de  sticlă.

 

Amenajarea unui living de familie

 

Se știe că livingul este o cameră destinată, în principal, relaxării. De regulă, acesta poate conține o canapea, fotolii, măsuță de cafea, televizor și șemineu. Amenajare living modern pentru toată familia se face într-un mod diferit, în funcție de numărul membrilor familiei. Spre exemplu, într-un fel va arăta sufrageria unui burlac, alt fel va fi sufrageria unui cuplu și, de asemenea, diferit va arăta o sufragerie a unei familii cu doi copii. Astfel că secretul amenajării unui spațiu pentru familie trebuie să satisfacă gusturile și nevoile fiecărui locatar, fără însă să arate ca o colecție de piese disparate de mobilier. Poți opta pentru obiecte multifuncționale, culori neutre și mobilier modular. Din acest décor nu pot lipsi canapeaua mare, biblioteca sau colțarele. De asemenea, putem adăuga detalii de efect, precum tablouri cu membrii familiei sau cu diverse momente-cheie imortalizate. În plus, pentru amenajare living cu șemineu,  fie că este vorba despre cel pe lemne, fie pe gaz, rezultatul este cât se poate de estetic, funcțional și practic. În plus, în ce privește culorile, după cum se poate observa în imaginile de mai jos, amenajarea unui living de familie poate însemna și amenajare living culori calde.

 

Amenajarea unui living ca si camera de oaspeti

 

Fie că ești în preajma sărbătorilor, fie că îți place ca locuința ta să fie mereu vizitată de oasepeți, trebuie să te asiguri că respectă o regulă importantă: este primitoare și emană această senzație prin toți…pereții. Așadar, pe lângă elemente de mobiler, precum canapea, masă cu scaune, culoarea pereților este, de asemenea, importantă. Decorul trebuie să fie unul cât se poate de primitor și ce nuanță mai potrivită pentru asta poate fi decât galbenul? Mai mult, pentru a crea un ambient primitor, poți apela și la diverse mesaje de bun venit, expuse pe pereți.

 

 

Idei de amenajare a livingului in functie de dimensiuni

 

Dimensiunile livingului nu trebuie percepute ca pe o corvoadă atunci când dorești să amenajezi o cameră de zi după propriile dorințe. Ele pot fi privite, mai degrabă, ca pe o provocare. Și indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, el trebuie să reflecte din plin stilul și personalitatea ta.

 

Amenajarea unui living mic

 

Pentru a amenaja un living de mici dimensiuni, trebuie să ții cont de câteva tehnici, care îl vor face să pară mai spațios și mai confortabil. Ca să extinzi camera de zi poți începe prin eliberarea spațiului din fața ferestrelor. Acest lucru îți va da senzația că exterioriorul se amestecă cu interiorul. Pentru a spori efectul, este de preferat să folosești perdele în tonuri deschise, din țesături subțiri și ușoare, care permit pătrunderea luminii. Apoi, așezarea canapelei într-un anumit colț te va ajuta să câștigi mai mult spațiu, atât fizic, cât și vizual. Pentru ca livingul tău mic să pară mai spațios, folosește-te de dungi orizontale. Studiile în materie de décor au dovedit că dungile orizontale fac spațiile să pară mai ample. Le poți folosi, deci, în textile, picturi sau chiar vopsite pe unul dintre pereții camerei. Alege un covor mare pentru camera de zi, deoarece acesta va face ca spațiul să capete continuitate și uniformitate. Nu în ultimul rând, folosește-te de mobilă de dimensiuni mici și de culori neutre. Albul sau griul deschis sunt o alternativă excelentă, ele generând luminozitate și amplitudine. Vezi mai jos idei amenajare living mic!

 

Amenajarea unui living mediu

 

Ca să decorezi un living mediu, de asemenea o poți face urmând câteva linii directoare. Alege pentru amenajare living culori pentru pereți sau tavan alb, fildeș, gri deschis sau bej.

 

Un alt truc de decor pentru spațiile medii este includerea unei oglinzi, care trebuie așezată de-a lungul canapelei. De asemenea, poți opta pentru livinguri cu piatră decorativă. Piatra, ca și element decorativ, este permisă dacă mediul este foarte luminos. În materie de mobilier, optează pentru unul simplu, cu un design original.

 

Amenajarea unui living de dimensiuni mari

 

Un living mare poate fi decorat în mai multe stiluri și îți dă posibilitatea de a integra mai multe elemente. Dacă dispui de un spațiu mare, te poți juca cu culorile. Spre exemplu, să nu-ți fie teamă de culorile puternice. De asemenea, și stilul maximalist poate fi abordat în amenajare cameră de zi. De altfel, maximalismul înseamnă libertate, libertatea de jongla cu elemente sau texturi contrastante, culori puternice. Maximalism înseamnă și eclectism, întrucât este un stil ce permite îmbinarea elementelor fundamental opuse. Este un exces perfect echilibrat. Poți încerca și amenajare living cu alb și negru, pentru un plus de contrast.

 

Reguli de amenajare a livingului avand in vedere tipul locuintei

 

În ce privește tipul de locuință, casă, apartament sau garsonieră, amenajarea livingului se poate realiza în diverse moduri, deoarece trebuie să se țină cont și de structura arhitecturală din planul de construcție. Însă indiferent dacă locuiești la casă sau la apartament, sufrageria trebuie să își atingă scopul principal: aceea de a fi un spațiu recreativ și inspirațional. Iată modele de livinguri de unde te poți inspira!

 

Un ansamblu de scaune combinate poate fi o piesă de rezistență din oricare sufragerie. Designul conic al scaunelor și tapițeria din catifea de culoare albastră fac din acest scaun distinctiv elementul de bază perfect pentru o canapea rotunjită. 

 

Fie că locuiești la casă sau la bloc, poți alege amenajare living cu colțar. Se va integra perfect în orice decor și va da o notă de grandoare sufrageriei tale.

 

Idei de amenajare a livingului la casa

 

În ce privește amenajări living casă, sufrageriile de la curte sunt în general mai spațioase și mai aerisite decât cele de apartament și pot conține mai multe elemente de design. De asemenea, casele mai au și alte particularități mai puțin întâlnite la bloc, precum tâmplăria, ferestrele arcuite, coloanele, ornamentele decorative, îndemând către stiluri de amenjare elegante și rafinate.

 

De asemenea, sufrageriile pot fi separate sau unite cu alte încăperi, potrivit planului arhitectural, sau pot conține, la fel ca și aparatmentele,  scări interioare. Iată idei de amenajări living cu scară interioară, dar și fără scară interioară.

 

Recomandari privind amenajarea livingului la bloc, in apartament

 

O recomandare pentru amenajare sufragerie bloc luată în considerare de multe persoane care locuiesc la bloc ar fi aceea de a achiziționa mobilier multifuncțional, care poate îndeplini diverse roluri. Spre exemplu, o canapea extensibilă poate deveni pat, prin urmare, livingul tău se poate transforma rapid într-un dormitor pentru oaspeți. Cu toate acestea, rețeta perfectă de amenajare a unui living de bloc nu există, ci se ține cont de anumite particularități: suprafață, formă, surse de lumină, tipul livingului, pentru a realiza un plan de amenajare personalizat. De altfel, în ce privește amenajare living garsonieră, lucrurile stau și mai diferit, deoarece se ia în considerare cel mai mult spațiul limitat, unde mobilierul trebuie să fie unul de mici dimensiuni și nuanțele de culori existente să fie cât mai deschise, fiind necesare anumite trucuri de mărire a spațiului.

 

Iată câteva poze sufragerii apartamente de unde să te inspiri! Amenajări sufragerii bloc poze care îți stârnesc cu adevărat creativitatea!

 

Amenajarea livingului la mansarda

 

Amenajarea livingului la mansardă depinde de dimensiunile sale, fie că este vorba de mansarda de la casă, fie că este vorba de mansarda de la bloc. Astfel că dacă dimensiunile camerei sunt mici, este indicat să optezi pentru piese de mobilier care să nu ocupe mult spațiu, concentrându-te numai pe utilitatea achizițiilor. Apoi, în funcție de arhitectura mansardei, trebuie să încerci să nu integrezi în designul camerei elemente care nu au rol practic. Vezi, mai jos, imagini amenajare living mansardă!

 

Amenajarea livingului la demisol

 

Demisolul este și el un spațiu care trebuie fructificat la maximum. Astfel, o amenajare a acestui spațiu trebuie să înceapă cu renovarea lui, asigurând lucrări de hodroizolație care să împiedice apariția umezelii. Se reface, de asemenea, și instalația electrică pentru a aduce un plus de lumină artificială.

 

Un alt aspect care trebuie luat în considerare în amenajare living demisol este folosirea unui decor cu linii simple, compact, bazat pe utilitatea spațiului. Nu folosi culori puternice și nici nu supraîncărca spațiul cu mobilier, mizând doar pe confort. Și demisolul se poate transforma într-un living secundar, punând accent pe mobila de living, adică un colțar generos ori un set de canapea și fotolii confortabil. De asemenea, dacă instalația o permite, un șemineu ar putea fi și aici de mare efect.

 

Amenajarea livingului in functie de forma

 

Și forma livingului este importantă în amenajarea lui. Spre exemplu, un mobilier pe care îl poți integra într-un living pătrat nu va încăpea într-un linving îngust. De altfel, la prima vedere, un living pătrat este mai ușor de amenajat, deoarece nu arată precum un hol. Numai că, spre deosebire de cel dreptunghiular, el este mai greu de împărțit pe zone.

 

Cum amenajezi un living dreptunghiular?

 

Pentru a crea iluzia optică de mărire a sufrageriei dreptunghiulare, poți vopsi peretele din spate într-o nuanță întunecată. O altă modalitate este să te folosești de un design care să ofere senzația de adâncime prin crearea unui perete focal. Tapetul care simulează cărămida este o variantă foarte utilizată. 

 

Un alt mod de amenajare living dreptunghiular este să urmezi lini pereților cu mobilierul pentru a da armonie spațiului și pentru a avea o distribuție mai confortabilă, lăsând centrul liber. Ideea aceasta va permite fluidizarea circulației prin cameră. Apoi, o altă modalitate de a profita de fiecare centimetru este de a alege un mobilier personalizat. Canapeaua, în speță, este cea mai importantă piesă din sufragerie, dar este important să găsești tipul potrivit. Se potrivește în acest caz o canapea în formă de L.

 

Idei de amenajare a unui living lung si ingust

 

Un living lung și îngust are dezavantajul de a semăna cu un tunel. De aceea trebuie să minimizezi cât mai mult acest aspect. De aceea, pentru amenajare living lung și îngust trebuie să încerci să alternezi grupurile de mobilier, în așa fel încât culoarul de trecere să aibă o formă fluidă de S și o lățime de 70-90 cm. De asemenea, trebuie să ai grijă ca măcar într-o parte a camerei de zi să tragi obiectele de mobilier înspre centru, pentru a crea iluzia unei suprafețe mai mari și asigurând totodată culoarul de trecere.

 

De asemenea, mobilierul consistent, canapea, fotolii, le poți așeza doar pe latura unuia dintre pereți, iar peretele de vizavi să conțină câteva corpuri suspendate, pentru ca spațiul să fie cât mai aerisit.

 

Amenajarea livingului patrat

 

Camerele pătrate sunt de obicei spații mici. De aceea, pentru amenajare living mic pătrat alegerea mobilierului potrivit și distribuirea sa este secretul de a face camera de zi să pară mai mare și mai confortabilă.

 

O canapea de colț ocupă ocupă tot spațiul unui living pătrat. De aceea, ca să creezi ”cercul magic” care asigură o comunicare fluidă, tabureții sunt ideali. Ei pot fi mutați cu ușurință și mai presus de toate sunt piese mici care nu umplu spațiul.

 

Dacă totuși preferi canapeaua, dar camera de zi este pătrată și mică, va fi deosebit de important să o așezi pe pereții care nu au fereastră pentru a crea mai mult spațiu. Un alt aspect în plasarea canapelei față de televizor. Astfel, aceasta trebuie să fie așezată la o distanță aproximativ egală cu dubulul digonalei acestuia, tablourile trebuie atârnate pe perete la nivelul ochilor, iar măsuța de cafea trebuie să fie despărțită de canapea la o distanță de aproximativ 35 cm.

 

 

Cum sa amenajezi livingul avand in vedere compartimentarea

 

Judecând după modul de compartimentare al unei case sau al unui apartament de bloc, o să rezulte fie un living decomandat, fie un living semidecomandat. Iată imagini!

 

Livingul intr-un spatiu decomandat

 

Deoarece este un spațiu închis care nu comunică cu alte camere, trebuie să te asiguri că este iluminat corespunzător. De obicei, un living decomandat presupune mai multă flexibilitate în amenajare. Întrucât este separat de altă încăpere, ai mai multă libertate să îl decorezi într-un mod mai personalizat.

 

Dacă însă locuiești într-o garsonieră sau într-un apartament tip studio, poți opta pentru dormitor și living în aceeași cameră. În acest caz trebuie să te axezi pe varianta de amenajare care să-ți ofere în același spațiu atât o zonă de zi, cât și una de noapte.

 

 

Idei pentru living intr-un spatiu semidecomandat

 

Un living semidecomandat este punctul de trecere către altă cameră, de regulă dormitor. Zona de trecere trebuie să fie cât mai aerisită, evitând deci amplasarea corpurilor de mobiler de sol și a obiectelor care pot împiedica trecerea. Dar, la un living semidecomandat se poate ace trecerea și către baie sau bucătărie. Trebuie deci să te asiguri că decorul din living și bucătărie sau dormitor nu par rupte din context. Prin urmare să faci trecerea de la un living clasic la o bucătărie rustică nu pare a fi cea mai bună decizie stilistică.

 

Amenajarea livingului tip open-space

 

Open-space-urile se pot obține fie prin crearea lor de către dezvoltator, fie prin demolarea unor pereți care nu fac parte din structura de rezistență. Livingul comunică deschis cu diningul și bucătăria, astfel că pentru amenajare living mic cu bucătărie open space planul de amenajare trebuie realizat așa încât să existe o coerență stilistică și cromatică.

 

O bucătărie poate fi integrată cu succes într-un living open-space. Pentru amenajare living cu bucătărie trebuie să respecți paleta de culori din restul casei, aceasta căpătând o continuitate. Încearcă, de asemenea, să împarți suprafața generoasă a unui living open-space pe diferite zone: zona de relaxare, de bibliotecă și birou, de joacă, de dinning etc. Iată living și bucătărie comune idei de unde să te inspiri!

 

Amenajarea livingului cu balcon

 

Balconul aflat în prelungirea livingului constituie un spațiu personalizat, folosit pentru a crea o atmosferă intimă, confortabilă și armonioasă. Iată idei de amenajare living cu balcon.

 

 

Amenajarea livingului tinand cont de stil

 

Alegerea stilului în care îți amenajezi livingul nu ține doar de modă, ci mai ales de preferințe personale, la care se adaugă evident constrângeri ce țin de dimensiunile camerei. Chic, minimalist, modern, retro, rustic, urban, nordic, vintage, clasic, romantic, feng shui,  fiecare stil decorativ are anumite piese de mobilier care se potrivesc și care vor spori efectul. Vezi aici care sunt cele mai populare stiluri de design interior living anul acesta și cum să le pui în aplicare și soluții de amenjare living!

 

Idei de amenajare a unui living modern

 

Un living modern înseamnă confort și funcționalitate. Ar trebui deci să te orientezi către materiale de finisaj moderne precum vopsea, gresie, faianță, porțelan sticlă și metal. Din acest peisaj nu lipsește nici lemnul, fie că îl alegi pentru mobilă sau pardoseală. Un design simplu și atrăgător.

 

 

Amenajarea unui living contemporan

 

Acest stil pune în valoare noblețea stilului clasic și tehnologiile moderne, rezultând un design elegant și accesibil. Se folosesc elemente clasice precum lemnul, sticla, metalul sau ceramica, dar și moderne precm poliuretan, acril, piele sintetică sau plastic. De asemenea, un decor contemporan are finisaje mate sau lucioase, în culori regale precum argintiu sau auriu.

 

Amenajarea livingului in stil minimalist/simplu

 

Un stil minimalist se pretează pe orice tip de living: mare, pătrat, îngust, open-space. Pentru amenajare living stil minimalist se utilizează mobilier cu design curat, linii drepte și forme simple. Pentru amenajare living simplu, ai nevoie de puține elemente de decor și se mizează mai mult pe calitate decât pe cantitate.

 

Amenajarea unui living in stil feng shui

 

În acest stil se ține cont de poziționarea obiectelor în amenajare, spre exemplu canapea/pat cu vedere la ușă. Se optează pentru piese în forme geometrice, materiale și plante naturale. Amenajare feng shui living mai înseamnă și puține obiecte la vedere, evitându-se aglomerarea elementelor.

 

 

Amenajarea unui living vintage

 

Stilul vintage este asociat adesea cu vremurile trecute și se adresează îndeosebi persoanelor nostalgice și sensibile, care sunt fascinate de obiecte vechi. Se integrează în decor mobilă living vintage precum cufere, lădițe, cărora li se atribuie un rol nou. De asemenea, dacă ești fanul unui living vintage, e musai să ai un scaun cu cadru metalic și un scaun din lemn, fie căptușit și tapițat în piele, fie o vitrină sau dulap vechi, dar recondiționat.

 

 

Amenajarea unui living industrial

 

Este un stil care are mulți adepți. Este practic și uzează de finisajele din oțel. Nu poți rata o masă din lemn și metal sau un dulap metalic cu uși din sticlă sau plasă. De asemenea, Într-un decor industrial va fi ceva firesc să vezi grinzi sau țevi la vedere, îmbinate într-un mod cu mult glam.

 

 

Amenajarea unui living rustic

 

Un living rustic are o poezie aparte, care este imprimată atât în lejeritatea decorului, cât și în frumusețea materialelor naturale. Lemnul conferă starea de bine, în orice combinație. Poți amenaja un living rustic modern, chiar la tine acasă!

 

 

Amenajarea unui living de lux

 

Pentru un living de lux, amenajarea trebuie să aibă elemente deosebite, atât din punct de vedere al formei, cât și al materialelor utilizate. Spațiul trebuie să exprime eleganță prin toți porii. Cele mai elegante stiluri de interior sunt stilul clasic și stilul minimalist, ambele exprimând noblețe și lux.

 

 

Amenajarea livingului in stil eclectic

 

Eclectismul în materie de design interior reprezintă o combinație de elemente distincte, care aparțin mai multor stiluri. Printre ele, se numără modernismul, minimalismul, clasicismul, perioada retro sau vintage. Altfel spus, în locuința ta pot coexista piese diferite, ca vechime și aspect, creând un contrast puternic, cu o armonie spectaculoasă.

 

Amenajarea unui living clasic

 

Acest stil se caracterizează prin echilibru și rafinament. El nu se demodează niciodată. Piesele din amenajare living clasic denotă eleganță și sunt piese de bază în amenajare, care se potrivesc indiferent de interior, având libertatea și de a adăuga elemente moderne. În timp ce trendurile vin și se duc, stilul clasic rămâne.

 

Amenajarea unui living in stil retro

 

Stilul retro în design interior se confundă adesea cu stilul vintage. Stilul retro are, de obicei, bucurie, culori strălucitoare, designuri sălbatice. Amenajare living retro înseamnă un design încărcat și ”funky”.

 

 

Amenajare living in stil scandinav

 

În amenajare living stil scandinav, cele mai importante trei lucruri sunt funcționalitatea, organizarea și lumina spațiului. Un living în stil scandinav este aerisit, călduros și îmbină diverse texturi și materiale pentru a exprima o stare de relaxare.

 

 

Recomandari utile privind alegerea culorilor in living

 

Culorile au o importanță deosebită în designul interior, iar utilizarea eronată a lor poate duce la un decor anost, departe de ceea ce ți-ai dorit să obții, de fapt. Vezi  aici  secretele utilizării culorilor pentru un ambient plăcut din punct de vedere estetic, dar și mental.

 

Cum sa amenajezi un living  in culori deschise (calde si neutre)

 

Culorile calde se pretează oricărei încăperi, creând un ambient plăcut și relaxant. Sunt recomandate deci pastelurile calde, alăturate unor ușoare accente de culori reci, dar deschise. Se știe că culorile deschise fac camera să pară mai mare, albul putând accentua și elementele arhitecturale. Poți, spre exemplu să optezi și pentru amenajare living gri, fiind o tendință modernă și foarte apreciată, care odihnește ochiul.

 

 

Cum sa amenajezi un living in culori puternice

 

Culorile puternice pot crea o imagine sofisticată, dar trebuie să le combini cu mare atenție, alegând nuanțe potrivite. Spre exemplu, un galben canar se potrivește în contexte mai reci, cu radiații spre gri. Poți folosi și un violet închis sau gri-violet pentru pereți. O altă variantă de efect este și amenajare living turcoaz.

 

Cum sa amenajezi un living in culori inchise

 

În materie de amenajare pereți living, negrul reprezintă una dintre cele mai curajoase culori. Dacă livingul tău are multe ferestre, poți să vopsești pereții în negru. În amenajare living cu geamuri mari, camera este cufundată în lumină, altminteri spațiul va arăta mult mai mic. Pentru o perspectivă modernă, poți colora pereții în alb și negru, un duo-cromatic elegant și foarte pretențios.

 

 

Idei de combinatii de culori in living

 

Combinațiile de culori trebuie să fie de genul culori tari și culori reci. Poți alege să faci, spre exemplu, o combinație între portocaliu, culoare complementară cu multă forță, și albastru. Pentru a completă schema cromatică, folosește culori neutre pentru mobilier și textile, în crem, gri sau bej, ca să odihnești ochiul.

 

 

Tips&tricks de amenajare a unui living deosebit

 

Un living deosebit înseamnă să incluzi în amenajare și elemente de decor. Poți să optezi pentru tapet, piatră decorativă, șemineu, dar și alte altele. Iată idei care te vor ajuta în decorarea unui living modern și cu stil! 

 

Amenajarea unui living cu parchet

 

Parchetul rămâne una dintre cele mai bune variante pentru pardoseala din living, punând în valoare spațiul și făcându-l cât mai elegant și mai atractiv. Lemnul este un material natural, cald și confortabil, existând nenumărate modele pe care le poți alege, de la clasicul stejar, până la esențe de cireș sau mahon. O alegere interesantă pentru sufrageria ta rămâne însă amenajare living cu parchet gri.

 

 

Living cu piatra decorativa

 

Deși pentru a îmbrăca pereții se folosesc, cel mai adesea, vopseaua și tapetul, mai nou, un nou element de decor face furori printre iubitorii de frumos, și anume, piatra decorativă. Este adevărat că un perete din piatră va schimba total aspectul oricărei încăperi și îl va transforma într-un spațiu inedit.

 

 

Amenajarea livingului cu gresie

 

Gresia este un material rezistent care poate fi folosit în living. Se găsește într-o varietate de culori și modele, putând să imite chiar și parchetul. De asemenea, gresia este și ușor de întreținut, fără a-ți face probleme din cauza zgârieturilor. Pentru un plus de confort, acoperă gresia cu un covor. Amenajare living cu gresie rămâne o variantă bună pentru cei care vor să uite de grija întreținerii spațiului.

 

 

Cum sa amenajezi un living cu tapet

 

Tapetul este reprezentativ mai ales pentru stilul vintage. Ca să folosești tapetul, trebuie să alegi cu grijă mobila, pentru a se crea un spațiu unitar și armonios. De asemenea, alegerea unui model mai sofisticat de tapet o să diminueze sfera de selecție în ce privește cromatica mobilierului.

 

 

Idei de amenajare a unui living cu semineu/soba

 

Șemineul este perfect pentru un decor romantic, boem, rustic, dar și modern. Trebuie însă să ții cont că dacă optezi pentru amplasarea unui șemineu sau amenajare living cu sobă în sufrageria ta, în apropiere nu ar trebui să mai existe și alte corpuri de mobilier, deoarece vor da senzația de aglomerație. În plus, dacă șemineul sau soba emană căldură, aceste obiecte se pot deteriora.

 

 

Amenajarea livingului cu scara interioara

 

O sufragerie cu scară interioară este mai complexă decât una fără scară interioară, iar amenajarea se a face într-o manieră diferită. Este necesar, deci, să se țină cont de această particularitate în alegerea mobilierului, pentru ca spațiul să fie funcțional și ospitalier.

 

 

Descopera cum sa alegi mobilierul in living

 

Alegerea elementelor de mobilier pentru living nu este treabă ușoară. Trebuie să optezi pentru piese utile și confortabile, care să reflecte stilul de amenajare ales. De asemenea, materialul mobilierului este extrem de important, iar dacă îți dorești o investiție pe termen lung ai putea să optezi pentru un material de calitate. Nu uita nici de alte caracteristici ale mobilierului, precum utilitatea, funcționalitatea și eficiența mobilei. De asemenea, alegerea mobilierului se poate face și ținând cont de dimensiunea camerei și de spațiul disponibil. Spre exemplu, pentru amenajare living cu multe uși, numărul pieselor de mobilier pentru sufragerie trebuie să fie cel de care ai tu nevoie, dar să corespundă și dimensiunilor încăperii. În general, dintr-un living nu pot lipsi anumite piese de mobilier, cum ar fi canapeaua. Dar poți opta și pentru amenajare bibliotecă living sau șemineu. De efect ar fi și amenajare living cu mobilă veche, pe care o poți recondiționa și o poți integra în spațiul util. Iată imagini mobilă living de unde să te inspiri!

 

Recomandari pentru alegerea decoratiunilor din living

 

În afară de mobilier, alegerea culorii pereților și alte elemente, un living poate avea și alte decorațiuni, printre care covoare, pernuțe, candelabre etc. Descoperă cum să le folosești eficient pentru un spațiu modern, armonios și călduros!

 

Alegerea covorului potrivit in living

 

Covorul se numără printre puținele elemente de decor cu care poți jongla pentru a schimba aspectul unei camere și pentru a-i da un plus de confort. Poți să te joci cu dimensiunea, forma, culoarea sau materialul, pentru a se încadra perfect pe pardoseala ta. Se știe, de altfel, că o încăpere care are covor are și avantaje semnificative, față de una în care ai doar parchet sau doar gresia. Ca să alegi covorul potrivit, fii atent la dimensiune, culoare și material. Aceste reguli te vor ajuta să faci alegerea potrivită pentru sufrageria ta.

 

 

Idei de amenajare a livingului cu pernute decorative, veoize/candelabru si alte elemente

 

 Pernuțele decorative pot înfrumuseța livingul și nici nu sunt costisitoare. Le poți așeza pe canapea și să creezi astfel un punct de interes al încăperii. Mărimea lor depinde de dimensiunile canapelei, iar pentru alegerea culorii lor te poți inspira din schema cromatică folosită în amenajarea livingului. Un alt element de decor atractiv poate fi și veioza sau candelabrul. Ele aduc un plus de luminozitate, pe lângă faptul că înfrumusețează spațiul. Se știe, de altfel, că o cameră mai luminoasă este mai atractivă și pare mai spațioasă.

 

 

Sfaturi privind alegerea corpurilor de iluminat potrivite pentru living

 

Ca să alegi corpurile de iluminat potrivite trebuie să ții cont de tipul corpului de iluminat, dar și de design. Există, așadar, corpuri de iluminat de tip plafonieră, corpuri de iluminat suspendate, corpuri de iluminat de perete, corpuri de iluminat de tip spot, corpuri de iluminat pentru masă, corpuri de iluminat de podea. Spre exemplu, în sufragerie ți-ai putea dori corpuri de iluminat cu rol decorativ și astfel poți opta pentru un sistem de iluminat disponibil într-o varietate de nuanțe sau prin instalarea unor diverse sisteme. Dacă sufrageria ta are un stil clasic, poți opta pentru clasicele lustre sau acele lămpi suspendate care dau un design simplu și elegant.

 

 

Cum te poate ajuta un designer de interior pentru amenajarea livingului?

 

Dacă realizezi că nu te descurci singur ca să-ți amenajezi casa, poți apela la serviciile unui designer de interior. El te va ajuta să-ți organizezi locuința și să o decorezi, scutindu-te de cheltuieli în plus. Dacă ai stabilit deja un buget pentru amenajare și ai un panou de idei, el te va ajuta să le pui în practică. După consultație, acesta te va ajuta cu următoarele servicii: proiectare, recomandări și selecție de produse din magazine și implementarea proiectului. El te ajută să știi cum să organizezi totul și care sunt etapele unei amenajări: instalații, mobilare și decorare. Astfel, vei ști unde să îți permiți să cheltuiești mai mult și unde poți să econmisești, ca să te încadrezi într-un buget. Apelând la serviciile unui designer de interior, sufrageria ta va ieși așa cum ai visat!

No tags

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *