6 avantaje de a locui într-un apartament mic

by
design apartament mic

Doar gândul la un apartament mic deja vă face să enumerați toate defectele: spațiu mic, lipsă de intimitate, dificil de împărțit camera pentru mai multe activități (de exemplu un membru al familiei vrea să asculte muzica sau să privească televizorul, în timp ce cealaltă persoană ar vrea să citească sau să doarmă în liniște) etc. Iar mutarea devine și mai complicată când vorbim de o familie cu copii sau mai mulți prieteni care ar vrea să împartă chiria pentru a economisi niște bani.

Și totuși, în orice situație există și partea pozitivă. De aceea astăzi vreau să vă prezint principalele avantaje de a locui într-un apartamnet mic:

Curățenie rapidă

Din propria experiență vă asigur că un spațiu mic și bine organizat se curăță foarte repede, în comparație cu apartamentele mari, cu mai multe băi și bucătărie mare care are multe multe electrocasnice. În plus, locuind împreună cu familia sau cu mai mulți chiriași, puteți împărți responsabilitățile. Și chiar dacă angajați o doamnă pentru asta, tot o să vă coste mai puțin, iar timpul investit în acest proces va fi mult mai scurt, deci – veți avea mai mult timp liber la dispoziție în weekend. Am dreptate?

Spațiile mici sunt mult mai simple

Clar că un apartament mic este mult mai ușor să fie umplut de lucruri. Dar poate ar trebui să analizați dacă aveți nevoie de toate acestea. Poate vă ajută să vă inspirați din cultura danezilor și să aplicați metoda Hygge și la voi acasă – Less is More.

Nu știți cum să optimizați spațiul, vă recomand să apelați la un specialist, de exemplu un designer, care cu siguranță, va aplica talentul pentru a crea ceva atractiv, primitor și totodată organizat.

design apartament mic
design apartament mic

Îmbunătățirea relațiilor

Deoarece veți locui împreună cu altă persoană în același spațiu limitat, aveți posibilitatea de a vă cunoaște sau a vă imprieteni mai bine. Puteți găti împreună sau să vă uitați la seriale sau la un film bun. Se zice că traiul într-un apartament mic este foarte util pentru resuscitarea relațiilor în cuplu.

Oriunde în lumea aceasta

Dacă planul vostru este să închiriați un apartament, atunci puteți găsi ceva simpatic și în centrul orașului sau lângă biroul actual, chiar dacă este mult mai mic decât targetul inițial. Avantajul este că nu veți pierde timp pe drum și bani pe transport.

design apartament mic

Posesia multor lucruri

Cu cât dețineți mai multe lucruri, cu atât o să vă încărcați mintea cu mai multe griji. Se zice că viața într-un spațiu mic îți păstrează mintea liberă. Nu trebuie să vă gândiți la lista bogată de cumpărături, la întreținerea multor obiecte și accesorii din casă, ceea ce în final înseamnă costuri mai mici și timp liber mai mult.

Antrenarea abilităților de comunicare

Când împărțiți un spațiu mic cu mai multe persoane, inevitabil va fi nevoie să comunicați înainte de a lua vreo decizie. De exemplu, v-ați propus să schimbați canapeaua, să organizați o petrecere, să gătiți ceva special la cină etc. Iar acest lucru chiar reprezintă o ocazie excelentă pentru îmbunătățirea abilitățile de comunicare, pentru a învăța să respectați intimitatea celorlalți și chiar să învățați să faceți unele compromisuri.

design apartament mic
design apartament mic

Cum va fi viața într-un apartament mic – depinde în mare măsură de așteptările voastre și de circumstanțele care vă fac să vă mutați într-un spațiu mic. Nu omiteți și celelalte aspecte importante: suficiența luminii naturale, vecinii, infrastructura. Iar dacă veți locui împeună cu cineva, consultați-vă înainte de a lua decizia finală.

Împărtășiți-vă experiența personală:  Ați locuit vreodată într-un apartament mic? Cum a fost această experiență? Care sunt avantajele și dezavantajele de a trăi într-un spațiu mic cu o altă persoană?

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *