10 idei originale pentru amenajarea balconului sau terasei

by

Statistic vorbind, mai mulți de 80% dintre români utilizează balcoanele ca spațiu de depozitare, când acest spațiu poate avea o altfel de destinație, cum ar fi o zonă de relaxare sau chiar o zonă de lucru. Totuși, lucrurile s-au mai schimbat puțin, deoarece, în perioada aceasta de izolare, mulți au decis să le ofere o a doua șansă balconului sau terasei pe care o au. Același lucru mi s-a întâmplat și mie, iar acum sunt în proces de amenajare cu scopul de a aduce natura în casă ?

Pentru a vă încuraja să regândiți balconul sau terasa voastră, v-am pregătit câteva idei și soluții interesante pentru acest spațiu. Să începem:

Balcon mic, dar cu priveliște

Chiar dacă balconul vostru este destul de mic, profitați de priveliștea din spatele balustradei. Alegeți 2 fotolii sa scaune confortabile și o măsuță de cafea pentru a petrece diminețile la o ceașcă de cafea sau serile la un brunch improvizat și un pahar de vin.

Spațiu de lucru

Până și cele mai înghesuite colțuri dintr-un balcon, pot fi transformare într-un mic spațiu de lucru. De ce aveți nevoie? Un blat prins de perete, un scaun și ideal o priză, ca să puteți încărca laptopul sau aprinde o veioză dacă lucrați pe timp de seară. Spor la treabă ?

Citește și despre Cum să devii productiv când lucrezi de acasă

Soluție pentru cei care nu au balcon

Ei bine, dacă nu există un balcon, atunci creați o zonă de relaxare direct pe pervaz. Dacă există un pervaz adânc atunci transformarea se va face mult mai ușor, dacă nu există pervaz, atunci acesta se poate realiza din mobilier sub forma unei banchete pe care se așează o pernă din burete, iar ulterior o puteți decora cu alte perne mai mici. Acest colț se pretează atât pentru camerele copiilor, dar și pentru adulții cărora le place să citeasc sau chiar să lucreze într-o ambiață mai relaxantă.

Buduarul femeilor

Balconul mic și retras poate deveni o soluție practică pentru doamne. Nu mai e nevoie să explicăm că nouă, doamnelor ne plac zonele intime, unde ne putem retrage pentru un mic tratament de înfrumusețare sau machiaj. Chiar dacă stăm în izonare, acest lucru nu împiedică să ne facem frumoase și acum.

Zonă de relaxare cu depozitare

Iarăși revenim la cel mai minuscul colț de pe balcon. În loc de birou puteți crea o banchetă care are rol atât de relaxare, dar și cu depozitare încorporată. Ceea ce înseamnă că veți bifa amnele nevoi. Compltați spațiul cu o măsuță mică și câteva plante naturale.

Mese în aer liber

Dacă balconul sau terasa vă permite, creați o zonă de luat masa în aer liber. Sigur este mult mai plăcut să luați micul dejun sau cina în familie, sub cerul liber și cu priveliștea din jur.

Șezlong ca pe plajă

Pentru cei care au o terasă deschisă, le recomand să profite de zilele însorite și să-și cumpere unul sau două șezlonguri (în funcție de spațiu) pentru a face băi solare. Ce ziceți, v-am dat o idee bună?  Iar pentru mai multă intimitate, creați un gard verde din plante în ghivece.

Hamac pe balcon

Mi se pare o idee superbă să agăți un hamac, chiar și în balcon și să profiți să stai în el în timp ce asculți o muzică sau citești o carte preferată. Avantajul acestuia că nu ocupă mult loc și se trânge super ușor.

Propria grădină

Chiar dacă balconul sau terasa sunt foarte mici, decorați-le cu plante naturale, în ghivece sau sistepe de grădină verticale. Plantele mereu aduc energie pozitivă și clar oxigen. Nu uitați totuși să aveți grijp de ele.

Iarbă pe balcon

Îmi este dor să mă plimb desculță prin iarbă.. Dar vouă? Nici o problemă, se rezolvă și asta. Puteți placa pardoseala cu iarbă artificială (să știți că astăzi exită variante de iarbă artificială care imit foarte bine cea naturală) sau puteți crea zone cu pământ în care să plantați iarbă naturală. Copiii, dar și animalele domestice o să vă mulțumească ?

Sper că v-am inspirat un pic și vă îndemn să începeți schimbările în balconul sau terasa voastră!

Nu uita să citești și articolul: 5 idei minunate pentru designul unui balcon urban

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *