Panouri decorative pentru pereți de la New Board International
Acum o lună am vizitat showroomul New Board de pe strada Siret 95 în București, ca să caut noi soluții decorative de placări pentru pereți. Chiar aveam nevoie de puțină inspirație și de recomandări privind decorarea, sono si termoizolarea pereților, dar într-o variantă moderna, mai ușor de montat și în același timp să arate și ceva mai special. Iată modele care mi-au atras atenția:
Colecția Mini Texture-CREATIVEARQ/PLADEC
Le-aș numi, produse de design, cu o textură arhitecturală grafică, o alternativă perfectă la panourile tradiționale din lemn sau MDF furniruit.
Aceste panourile au multiple avantaje cum ar fi: sunt panouri mari de dimenisiuni: 2400x1200x20mm alcătuite din lemn de frasin 8 mm lipit pe un suport de tego de 12 mm și ulterior prelucrat pe CNC cu modele ornamentale/repetitive/continue având adâncime medie de 3mm. Sunt ușor de montat pe un suport stabil și perfect plan din gips carton sau zidărie cu adezivi poliuretanici/epoxidici de contact ce suportă sarcini de peste 20 kg/mp.
Colecția Ceramista/Lava Stone-CREATIVEARQ
Deși în ultima perioadă placarea pereților cu plăci ceramice a devenit o tendință universală, acest lucru nu înseamnă că destinația acestui material se limitează doar la zone umede, cum ar fi băile și bucătăriile, ci și in zonele de zi sau cele de odihnă, unde de obicei lumea evită suprafețe reci, cum ar fi ceramica. Totuși, trebuie să vedeți cum arată acest material, care poate deveni un accent decorativ în orice spațiu. De exemplu, în spatele tăbliei de pat sau placarea peretelui cu șemineul din sufragerie.
Colecția Origami-CREATIVEARQ/PLADEC
Din copilărie ne plăcea să ne complicăm viața cu origami. Iar astăzi, cei care au continuat să activeze în domeniul creativ, cum sunt eu :).. în continuare ne place să complicăm lucrurile. Dar le complicăm nu intenționat, ci într-un mod creativ. Și așa ajungem să fim atenți la detaliu, cum este această colecție, unde fiecare piesă este unică datorită dimensiunii modelului ca mărime: S,M,L,XL și a furnirului de lemn folosit. Plăcile pot fi customizate sau pot veni în dimensiuni mari de 2,4×1,2 m. Se pot folosi și modulele simple pentru a alcătui desene pe pereți în funcție de inspirația designerului sau a clientului.
Colecția Old Barrels Panels-CREATIVEARQ/PLADEC
Deși personal eu nu sunt amatoare stilului vintage sau rustic, totuși povestea acestei colecții merită să fie auzită. Lemnul folosit pentru placările de pereți provine din lemnul recuperat de la butoaiele de vin vechi ce sunt scoase din uz. Fiecare panou este alcătuit din șipci subțiri sau bucățele de baric pătrate/dreptunghiulare colorate de vinul învechit și lipite hand-made pe un suport din MDF. Dimensiunile panourilor pot fi customizate în funcție de nevoile clientului. Asemănător acestor panouri sunt și panourile Slate Panels unde șipcile de stejar sau nuc sunt așezate manual în modele geometrice 60×60 cm pe suport din MDF negru de contrast.
Citește și despre Plăci ceramice realizate manual în amenajările contemporane
Colecția Recycled-CREATIVEARQ/PLADEC
Se pare că tehnologia și inovațiile nu stau pe loc, pentru că designerii vin cu tot mai multe idei cum să fie mai ecologici și să recicleze anumite materiale sau reziduuri. De exemplu, Colecția Recycled conține placări Coffe Panels create din zațul de cafea în amestec cu o rășină eco și turnate în forme decorative, sau Bio-Terra unde în același context se înlocuiește zațul de cafea cu argila. Deasemenea Colecția Bio Wine, cu panouri decorative alcătuite din crengi de viță de vie naturale sau prelucrate prin lăcuire sau vopsire asamblate cu rășini eco în panouri customizate.
Colecția TOTAL Wood-KACOVERINGS
Un alt material folosit deja pe scară largă în amenajările de interior este fibra de sticlă. Iar colecția TOTALWood (brandul Ka Coverings) este o soluție super ușoară de a transforma un interior, deoarece panourile au dimensiunea de 2850x1300mm, cu 4-6 mm grosime și o greutate de 6-8 kg/mp, ceea ce înseamnă că un perete de 10 m lungime poate fi montat în mai puțin de 2 ore (prindere mecanica, cu ajutorul diblu+holzșurub care se chituiește și se vopsește ca retus cu materialele auxiliare puse la dispoziție de furnizor la vânzarea panoului decorativ). Panourile sunt rezistente la impact și intemperii, termo-fono izolante, respectă standardele internaționale pentru calitate și siguranță în exploatare. V-am convins?
Colecția Beton-PANESPOL
Și ultima colecție, care iarăși este super practică, nu doar estetică, de la brandul PanesPol.
Aș dedica această colecție tuturor designerilor de pe piața noastră care utilizează în amenajări stilul industrial, chiar unul brut. De exemplu, modelul Beton Quebrado, este exact ceea ce imită imperfecțiunea betonului, dar care cu siguranță va oferi distincție oricărui spațiu.
Avantajele panourilor decorative din poliuretan sunt: panourile sunt ușoare, termo-fono izolatoare, rezistente la apă și intemperii, se instalează simplu și rapid cu adeziv, chit și vopsea de retus puse la dispoziție de producător, nefiind necesară o pregătire calificată. În concluzie, sunt perfecte atât pentru segmentul rezidențial, cât și pentru cel HoReCa, comercial sau office. Cel mai interesant lucru este faptul ca aceste panouri decorative pot fi realizate și din poliuretan elastic rezultând panouri flexibile pentru suprafețe curbe/rotunde.
Sper că descoperirea mea o să vă ajute și pe voi să vă faceți interiorul mult mai interesant. Mai multe detalii despre aceste materiale le puteți găsi pe site: newboard.ro