7 lucruri simple care te vor face mai fericit acasă

by

E sfârșit de an, avem de terminat toate lucrurile care ne-am promis să le facem în acest an, iar anul să vină cu noi provocări și noi targete. Dar poate a venit momentul să vă schimbați și ceva prin casă? Poate unele lucruri trebuie aruncate și înlocuite cu altele noi? Să știți că aceste mici schimbări vă pot crea condiții pentru un trai mult mai relaxat și mai fericit! Iată câteva lucruri simple pe care le puteți face în fiecare zi:

De unde începem?

De la patul vostru!

Nu-l neglijați. Învestește într-o saltea bună pentru un somn odihnitor. Iar pasul următor este să-l aranjezi în fiecare dimineață. Dintr-un studiu pe care l-am citit recent, se zice că rezultatul după acele 3 minute pe cale le „pierdeți” pentru a strânge patul ne poate influența pozitiv starea de bine pentru restul zilei. Iar dacă cuvertura este și una colorată, cu imprimeuri vesele, atunci zâmbetul pe buze din acea zi este asigurat!

O casă ordonată este cheia succesului

Știți bine că dezordinea provoacă stres, pe când ordinea creează starea de bine. Nu vorbim de a face curățenie în fiecare dimineață, dar un 3-5 minute de a ordona lucrurile aruncate, eu spun că nu e chiar atât de grav. Poate o să-mi spuneți că nu aveți timp de așa ceva dimineața (și sunt sigură că nu aveți, așa cum vă treziți cu câteva minute înainte de a pleca), dar imaginați-vă acel moment când vă întoarceți acasă (de data aceasta cu prietenii, iubita/iubitul, rudele) și totul este un haos total. Nu mai bine decicați dimineața acele câteva minute pentru o mică ordine?

Personalizați-vă locuința!

Știu că sunteți o persoană activă și nu aveți timp de brizbrizuri, dar uneori, o casă personalizată vă va influența mult mai pozitiv. Nu de puține ori am văzut locuințe tip showroom-uri Ikea, toate care arătau la fel, cu mici diferențe de piese de mobilier. Dar de ce să fim toți la fel? Eu vă propun ca într-un weekend, în loc să leneviți în pat și să vă uitați la seriale, să vă plimbați prin magazine de decorațiuni sau măcar pe site-uri tip magazin online și să cumpărați câteva elemente de decor și accesorii care o să vă diferențieze de restul lumii: fețe de perne, covoare colorate, puteți schimba abajururile pentru lampi sau poate acum a venit momentul să printați din pozele uitate și să le înrămați frumos pe pereți.

Cheltuiți banii calculat

Dacă aveți planuri de o nouă renovare la anul, vă recomand să faceți economii, în idea de a face un planning corent pentru viitoare reamenajare. Și câteva ponturi: Schimbați electrocasnicile? Există programe de buy-back unde primiți o reducere atunci când aduceți electrocasnicile vechi și cumpărați unele noi la schimb. Vă schimbați toată mobila? Nu uitați de regula celor 3 piese în care merită să investiți, așa cum vă folosesc în fiecare zi: bucătăria, patul și canapeaua. Cumpărați inițial obiectele de care veți avea nevoie încă de la început (patul, mobilarea băilor, mobilarea bucătăriei), iar restul elementelor le puteți achiziționa ulterior (covoare, draperii, până și lămpile pot mai aștepta).

Puțină culoare nu strică

Despre culoare am tot vorbit și o să mă repet. Știu că multora dintre voi vă este frică să experimentați ( de ex: să vopsiți un perete în turquoise sau galben), dar până la urmă ce vă costă? O zi de fun cu prietenii și familia (dacă faceți acestu lucru împreună) și încă o zi, cu aceeași activitate, în care revopsiți peretele. Nimic mai simplu, dar vă asigur că după un astfel de exercițiu viața voastră se va schimba spre bine!

Care este lucrul pe care îl vedeți în fiecare dimienață când vă treziți?

Sper că nu un perete alb sau și mai trist niște haine aruncate pe un scaun. Creierul nostru este ușor de manipulat dacă știm cum să o facem. Dacă ochiul trasmite creierului că e o zi posomorâtă, că trebuie să organizați o cuățenie generală și pe lângă asta sunteți într-o grabă maximă, cu siguranță ziua voastră nu va fi cea mai productivă. Dar cum ar fi să vă treziți în fiecare dimineață cu un mesaj pozitiv care să vă încurajeze să începeți ziua bine? Nu de puține ori am propus în proiectele mele, să scriem sau să lipim stickere cu mesaje personalizate, dar motivationale pe pereți în dormitor. Chiar funcționează!

Casa voastră trebuie să transmită viață!

Chiar dacă stați foarte puțin pe acasă și nu sunteți adeptul petrecerilor zgomotoase sau a adopțiilor animalelor abandonate pentru a vă face un nou prieten, uneori locuința voastră are nevoie „de socializare”. Uneori merită să chemați prietenii la un film sau la o experiență culinară, în acest fel veți fi implicat direct de a face o mică reorganizare ca să aveți loc pentru toată lumea, să cumpărați flori naturale și multe lumânări parfumate dacă este o cină romantică sau pur și simplu să faceți o curățenie generală dacă vă vizitează mama.

Gata pe azi. Bucurați-vă de viață, dar nu neglijați căsuța voastră. Ca și voi, aceasta are nevoie de mici schimbări. Iar dacă tot avem un motiv în plus – un nou an, poate a venit momentul de un mic upgrade. Să aveți un an împlinit!

Articol apărut în revista Forbes Life nr 74.

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *