8 plante care vor aduce energie pozitivă în casa ta

by

Știați că unele plante nu doar ne decorează locuința, dar purifică aerului, au efecte terapeutice, calmează și vă inspiră pentru a duce o viață mai fericită. Haideți să aflați care sunt acestea:

Cactușii

Au proprietăți bactericide puternice și sunt capabili să vă protejeze de radiațiile electromagnetice, specialiștii au constatat că aceste plante absorb aceste radiații, de aceea ne sfătuiesc să le așezăm lângă calculatorul pe care lucrați. Iar un exercițiu benefic pentru ochi este să mutați punctul de privire de pe ecran către un alt obiect de lângă (faceți câte 20 de repetări la fiecare 1-2 ore de lucru). Apropo, pentru acest exercițiu vă puteți folosi de acești cactuși.

Levănțică

Alternativa calmantelor este să creșteți în casă această plantă miraculoasă. Levănțica a tratat din vremuri străvechi insomnia și migrenele, iar medicii moderni confirmă că mirosul său ameliorează stresul. Amplasați un ghiveci și în dormitor pentru un somn mai odihnitor.

Aloe vera

Aloe purifică aerul și îl îmbogățește cu vitamine. În plus, punteți conta întotdeauna pe acestă plantă, care va deveni, cu siguranță, prietenul vostru credincios. Indiferent dacă e o răceală, o durere de dinți sau o arsură, aloe vă va ajuta. Nu uitați totuși că acestă plantă nu iubește frigul, de aceea evitați să o amplasați lângă un geam rece sau pe balconul neîncălzit pe timp de iarnă.

Iasomie

Iasomia provine din țările tropicale, crește în Hawaii și Indonezia, dar se poate planta și în zonele mai friguroase, de aceea o întâlnim atât de des și în curțile oamenilor de la noi din țară. Pe lângă faptul că iasomia ne amintește de locuri exotice care merită vizitate, se spune că este o plantă romantică, datorită aromei. Se poate consuma sub formă de ceai, care are proprietăți antioxidante și totodată accelerează metabolismul. Dar nu uitați că iasomia are un conținut moderat de cofeină, de accea nu se recomandă a fi consumat seara înainte de culcare.

Iedera

Această plantă nu înflorește și nu miroase, dar are alte proprietăți benefice – absoarbe dioxidul de carbon, sărurile din metale grele, toxine și formaldehidă din aer. Adică, să locuiești alături de iederă nu este doar plăcut, ci și util.

Orhidee

Orhideele simbolizează relația dintre un bărbat și o femeie, mirosul lor este considerat un afrodisiac puternic, astfel că această floare nu poate doar să aducă lucruri pozitive în viață, ci și să o revoluționeze radical. Orhideele roșii au încă o proprietate magică – dau unei persoane curaj, ajută să găsească o cale de ieșire din situații dificile. Du-i la tine acasă – și nu te teme de nimic.

Rozmarin

Una din cele mai minunate plante – rozmarinul. Acesta nu adaugă doar o aromă plăcută diverselor feluri de mâncare, dar are și proprietăți terapeutice. De exemplu, infuzia din rozmarin ajută în lupta împotriva rinitei cronice și al anginei. Iar aroma sa prelungește tinerețea, elimină visele rele (în antichitate crenguţele de rozmarin erau aşezate sub pernă pentru a alunga coşmarurile) și face o persoană veselă și fericită.

Busuioc

Mirosul și aroma sa (dar și gustul, pentru că acesta este un condiment culinar faimos) ridică imunitatea, îmbunătățește memoria și face o persoană mai pasională. Pe scurt, crește vitalitatea. Nu este de mirare că busuiocul, datorită proprietăților sale deosebite, este apreciată în diverse cuturi din întreag lume – în India este considerată o plantă sacră, iar la noi, creștinii, aceasta se folosește pentru atragerea protecției dinive și alungarea spiritului rău.

Indiferent de anotimpul de afară, aceste plante mereu o să vă aducă bucurie în viața și casele voastre. Aveți grijă de ele și sigur veți primi răsplata în cel mai scurt timp! Fiți fericiți!

 

Articol scris pentru revista Forbes Life nr. 88

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *