5 soluții de depozitare la care nu v-ați fi gândit până acum

by

Lipsa spațiilor de depozitare reprezintă o problemă tipică pentru locuințele mici, dar cu care se confruntă și proprietarii de case mari, atunci când familia este numeroasă. În rândurile următoare vă prezint câteva soluții de depozitare la care probabil nu v-ați gândit până acum.

1. Scara – un spațiu de depozitare ofertant

Un spaţiu foarte util, dar ignorat de multe persoane, este cel de sub scară. Aici puteți încorpora dulapuri și să obțineți: mini dressing, mini bibliotecă, pantofar, cămară, loc de depozitare a ustensilelor de spălat/curățat, loc de depozitare a obiectelor cu utilizare mai puțin frecventă etc. Puteți fi inventivi și să transformați spațiul de sub scară într-o mini cramă pentru păstrarea vinurilor. Celor aflați în etapa de construcţie a casei le recomand să aleagă o scară cu balustradă din lemn prevăzută cu spaţii care să servească la depozitarea cărţilor sau decoraţiunilor (de exemplu, decorațiunile pentru brad). De asemenea, pot construi sertare în interiorul treptelor. O altă variantă ar fi să comande o scară prevăzută cu rafturi, în care să depoziteze jucării, cărţi, jocuri şi multe alte obiecte. În concluzie, cu puţină imaginaţie şi creativitate puteți folosi scările și spațiul de sub scări ca spaţii de depozitare originale.

2. Tăblia patului

Această componentă a mobilierului de dormitor poate juca un rol dublu. Optați pentru un model pe comandă, cu spaţiu de depozitare în interior. Astfel, veți avea loc pentru multe obiecte care, de obicei, stau în dezordine pe birou sau noptiere.

3. Spaţiul de sub pervaz

În interiorul unei locuințe există numeroase zone care rămân nevalorificate. Unul dintre acestea este chiar spațiul de sub pervaz, care, în majoritatea cazurilor, reprezintă un spaţiu mort. De ce să nu îl folosiți? Vă recomand să realizați pe comandă un corp de mobilier care să servească la depozitarea obiectelor pentru care nu aveți alt spațiu (cărţi, reviste, obiecte aduse din călătorii etc.). Pentru un aspect uniform, îl puteți concepe în aşa fel încât să mascheze caloriferul. De asemenea, puteți crea un pervaz mai generos, care se va dovedi ideal pentru expunerea vazelor, ghivecelor cu flori sau accesoriilor, aşa cum sunt pernuţele decorative.

4. Piesele de mobilier multifuncționale

Dacă nu doriți să supraaglomerați o cameră mică, este indicat să vă rezumați la piesele de mobilier strict necesare. Ideea e să puneți accent pe un mobilier inteligent, cu spații de depozitare incluse. De exemplu, în locul unui pat simplu, puteți alege unul care să fie prevăzut cu sertare în care să păstrați aşternuturile pentru pat și pledurile. În această categorie intră și alte piese de mobilier precum canapeaua, măsuța de cafea, tabureții etc. De exemplu, în locul unei măsuțe simple alegeți un model cu sertare şi/sau cu spaţiu pentru depozitare. În magazinele de profil se găsesc tabureți care beneficiază de spaţiu de depozitare în interior, un loc perfect în care să „ascundeți” numeroase mărunţişuri pe care nu vreți să le țineți la vedere.

5. Nișele în perete

Aveți nișe în perete? Dacă nu aveți, creați-le! Desigur, doar dacă pereții permit din punct de vedere structural acest lucru. Nu uitați că o nișă reprezintă o soluție de depozitare ingenioasă, mai ales pentru expunerea cărților cărților și obiectelor decorative.

Alte soluții de depozitare la care nu v-ati fi gândit

În încăperile foarte mici, în mansarde, balcoane etc. valorificați la maximum spațiul pe verticală prin montarea unor corpuri de mobilier suspendate până aproape de tavan. De exemplu, puteți monta rafturi pentru depozitarea cărților pe pereții laterali ferestrei. Este o soluție practică, dar și estetică în același timp.

Spor și inspirație în găsirea celor mai potrivite soluții de depozitare!

Sursă poze: Pinterest & Ikea

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *