2019 – Moartea minimalismului

by

Așa cum anul acesta mi-am propus să fiu sinceră cu mine și cu voi cei care totuși vă faceți timp să citiți ce scriu pe aici, așa că mi-a venit idea să vă povestesc cum stau lucrurile în realitate și cum le văd eu din perspectiva unui designer.

Așadar, astăzi este despre minimalism sau mai bine zis despre no style pe care totuși „îl adorăm” și pe care l-am adaptat prea ușor în viața noastră, de la stilul vestimentar sau stilul de viață până la decorul casei.

Dar voi v-ați întrebat vreodată de ce vă place minimalismul? Îl considerați un trend care vă inspiră să îl urmați sau lipsa obiectelor vă ajută să economisi niște bani sau poate ignorați culorile. Indiferent de răspuns, mai analizați o dată de ce vă doriți o viață minimalistă.

Personal, ignor minimalismul, îl evit și nu îl recomand, nici clienților, nici prietenilor. Viața a creat omul în așa fel ca să se bucure de culori, de mirorusi, să simtă texturile și ne-a oferit atât de multe experiențe al simțurilor, iar noi sau adică voi „ați obosit de ele” și v-ați retras în anonimat, în spații fără personalitate, care nu spun nici despre voi.

”Vreau să-mi amenajez casa în stil minimalist. Nu vreau multe obiecte, totul să fie ascuns. Mult alb și gri” Whaaat? Mai bine păstrați apartamentul la gri sau cel mult la alb și aduceți un pat, desigur alb și o masă, poate cu câteva scaune și gata. Casa descrie exact cerința voastă. Dar cel puțin dacă vă doriți o astfel de locuință, atunci să fiți minimalist până la capăt – să vă imbrăcați așa, să mergeți în locuri rezervate și să aveți un job sobru de birou, închiți într-o celulă.

Dacă cele din urmă nu vă descriu, atunci nu înțeleg de ce nu vă doriți o viață colorată și de ce nu chiar intens texturată. Nu înțeleg pe cei care iubesc natura și să călătorească în locuri exotice, dar își fac casele albe sau bej. Nu înțeleg pe cei care iubesc distracția și sunt foarte sociabili, dar le este frică să adauge detalii și accesorii. Nu înțeleg pe cei care recomandă un stil de viață sănătos și activ, dar uită ce înseamnă confortul. Și nu înțeleg pe cei care stau la cele mai luxoase hoteluri (clar amenajate în stil clasic sau eclectic contemporan), iar la ei acasă au cel mai trist pat cumpărat de pe OLX.

Vă contraziceți singuri pe voi!

Știți ce vă recomand? să vă schimbați puțin. Sau mai mult! Fiți mai imprevizibili, mai excentrici, mai diferiți. Apreciați-vă, răsfățați-vă, iubiți viața și fiți un MAXIMALIST convins.

#CandMultInseamnaMaiBine

De azi – No More Minimalism! More is Better!

Sursă poze: Pinterest

3 Răspunsuri
  • David
    ianuarie 28, 2019

    Buna,

    In romania 90% din cei care vor „design” habar nu au cu ce se mananca, pentru ce ai nevoie de un designer si ce defapt face el („deseneaza si ne ia bani”) si vor si ei cum au vazut in „revista aia” (un fel de „vreau si eu ce mananca domnu de la masa de langa”). din pacate nu este vorba despre oameni care nu au bani .. de multe ori chiar invers, cei cu bani multi is cu idei de genul „lasa ca stiu eu mai bine” si dupa aia se mandresc cu casa lor vopsita in galben cu termopane albe. in romania abia acum incepe sa se formeze o cultura a design’ului

    o zi faina!

  • David
    ianuarie 28, 2019

    interesant … se sterg comentariile 🙂
    nu cred ca am scris ceva ce nu era adevarat

  • Natalia Berezovskaia
    ianuarie 29, 2019

    Buna David, nu se sterg comentariile, dar le aprob eu 🙂 Si cum vezi am si pastrat ceea ce ai scris pentru ca ceea ce spui e chiar adevarat! Si eu chiar ma confrunt cu genul de oameni pe care i-ai descris mai sus. Dar daca incercam putin cate putin, unul cate unul sa re-educam mintalitatea de aici, eu zic sa la un moment dat vom reusi 🙂

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *