7 surse online de inspiratie în design interior

by

De unde ne inspirăm?

Astăzi lumea online-ului a evoluat atât de mult încât poți să-ți ușusrezi viața prin căutarea mult mai rapidă, și asta vă spun din propria experiență.

Acum 10 ani când încă eram la facultate și nu aveam calculator, un proiect începea cu o documentare care de regulă se făcea la bibliotecă. Dacă stau și mă gândesc, cam 50 la sută din foștii mei colegi aveau calculator, în rest, noi ceilalți “ne pierdeam timpul” căutând informații în reviste și cărți. În timp, mi-am cumpărat și eu calculator, ceea ce m-a ajutat destul de mult la realizarea proiectelor, dar și la documentare.

Evoluția tehnologiei ne face să ținem pasul cu ea și în acest sens am încercat să găsesc soluții de a optimiza timpul. Așa că vă prezint acele site-uri care mă ajută și pe mine să-mi fac treaba mai repede și mai bine:

Pinterest

Avantajele: Foarte bun la documentare, mai ales că îți găseste imagini după cuvinte cheie (tag-uri) și imagini relevante. Dezavantajul este că de multe ori începi o căutare, dar ajungi să descoperi cu totul altceva și „te pierzi în imagini” 🙂 Aici depinde de voi cât timp acordați documentării și cât de hotarâți sunteți să gasiți ceva rapid;

7 surse online de inspiratie în design interior

Google

Cred că ar fi trebuit să încep cu Google, așa cum e destul de universal la căutari, însă tot Pinterest-ul îl consider cel mai bun. Puteți căuta atât dupa cuvinte cheie, dar și după imagini relevante;

7 surse online de inspiratie în design interior

Houzz

Este un site-portal în care gasești atât imagini relevante, dar și producători, furnizori, magazine etc din toată lumea. Este un site dedicat designului de interior – recomand;

7 surse online de inspiratie în design interior

Youtube

Până și Youtube-ul s-a dezvoltata atât de mult încât poți găsi și aici multe idei, sfaturi în domeniul designului de interior. Un mare avantaj este că datorită filmulețelor este mai ușor de perceput spațiul în 3d, mai ales pentru cei care nu au viziunea mediului înconjurător;

7 surse online de inspiratie în design interior

Instagram

Pe Instagram găsești nu doar bloggeri de fashion & beauty, dar și pe cei pasionați de interioare. De cele mai multe ori am văzut că designerii sau bloggerii de design interior au un stil pe care îi reprezintă și toate postarile sunt cam în acest stil. Deci puteți să-i urmăriți dacă căutați ceva anume. Dezavantajele: nu prea poți căuta după keywords, trebuie să le iei la rând. Se adresează mai mult celor care pur și simplu vor să urmărească ce se mai întâmplă în acest domeniu și cine ce a mai implementat.

7 surse online de inspiratie în design interior

Design Inspiration

Este o comunitate în care utilizatorii împărtășesc poze de inspirație: de la imagini cu camere, arhitectură, design de obiect sau grafic. Similar cu Pinterest.

7 surse online de inspiratie în design interior

Tumblr

Am cont, dar nu prea îl folosesc. Însă este o platformă tip microblog, unde pe lângă socializare puteți urmări anumiți blogger specializați pe design interior sau oricare alt domeniu.

7 surse online de inspiratie în design interior

Pentru inspirație puteți citi și articolul 10 cele mai bune bloguri de design interior.

Dacă online-ul tot este acum baza oricărei surse de documentare, ne rămâne să știm căile cele mai scurte de a ajunge la ceea ce căutați. Sper că v-am ajutat în acest sens!

Învață cum să devii DESIGNER!

Cumpără PRIMA carte dedicată celor care vor să înceapă o afacere în domeniul designului de interior – „Design interior – De la PASIUNE la AFACERE. Cum să devii designer de interior” 

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *