Mai țineți minte când am discutat despre blaturi de bucătărie și de ce quartz-ul compozit este cea mai bună soluție pentru bucătăriile noastre? Atunci astăzi o să vă prezint câteva tendințe și noutăți ale acestui material igienic, rezistent la caldură, zgârieturi și substanțe acide, care se întreține foarte ușor, menținând suprafața curată și strălucitoare și a cărui durată medie de viață este de 25 ani (cu condiția respectării unor cerințe minime și foarte facile de întreținere).
Reinventarea conceptului de „material crăpat”
Dacă până acum am evitat orice suprafață crăpată sau neuniformă astăzi, acest aspect este foarte căutat de designeri și chiar clienți.
Acest tip de material este ultima inovație a companiei Stone Italiana (cea care a inventat quartz-ul), creat datorită fragmentor de plăci de quartz, crăpate intenționat, dar calculat (depunându-se eforturi pentru această „banală spargere”, inventându-se o întreagă tehnologie pentru asta) și completat cu un chit (creat la fel din particule de quartz). De fapt acest mix de sparturi + chit de quartz crează acest model unic, rezistent și durabil care se comportă ca o suprafață continuă. În acest fel fiecare placă este unică și prețioasă, ceea ce îi oferă o valoare mult mai mare.
Stone Italiana ne prezintă două colecții de acest gen:
1. CRAKEN CRAQUELE: lastrele sunt realizate din plăci monocrome, care au fost crăpate și apoi recompuse. Design special al acestora este realizat anume prin folosirea culorilor contrastante dintre plăcile mai mari și chitul de quartz dintre ele.
2. CRAKEN PALLADIANA: amestecuri personalizate de plăci crăpate de diferite culori.
Imitația materialelor naturale
Este tendința nemuritoare în orice amenajare, indiferent de stilul acesteia. Colecțiile Cartapietra și Jaipur sunt caracterizate prin culori naturale și suprafețe care imită perfect piatra naturală (de la cea mată, lucioasă sau neregulată). Stone Italiana (Prowest distribuitor unic în România) obține aceste finisaje prin sablare, cu utilaje speciale, de aceea aspectul de natural este mult mai convingător față de alte brand-uri (care scot finisajele mate prin amprentare/ștampilare a plăcilor, suprafața lor păstrând ceva din aspectul artificial).
Aceaste două colecții sunt cel mai des utilizate în amenajările de interior ale designerilor și a arhitecților. Iar acest lucru se justifică foarte bine, atunci când mergem la târgurile internaționale din domeniu și vedem ce ne propun marile branduri. De aceea un blat care imită piatra naturală va fi mereu actual și perfect integrat într-o bucătărie.
Imitația pardoselilor venețiene Terrazzo
TERRAZZO este cunoscut în întreaga lume ca o pardoseală specială, creată din granit de marmură tipic locuințelor nobile venețiene. Iar în ultimul secol, Terrazzo a fost reprodus de mulți producători pentru mai multe tipuri de materiale, inclusiv blaturi de bucătărie.
Astfel, compania Stone Italiana aduce o viață nouă acestui material: o imagine istorică reinventată pentru designul modern. Prin combinarea caracteristicilor quartz-ului și grija deosebită pentru mediul înconjurător, fabrica reciclează fragmentele ceramice și de quartz, transformându-le în blaturi noi de dimensiuni mari, pe care le putem folosi în bucătării.
Iar acum după ce v-am prezentat aceste 3 tendințe din acest an, vă recomand să apelați la echipa Prowest, care vă poate îndruma să alegeți cel mai potrivit blat pentru bucătăria voastră din gama largă de finisaje (produse de Stone Italiana, Cimstone, Belenco), dar și să vă ofere serviciile de calitate (de la măsurători, fabricarea produsului prin șlefuire cu apă și montajul acestuia). În plus, oferă garanția calității produselor și servicii post garanție, atât de necesare și greu de regăsit în ziua de astăzi.
Sursă poze: Prowest
Nu uitați să profitați de surpriza noastră – descarcă fișierul de mai jos: