10 cele mai bune bloguri de design interior

by

Care sunt cele mai bune bloguri de design interior?

Un proiect de design interior poate fi o provocare interesantă, dar în același timp poate deveni descurajantă, deoarece cantitatea de informații online este foarte multă și este greu să culegi doar ce este util pentru tine.

Această căutare prin mii de site-uri pentru a găsi informații, devine nu doar consumatoare de timp, dar și confuză. Neavând un indiciu concret, ajungi să crezi că acest proces este mai bine să fie lăsat profesioniștilor. Cu toate acestea, dacă sunteți pasionat de design și aveți destul timp pentru a vă documenta, atunci proiectul de amenajare interioară poate fi extrem de distractiv și să ajungeți să vă placă tot procesul.

Mai jos vă prezint o listă de bloguri pentru a vă oferi nu doar idei și inspirație creativă, dar și sfaturi utile și cum să vă încorporați propriul stil personal în decorul casei, oferind un spațiu de locuit mai echilibrat și mai fericit:

Houzz

Houzz este un fel de „wikipedia al interioarelor” unde poți găsi cea mai mare colecție online de idei pentru a-ți optimiza locuința. Este o bază de date bine organizată și destul de bogată care conține peste un milion de fotografii. Utilizatorii pot crea un „ideabook”, unde își salvează imaginile preferate pentru referință.

10 cele mai bune bloguri de design interior

Apartment Therapy

Un ghid excelent de documentare în domeniul designului, fondată în 2001 de Maxwell Ryan, care la rândul lui este designer de interior și life Coach. Conceptul site-ului este: pe lângă inspirație, să transmită informații utile pentru a imbunătăți calitatea vieții prin înțelegerea elementelor de bază ale unei case confortabile.

10 cele mai bune bloguri de design interior

Retail Design Blog

Dacă căutați cumva idei de inspirație în domeniul Horeca, retail sau design de birouri atunci acest site e cea mai bună variantă. Proiectele sunt culese din toată lumea, puteți găsi chiar și proiecte din România.

10 cele mai bune bloguri de design interior

Design-milk

Un site american care are ca bază colaborarea cu diferiți designeri și jurnaliști pasionați de design pentru a posta o serie de subiecte din domeniul designului de interior, arhitectură, artă, călătorii și multe altele. Informațiile sunt ușor accesibile, oferind studii de caz detaliate și link-uri utile de publicitate către site-urile relevante.

10 cele mai bune bloguri de design interior

Fresh Home

Dacă nu stiati site-ul FreshHome.com a fost fondat în 2007 de un român, pe numele Mihai-Cristian Micle care s-a adresat publicului american și nu celui românesc, având o stratagie bună la mijloc (povestea lui de afaceri o puteți citi pe site-ul revistei Business Magazin).

Însă după 9 ani de la înființare, compania a fost vândută firmei americane Soda.com.

Site-ul este o sursă de inspiraţie pentru articolele cu teme din design şi arhitectură.

10 cele mai bune bloguri de design interior

The Cool Hunter

Îmi place descrierea lor de pe site, pe care o și citez: „The Cool Hunter nu este un trend-watch sau un detector de tendințe. Acoperim doar ceea ce ne inspiră în subiectele precum: designul, arhitectura, stil de viață, artă și călătoriile. Rămânem relevanți stând în afara tendințelor și trendurilor prin schimbările constante, fluctuante ale gustului și a stilului.”

10 cele mai bune bloguri de design interior

Cococozy

Chiar dacă eu personal nu urmăresc acest blog, am văzut că este foarte popular prin lume. Așa că m-am documentat cine este în spatele acestui site. Este vorba de Coco care explorează proprietăți fascinante și oferă inspirație despre tot ce reprezintă design, stil și accesorii. De asemenea, crează propriile colecții de textile și accesorii pentru case, toate fiind proiectate chiar de ea. Coco oferă sfaturi valoroase pentru diferite stiluri, plus tipsuri și idei sezoniere.

10 cele mai bune bloguri de design interior

Gigantic Forehead

Gigantic Forehead este un site sau mai bine zis, un jurnal online de design care include o mulțime de imagini de inspirație în design interior, arhitectură și design de produs.

10 cele mai bune bloguri de design interior

Architectural Digest

În primul rând Architectural Digest este o revistă lunară, dar și un site de referință excelentă, care împărtășește idei creative despre designul internațional, case fascinante precum și evenimente culturale și artistice, sfaturi practice despre decorarea și renovarea din întreaga lume.

10 cele mai bune bloguri de design interior

Elle Decoration

Site-ul Elle Decoration din Anglia este foarte bine organizat și „aprovizionat” pentru tot ce înseamnă sfaturi și inspirație cu privire la toate aspectele decorului și al mobilierului. Merită să intrați aici.

10 cele mai bune bloguri de design interior

Site-urile sunt în limba engleză, însă sunt sigură că și în România o să apară mult mai multe bloguri cu informații de calitate în domeniul designului. Îi voi susține cu drag!

Învață cum să devii DESIGNER!

Cumpără PRIMA carte dedicată celor care vor să înceapă o afacere în domeniul designului de interior – „Design interior – De la PASIUNE la AFACERE. Cum să devii designer de interior” 

4 Răspunsuri

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *