Se spune că o bună organizare îți face viața mai ușoară, iar eu cred ca acest principiu este valabil tot mai mult și în casele noastre. Buna desfășurare a activităților casnice – de la spălat, călcat și până la gătit și curățat – depinde de modul în care alegem să ne amenajăm și organizăm casa. Poate nu vă este la îndemână să faceți schimbări radicale acasă, dar o reorganizare a spațiilor de depozitare și câteva achiziții noi pot face minuni pentru a scăpa de haosul din casă. Scopul acestui articol este să vă aducă în atenție accesorii foarte utile pentru casă la care nu v-ați fi gândit.
Soluții istețe pentru bucătărie
Bucătăria este una dintre cele mai solicitate încăperi, mai ales atunci când familia este numeroasă și se gătește mult. Aici, principalele probleme sunt legate de aglomerație și spațiile de depozitare insuficiente pentru nevoile reale ale familiei. Cred că nimănui nu îi place ca, atunci când gătește sau pregătește masa, să se împiedice de scaune sau să se lovească de colțul mesei pentru că nu are libertate de mișcare. Așadar, ce este de făcut? Sfatul meu este să regândiți modul de utilare a bucătăriei și să apelați la soluții inteligente de depozitare și organizare. În primul rând, valorificați toate spațiile așa zis “moarte”, atât din interiorul dulapurilor, cât și din încăpere. Dacă aveți un mobilier de bucătărie simplu, fără accesorii suplimentare incluse, cumpărați un sistem cu cadru din metal și coșuri suspendate pentru depozitarea pe colț. Astfel, valorifiați fiecare colțișor în interioarele dulapurilor. Vă ofer o soluție practică și pentru sertare. Achiziționați un organizator pentru tacâmuri care vă va permite să le depozitați în funcție de categorie, mărime etc.. În plus, vor fi ușor de accesat atunci când aveți nevoie de ele. Magazinul Mam Bricolaj pune la dispoziția clienților o varietate de organizatoare pe care le puteți folosi pentru a depozita tot felul de mărunțișuri, cum ar fi ustensilele mici de bucătărie. Mai multe lucruri depozitate în dulapuri înseamnă mai puține lucruri la vedere și un aspect al camerei mai aerisit. Voila!
Ce facem totuși cu obiectele care sunt la vedere?
Probabil vă întrebați ce puteți face cu toate acele obiecte pentru care nu mai există loc în dulapuri sau pe care le folosiți zilnic și le doriți la îndemână? Pentru această situație propun depozitarea organizată. Cum? Regula valorificării spațiilor moarte se aplică și în acest caz. Montați un raft metalic de colț sau un organizator de colț. De asemenea, dacă gătiți des, vă sugerez să montați pe suprafața de deasupra blatului de lucru o bară cu coșuri pentru depozitarea condimentelor și a ingredientelor de gătit mai puțin voluminoase. Astfel de bare sunt foarte utile și ca suport pentru păstrarea a diverse ustensile de gătit. În ceea ce privește consumabilele, și aici mă refer la folii de aluminiu sau strech, prosoape de hârtie etc., puteți achiziționa un dispozitiv 3 în 1 sau 4 în 1 pentru a le păstra pe toate în același loc. Dacă doriți o soluție care să le cuprindă pe toate, atunci vă recomand un kit de accesorii bucătărie. De regulă, un astfel de kit conține una sau mai multe bare, cârlige pentru păstrarea mănușilor sau a prosoapelor mici, suport pentru condimente, suport pentru hărtie. Pe scurt: un accesoriu all in one foarte practic.
În cazul în care faceți unele investiții la mobilierul de bucătărie, cum ar fi înlocuirea blatului, aveți prilejul de a opta pentru priză metalică încastrabilă în blat. Cu soluții inovatoare, activitățile casnice par mult mai ușoare.
Coșul de gunoi. O prezență inestetică în bucătărie?
Un alt inconvenient în bucătărie este coșul de gunoi care, fie vă încurcă, fie reprezintă o prezență incomodă și inestetică. Dacă sunteți o adeptă a gunoiului selectiv (ceea ce și recomand), vă propun să achiziționați un coș de gunoi montabil în dulap care conține mai multe recipiente (pentru sticlă, plastic, hârtie, resturi menajare etc.). Coșurile de acest tip sunt prevăzute cu sistem de prindere pentru frontul de ușă și sistem de glisare.
Cum vă poate face iluminatul smart viața mai ușoară
De câte ori nu vi s-a întamplat să vă împiedicați în timpul nopții de marginea patului din cauza întunericului sau să nu vă găsiți hainele în dulap din aceeași cauză? Lipsa luminii în casă duce la probleme de mobilitate și la o desfășurare anevoioasă a activităților casnice. Ce soluții propun? Dotați mobilierul din dormitor și bucătărie cu benzi led cu senzor de mișcare, astfel încât atunci când vă deplasați să aveți suficientă lumină cât să evitați posibilele accidente. Benzile cu led sunt de mare ajutor și în interiorul dressingului pentru că vă oferă suficientă lumină atunci când căutați articole așezate în zonele puțin accesibile.
Folosiți tot spațiul disponibil din interiorul dressingului
Dacă tot am vorbit mai sus despre iluminatul dressingului la interior pentru a avea o vizibilitate mai bună asupra articolelor așezate în locuri mai puțin accesibile și prin urmare mai puțin vizibile, vă propun să luați în calcul dotarea dressingului cu accesorii inteligente care să permită depozitarea unui număr mai mare de articole. De exemplu, un lift de haine reglabil pentru umerașe vă ajută să folosiți spațiul din partea de sus a dresssingului, dar și să aduceți hainele de la înălțime la un nivel accesibil atunci când aveți nevoie de ele.
Alte accesorii practice pentru dressing
Un dressing încăpător, cu înălțime până în tavan rămâne de multe ori neexploatat la maximum. Pentru a rezolva problema depozitării, dar și pentru un acces facil și rapid vă propun o serie de accesorii (care îi măresc semnificativ potențialul de depozitare), dar și alte elemente suplimentare. De exemplu, o oglindă extractibilă cu glisieră pe bile oferă o foarte bună fiabilitate și o puteți monta pe partea dreaptă sau stângă în dressing. Soluția e cu atât mai bună cu cât nu aveți o suprafață liberă pe hol pentru a monta o oglindă clasică. De asemenea, pentru a evita utilizarea unui unui număr mare de umerașe, dotați dressingul cu suporturi pentru pantaloni (cravate și alte articole similare), care vă ajută să îi păstrați într-o formă optimă (nu se șifonează ca atunci când îi depozitați pe rafturi). Pentru articolele murdare sau pentru cele care nu pot fi așezate pe umerașe și rafturi, propun păstrarea lor în coșuri de rufe reglabile și montabile în interiorul dressingului sau al dulapului de haine.
Alternative istețe la care nu v-ați fi gândit
În cazul în care adâncimea dulapului nu vă permite să păstrați hainele pe umerașe, atunci puteți folosi suporturi de umerașe extractibile. Iar dacă aveți articole de îmbrăcăminte pe care le folosiți frecvent și nu mai aveți unde să le depozitați în dulapuri, achiziționați coșuri de rufe cu glisiere pe care să îl amplasați în dormitor sau pe hol. Aceste sisteme vă ajută să organizați hainele mult mai bine, fără să le șifonați, în plus aveți acces rapid și ușor la ele.
Depozitarea pe verticală, soluția optimă pentru locuințele mici
În apartamentele mici de bloc lipsa spațiului de depozitare va fi mereu o problemă. Dacă vă numărați printre cei care dețin o locuință cu suprafață mai puțin generoasă, vă recomand să apelați la depozitarea pe verticală. Unul dintre pereții din hol sau balcon poate fi un spațiu de depozitare excelent dacă știți cum să îl exploatați. De exemplu, în locul unei măsuțe simple, alegeți o masă de călcat glisantă cu amortizor, pe care să o fixați pe un perete sau chiar o ușă. Nu doar că rezolvați problema depozitării, dar este și foarte ușor de folosit.
Sper ca aceste idei și soluții practice de organizare să vă inspire și să vă ajute să vă faceți viața mai ușoară și casa mai funcțională! Succes și nu uitați, toate aceste soluții și nu numai le găsiți în magazinele fizice Mam Bricolaj, cât și pe mam-bricolaj.ro
Sursă foto: pexels.com, Pinterest, Mam Bricolaj