5 idei geniale pentru a depozita pantofii

by

Cum să organizați depozitarea pantofilor – idei și soluții

Nu știu cine dintre voi deține doar câte 2-3 perechi de încălțăminte pentru fiecare sezon? Poate dacă sunteți un „burlac econom”. Dar dacă vorbim de o familie, dintre care există cel puțin o doamnă sau o domnișoară, cu siguranță numărul acestora crește considerabil. Și atunci vine întrebarea: unde și cum puteți să depozitați toată încălțămintea?

Stați fără griji! Nu contează cât de multe perechi de pantofi aveți pentru că astăzi am să vă ofer câteva sfaturi pentru stocarea optimă și păstrarea în perfectă stare a pantofilor:

Pantofarul sub formă de rafturi

Aceasta este o soluție clasică și simplă de a stoca pantofii de sezon. Puteți opta pentru un raft simplu sau puteți crea un perete decorativ (colț) cu rafturi de diferite înălțimi și din diferite materiale. De asemenea puteți utiliza banchete cu depozitare în partea inferioară. Tot acest corp poate fi combinat – o parte să fie inchisă sub formă de dulap, unde să depozitați încălțămintea pe care o purtați mai rar sau din alt sezon, iar partea deschisă a corpului să cuprindă rafturi cu pantofii purtați în fiecare zi. Totuși aveți grijă să nu lăsați încălțămintea nepurtată prea mult timp pe rafturi, adună praf!

Pantofar compartimentat

Astăzi pantofarele au devenit o piesă esențială în orice locuință. Există sute de variante, de forme, adâncimi, mărimi atât standart sau care se pot realiza la comandă. Avantajul acestora este că pantofii stau aranjați în picioare, și chiar dacă îi depozitați murdari, toată murdăria se va scutura în canalul inferior, care se poate curăța ușor cu o lavetă umedă.

Depozitare încorporată în scară

Scara este un loc ideal pentru depozitare. Puteți folosi lateralul scării, ca în exemplul de mai jos:

Sau varianta de depozitare în scară, prin ridicarea capacului, care reprezintă treapta sau sub formă de sertar:

Sisteme de depozitare (organizatoare)

Sistemele organizatoare sunt soluții excelente pentru păstrarea pantofilor de vară și de casă. Agățați acest tip de organizator celular pe uși (dulap sau dressing), în așa fel utilizați eficient suprafața interioară a acestora. Alt sistem de depozitare este să utilizați cutiile proprii ale pantofilor sau să cumpărați cutii frumoase în așa fel ca depozitarea să devină un loc plăcut. Puteți cumpăra cutii decorative sau dacă vreți să optați pentru varianta mai accesibilă: să acoperiți cutiile cu tapet sau autocolant. Iar ca să nu uitați ce pereche și pe unde ați ascuns-o, vă recomand să lipiți poze cu acestea.

Depozitare sub pat

Ca să efiencizați spațiul din casa, recomand să folosiți patul matrimonial pentru depozitare: ideal ar fi să cumpărați de la început un pat cu o ladă de depozitare sau cu sertar, altă opțiune este să creați voi un sistem glisant (un cadru din lemn cu roți) în care să ascundeți pantofii utilizați mai rar.

Acum că v-am oferit câteva idei pentru păstrarea impecabilă a pantofilor, în funcție de preferințele pe care le aveți, puteți alege sau crea propriul spațiu de depozitare. Aveți alte idei? Împărtășeșiți-le și cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos:

No tags

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *