5 idei minunate pentru designul unui balcon urban

by

Încă mai folosești balconul pe post de debara? Atunci ideile mele te vor ajuta să organizezi mai bine acest spațiu în așa fel ca acest spațiu să devină o oază de relaxare într-un oraș aglomerat!

Unde stai ?

Să presupunem că ai decis să transformi balconul într-un colț al liniștii și al relaxarii, mai ales că deja a venit vara și abia așteptai să stai mai mult la aer. Iar dacă îți place să citești sau să-ți bei cafeaua de dimineață, dar vrei în același timp să ai suficient loc pentru depozitare , atunci soluția este – bancheta din lemn cu depozitare, fie tip cufar, fie cu sertare. Iată câteva idei:

Pe ce le asezați ?

Și iarăși nu ai spațiu suficient? Atunci poți cumpăra o măsuță de cafea tip cub, care încorporează și o mică depozitare. Există chiar măsuțe rotunde de acest gen, care se folosesc din exterior (asta dacă balconul vostru nu este acoperit).

Ce prindem pe perete ?

Poate balconul tău nu este deloc un spațiu pentru relaxare, ci este un spațiu dedicat studiului sau lucrului de birou. În acest caz, cu siguranță aveți deja câteva rafturi agățate deasupra mesei pe care puteți depozita cărți sau alte obiecte de birotică.

Însă dacă nu aveți suficient spațiu pentru un birou permanent, dar totuși ați vrea să puteți lucra aici, o măsuță rabatabilă este perfectă. Există și măsuțe care au și un raft de depozitare prins de perete – iată câteva exemple mai jos:

Cum decorăm?

Dacă vă place să aveți grijă de flori și plante de apartament, atunci sigur în momentul de față aveți multe ghivece pe care încercați să le „înghesuiți” în balcon. De ce nu să vă gândiți la un sistem de organizare bine pus la punct, nu ? Puteți folosi de exemplu, un palet pentru a pune ghivecele sau rafturi pe care să-l meșteriți de sine.

Însă dacă nu vă place imaginea a mii de ghivece de toate culorile și formele, poate aduceți putină natură în spațiu printr-un sistem inteligent de irigare pentru plante naturale sub forma unui perete verde.

Nici așa? Atunci păstrați spațiul cât mai minimalist, eventual puteți aduce puțină culoare cu ajutorul unei lavabile sau a pernelor decorative, covorașe sau mobilier vopsit. V-ați gândit la asta?

Care este cea mai inteligentă soluție?

Ei bine, acest tip de decor reprezintă opțiunea ideală pentru sportivi. Dar și în acest caz trebuie să fiți adeptul curățeniei…Nu de alta, dar echipamentele sportive agățate pe pereți nu vor arăta estetic 🙂

Iată câteva idei, cum puteți integra bicicleta sau schiurile în decorul balconului:

Dar care sunt ideile tale pentru amenajarea unui balcon mic?

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *